Przemcio Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 Ja na brudasy i flafiki dałem 90 stopni i efektów zgubnych nie uświadczyłem Wręcz przeciwnie
mbieniek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 A farbowanie od flufferów? Ja też wiruje na maksa nie widzę co zmienia predkośc obrotowa poza szybszym schnięciem? Ktoś wie?
dejwid92 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 A farbowanie od flufferów? Ja też wiruje na maksa nie widzę co zmienia predkośc obrotowa poza szybszym schnięciem? Ktoś wie? Prędkość obrotowa to jedynie co mi się nasuwa to na przykładzie tshirtów przy 1000-1200 obrotów niektóre koszulki mi się poskręcały, możliwe, że firby jak będą się tak szybko kręcić to zamiast kwadratów/prostokątów wyciągniesz z pralki romby albo inne trapezy Osobiście nie próbowałem jeszcze wirować fibr na więcej niż 800, dlatego powyższe zdanie to tylko luzńa teoria
KHOT Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Mam mieszane uczucia. Kupiłem ADBL MW, namoczyłem we wiadrze z MW trochę szczurów, parę normalnych trochę brudnych, starego fuffy, potem wrzuciłem do pralki z MW, normalne pranie 40 stopni, 2 godziny, do płukania nic, wirowanie na wszelki wypadek 400 tylko i... szału nima. Miękkość taka sobie, doprało się coś tam, ale też tyłka nie urwało, generalnie nie powiedziałbym żeby było lepiej niż w białym jeleniu z octem do płukania i gdybym w ciemno dostał dwie do sprawdzenia, to bym nie odróżnił która w czym prana. Za twarda woda? Za mało płynu? Pralka zła?
samwdomu Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Jak mocno zapuszczone to min. 80ml do pralki i 60 stopni. U mnie ładnie doczyściło ale coś tam brudu też zostało ale fluffy odzyskał dawną chłonność.
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Panowie! pogadajcie z osobami w Waszym domu, które są odpowiedzialne za obsługę urządzenia zwanego pralką. Wyjaśnią Wam co i jak i nie będziecie więcej publicznie głupot wypisywać
KHOT Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Pralkę obsługiwać umiem doskonale, natomiast wychodzi, że chyba nie wypowiadam jakiegoś magicznego zaklęcia przy obsłudze płynu, skoro nie działa tak fantastycznie jak inni tutaj piszą.
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 KHOT, no offence ale co pierzesz w 40 stopniach i obroty w pralce ustawiasz na 400? Żeby coś naprawdę zabrudzonego doprać, trzeba ustawić 60 stopni a obroty ustawić 1000. A to co jest napisane na etykiecie produktu można sobie... ADBL Micro Wash to bardzo dobry produkt i wcale się nie dziwię że wyczytuję tu same ochy i achy na jego temat. Inna sprawa że nie jest on jakoś specjalnie przełomowy. Micro Restor, Sonus der Wunder Wasche czy CG MICROFIBER WASH które są na rynku od lat, potrafią to samo
KHOT Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Masz całkowitą rację, wysokie obroty podczas wirowania zapewniają dobre dopieranie rzeczy. Druga sprawa, nie same szczury były włożone, było kilka zwykłych z lekkim brudem, był czyściutki stary fluffy, bo nie tylko dopieranie chciałem sprawdzić, a również miękkość po praniu w MW, na dodatek dlatego też te 400 obrotów było ustawione, żeby nie były masakrycznie zbite po praniu, kosztem dłuższego później suszenia. Wyszło na poziomie białego jelenia, mam spore wątpliwości, czy którykolwiek z piejących z zachwytu by w ślepym teście dwie identyczne fibry odróżnił po praniu w MW i jeleniu. Serio lubię ADBL, używam i wychwalam wiele ich produktów, natomiast w tym jednym przypadku jestem zawiedziony. Po forumowym hype oczekiwałem cudów, a wyszło po prostu ładniej pachnące szare mydło.
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 652047 całkowitą rację, wysokie obroty podczas wirowania zapewniają dobre dopieranie rzeczy. a tak szczerze podaj model i marke pralki i rocznik jeszcze zaraz do tego dojdziemy
funkoval Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Zła pralka? No sorry, bez przesady. Sam wpisałeś jako potencjalną przyczynę. Jaka twardość wody? Zażelazienie?
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 652054 Zła pralka? No sorry, bez przesady. no a nie ???????????????? Jesli masz minimum 10 letnia pralke to na pewno jej systemy i programy mycia oraz samo zuzycie pralki, moze nie dopierac materiału. Akurat znam to z autopsji kiedy po 12 latach pralka rodzicow poleciala do kosza... Smiesza mnie troche tetesty "proszkow do prania". Jak mi cos nie dopiera to wrzucam drugi raz i nie kminie co sie stalo...
