blazej Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Dotarte do sucha zostanie na pewno, pytanie czy jakieś reakcje nie zajdą natychmiastowo. Aplikuję na 5-10 minut i spłukuję.
Eidos71 Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 9 godzin temu, blazej napisał(a): Do tej pory używałem ich tylko na lakierze, teraz mam trochę plastików i pytanie czy trzeba zachować jakieś specjalne środki ostrożności, czy można lać po całości. Generalnie produkty typu tar & glue mogą być niebezpieczne dla nielakierowanych tworzyw i kloszy lamp (zmatowienia, biało-mleczne wykwity/plamy). Dużo zależy od materiałów, z jakich wykonano te elementy (pomijam warunki, w jakich aplikujemy taką chemię). Najbezpieczniej, niezależnie od producenta takiej chemii, starać się omijać wspomniane elementy podczas aplikacji tar & glue na karoserię.
Rafal9304 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października Jakieś opinie o ADBL Tar Remover Thixotropic ?
xadamx Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października 4 godziny temu, Rafal9304 napisał(a): Jakieś opinie o ADBL Tar Remover Thixotropic ? Bierz
bienek Opublikowano 7 Października Zgłoś Opublikowano 7 Października Jakieś opinie o ADBL Tar Remover Thixotropic ? Mam 6L ale dopiero raz na szybko pryskalem. Działa b dobrze :)
marcineke Opublikowano 7 Października Zgłoś Opublikowano 7 Października Ostatnio na próbę kupiłem Elite Tar&Glue , fajny, gęsty , fajnie pachnie zrobiłem 3 auta ale jakoś bardzo zasmolone nie były, co by nie było wpadło 5l , jutro przyjdzie będzie chrzest bojowy, rozklejanie odblasków.
Putkowski07 Opublikowano 10 Października Zgłoś Opublikowano 10 Października W dniu 7.10.2024 o 21:06, bienek napisał(a): W dniu 6.10.2024 o 20:04, Rafal9304 napisał(a): Jakieś opinie o ADBL Tar Remover Thixotropic ? Mam 6L ale dopiero raz na szybko pryskalem. Działa b dobrze Dla mnie słaby produkt. Na plastikach strukturalnych w Mercedesie zacieki niestety. wolę osobiście z ultracoat to bardzo bezpieczny i szybciej działa niż adbl. jak ktoś działa sam dla siebie i ma czas by tar z Adbl działał to spoko
Mumins Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października W dniu 10.10.2024 o 20:36, Putkowski07 napisał(a): wolę osobiście z ultracoat Mógłbyś dwa słowa więcej na temat tego produktu? Dzięki z góry:)
Putkowski07 Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października 4 godziny temu, Mumins napisał(a): Mógłbyś dwa słowa więcej na temat tego produktu? Dzięki z góry:) Nie jest to mocarz. Jest bezpieczny nawet jak przyschnie na lakierze. Może nawet długo leżeć. Nie jest ostro gryzący w nos i oczy. Oczywiście wymaga wzruszeni fibra ale daje naprawdę radę. Asfalt też ładnie ściąga. Nie rozwala plastików strukturalnych czy ramek rejestracyjnych. A taką ramkę zamoczyłem i leżała na ostrym słońcu i nie widać odbarwienia
arczar Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października A mocarz Deturner? Wychodzi bardzo oszczędnie, ale trzeba robić panel po panelu -właściwie nie trzeba czekać.
pablo15005 Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @arczar Śmierdzi okrutnie z tego co pamiętam. Ultracoat jak dla mnie ma zapach jakieś mięty bo byl wyżej wspominany to od siebie dodam. Dla mnie zapach się liczy bo pracuje w pomieszczeniu... Choć i tak maska wskakuje bo jestem mocno uczulony na smrody po tylu latach
xadamx Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października W dniu 12.10.2024 o 08:55, Mumins napisał(a): Mógłbyś dwa słowa więcej na temat tego produktu? Dzięki z góry:) Uktracoat jest fajny pod warunkiem, ze używasz w zamkniętym pomieszczeniu. Niestety na dworze bardzo szybko schnie. Jest bardzo wydajny, bo jest dość rzadki. W zasadzie jak woda. Ale dlatego tez szybko schnie. ADBL Tixo nie służy do tego aby w 2-3 minuty usunąć smołę. Ona musi trochę poleżeć, ale czas 10-15 minut na dworze nie stanowi dla niego problemu. W tym czasie jest w stanie dość pokaźne gluty usunąć. 1 1
gprzesniak Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października @xadamx Mam takie same uwagi do Ultracoat. Szybko odparowuje, ale za to to ta płynna konsystencja działa fajnie na trigery. no i jest bardzo bezpieczny. Padł mi ich z opakowania 0,5L ( Epoca) po przelaniu 4,5 L. Mocny zawodnik z niego nie jest, ale robi co ma robić. Zapach tez jest ok, coś tam się przebija czasem, mięta chyba? 1
Rekomendowane odpowiedzi