Webster88PL Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Nasiol ClearRub 305 Pasta zbiła na mnie spore wrażenie, póki co drugie autko z ta pasta. Na zdjęciach lakier Vectra C, maszyna DA21 pad grafitowy LC. Bardzo fajnie tnie, ale trzeba wyczuć i wiedzieć jak z nią pracować. Pierwsze podejście zmatowienie p2000 prawie całkowicie wyciągnięte, po dokładnym wymyciu Wipe It coś tam jeszcze wyszło, doprawiłem i wyszło tak jak trzeba. Obecnie robię również Opla ale tym razem Insygnia, efekt taki sam jak na Vectrze jest MOC
Moderator Streat Opublikowano 20 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 @Webster88PL tylko tej pasy uzyłeś i tego pada i takie wykonczenie pozostawiło?
Webster88PL Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 11 godzin temu, Streat napisał: @Webster88PL tylko tej pasy uzyłeś i tego pada i takie wykonczenie pozostawiło? tak, ten pad niby wygląda agresywnie, ale na twardym lakierze potrafi zrobić mega robotę. Finish to tylko czysta formalność. żeby wyciągnąć głębię i ziarno i nadać większego połysku. Na Insygni już niestety widać lekkie matowienie lakieru i już np. ta konfiguracja wymaga wykończenia pasta finishową. Dokładna nazwa pada to Lake Country Force Pad 5.5" x 1.25 " Co do samej pasty, wolno się wypracowuje, warto dać jej więcej na pada dzięki czemu pracujemy dłużej i więcej wycinamy. Ja obrałem metodę 2,5 biegu średni docisk i bardzo wolne przejazdy. Później zwiększam obroty do 4 biegu i mocniejszy docisk. Jak zaczyna pylić przestaję pracować. Już za pierwszym podejściem idzie osiągnąć zadowalające rezultaty 1
Moderator Streat Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @Webster88PL pracowałes na rotacji?
Webster88PL Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Nie, tutaj tylko DA21.Póki co, jeszcze nie musiałem wytaczać na tej pascie mocniejszych dział Czas pokaże, dla mnie bardzo przyjemna pasta. Wykończeniowa natomiast jest dość tłusta i długo się pracuje. Osobiście wolę perfect finish Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Crasher Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Na plac boju wjechały wełny z lake country, jedna to jakaś najnowsza piankowelna, zobaczymy
grechut Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 Hej, nie wiem czy to odpowiedni temat ale chyba tak . Kończy mi się powoli Menzerna 400. Chciałbym czegoś nowego spróbować. Myślałem o Kochu H8/9. Powiedzcie mi jak z wydajnością tej pasty? No chyba, że coś innego polecicie w podobnym budżecie.
Crasher Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 4 godziny temu, grechut napisał: Hej, nie wiem czy to odpowiedni temat ale chyba tak . Kończy mi się powoli Menzerna 400. Chciałbym czegoś nowego spróbować. Myślałem o Kochu H8/9. Powiedzcie mi jak z wydajnością tej pasty? No chyba, że coś innego polecicie w podobnym budżecie. Carpro clearcut, menzerna 400 to na twardych onestep
rafalk Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 @Crasher clearcut jest do DA czy rotacji? Kupiłem ją na próbę i szczerze mnie nie zaskoczyła siłą cięcia, chyba muszę się z nią dotrzeć. Moim zdaniem jest za sucha i pyli.
Lukaso Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 @rafalk na rotacji działasz? Mnie nie zachwycił clear cut na rotacji. Nie wypełnia mocno i łatwiej się dociera od fg 400 owszem ale siły cięcia mocniejszej nie zauważyłem od menzerny. I na futrze bardzo szybko się wypracowuje.
rafalk Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 @Lukaso Tak na rotacji na futrze LC, Koch H8 moim zdaniem jest o niebo lepszy, chyba że coś źle robię.
Crasher Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Panowie mówiłem o wiodącym u nie systemie czyli DA. Na 21 mm clearcut robi ładny porządek.
grechut Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Ogółem z Menzerny jestem w miarę zadowolony. W połączeniu z padami Zvizzera daje fajny efekt ale długo się wypracowuje ( albo ja robię za niskie obroty ). Niemniej jednak szukam czegoś co po prostu szybciej się wypracowuje. Połączenie niebieskich padów z Zvizzera + Menzerna 2400 na twardym lakierze Opla wypracowuje się dłuuugo ale wyszedł perfekt onestep ( na nieporysowanych mocno powierzchniach ). Niebieski pad + Menzerna 400 daje radę ale chyba brakuje mu mocy tnącej..
mlodziak22 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Sonax Cutmax dość szybko się wypracowuje. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Kurcze, ja to jestem chyba inny bo wole jak pssta mozna dlugo pracowac . 1
grechut Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 A pod samym względem cięcia ( mocy )którą polecacie? Cutmax?
Lukaso Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Na menzernach można długo ale potem ten tłuszcz się dociera dość ciężko
grechut Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Nie jest tak źle, chodzi mi głównie o szybkość wypracowywania samego ścierniwa.
Maciej WTN Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 Cutmax, jednak Ultimate Cut tnie mocniej i można z nim dłuzej pracować
Crasher Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 @powalla Ja odwrotnie, wole max 3 4 przejazdy i dalej.
Moniak Lord Masło Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2020 Kurde blade zastanawia mnie trochę co piszecie że menzerna 400 + niebieski pad i brakowało mocy cięcia... Ja ostatnio ciąłem starą zajechaną poczciwą octavie z 99 roku na zółtym nacie m400 i zeszło wszyściutko aż byłem w ciężkim szoku. Maszyna da 15mm. Wiadomo lakier lakierowi nie równy, zakładam że stare vagi to nie jest twardziel typu bmw/merc/audi. W każdym bądz razie już się kończy i myślę właśnie nad clearcutem. Jestem raczej fanem onestepa na cutingu więc chce odrazu gloss. Ja się staram nie robić bałaganu bo mi się nie chce zacierać potem. Jeszcze myślałem nad 3D one hybrid. Masz jedną pastę tylko zmieniasz gąbke. Ciekawi mnie to. Niby trza iść z duchem czasu tylko czy to zda egzamin. Jednak jak masz cut to jest cut. Jak masz finish to jest finish i tego jestem pewien.
sparco0 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2020 3d one z futrem lub cuttingowa gąbką też ma sporą siłę cięcia i ładne wykończenie zostawia 1
Rekomendowane odpowiedzi