Jańcio Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Prałem w leleniu, szarym mydle,proszku, Perwolu i dedykowanym Sonaxie, dla mnie jeden pies w czym upiorę. Ważniejsze od tego w czym jest jak i jakość szmaty. Najlepiej uprać ręcznie, delikatnie pocierając, a później odcisnąć, nie wyżymać, jak już to delikatnie. Wiadomo, że jak się ma x szmat to upierdliwe jest pranie ręczne, ale z lepszymi fibrami (Gyeon) do miękkiego japońskiego lakieru niestety trzeba się pomęczyć.
booohal Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 652025 obroty ustawić 1000 Ale wiesz, że to obroty dla wirowania i z dopieraniem nie mają nic wspólnego?
mbieniek Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Zła pralka? No sorry, bez przesady. ] Daj spokój kolego - podaruj, raz napisałem nie negatywny, lecz odrobinkę krytyczny komentarz odnośnie jednego produktu, zaraz wyskoczyło 4 użytkowników dla których jest "wręcz idealnie"
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 652118 zaraz wyskoczyło 4 użytkowników dla których jest "wręcz idealnie" ja nie mam - nie uzywam - ADBL. Wystarczy mi zwykly Persil i plyn do plukania.
3echo Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Piszecie o mydle Biały Jeleń a ja niedawno widziałem żel do prania Biały Jeleń Stosował ktoś? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
KHOT Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 Piszecie o mydle Biały Jeleń a ja niedawno widziałem żel do prania Biały JeleńStosował ktoś? Ja używam dokładnie płynu do prania, od żelu pewnie różni się wyłącznie konsystencją. U mnie się sprawdza dobrze w połączeniu z octem do płukania.
W1Michal Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 co do płynu polecam perwool do delikatnych tkanin (takie różowe opakowanie) kiedyś brakło mi chemii do prania i musiałm w czymś uprać i środek dął rade, aczkolwiek do płukania nie polecam nic dodawać, (opórcz ewent octu), one musza być wypłukane bez żadnych dodatków. Pytanie odnosnie MicroWash - pisze na opakowaniu aby w przypadku silnych zabrudzeń stosować 50 ml na litr wody i mozna próbowac ręcznie, natomiast na butelce jest ostrzeżenie że działa drażniąco na skórę. Jak to rozumieć ? może ktoś z ADBL sie wypowie
adek1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 co do płynu polecam perwool do delikatnych tkanin (takie różowe opakowanie) kiedyś brakło mi chemii do prania i musiałm w czymś uprać i środek dął rade, aczkolwiek do płukania nie polecam nic dodawać, (opórcz ewent octu), one musza być wypłukane bez żadnych dodatków. Pytanie odnosnie MicroWash - pisze na opakowaniu aby w przypadku silnych zabrudzeń stosować 50 ml na litr wody i mozna próbowac ręcznie, natomiast na butelce jest ostrzeżenie że działa drażniąco na skórę. Jak to rozumieć ? może ktoś z ADBL sie wypowie Zakładasz rękawiczki i gotowe.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 W1Michal, w koncentracie może (ale nie musi) to powodować. obostrzenia na etykietach wynikają z norm prawnych w przypadku zawartości różnych surowców.
rafkan Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Po przeczytaniu tego wątku postanowiłem sprawdzić płyn do prania ADBL - przyznam, że byłem trochę sceptyczny co do jego możliwości. Włożyłem do pralki 4 duże "ręczniki" do osuszania, kilka mikrofibr (używane były do mycia szyb, czyszczenia tapicerki po nałożeniu prespreyu, polerowania po woskowaniu, itp.), wlałem 50 ml płynu i ustawiłem temp. 60 stopni. Efekt końcowy przerósł moje najśmielsze oczekiwania - ściereczki i ręczniki wyglądają super, wyprane najstarsze zabrudzenia i mikrofibra na ściereczkach powróciła do stanu po zakupie (stała się "puszysta).
xXKrystianXx Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Według etykiety dawkowanie jest dobre, ale nie 60*C tylko 40*C. Ja ostatnio piorę w 30-35*C i wszystkie są bardzo dobrze doprane, te z większymi zabrudzeniami najlepiej przed praniem dobrze namoczyć w wodzie z płynem od ADBL, żeby te "syfy" puściły, bo bez tego zostaną brudne przebarwienia.
Rekomendowane odpowiedzi