Pimps Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 O tototo - tyle że ja mam dokładnie taką
Mess Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Pimps Mam CG Citrus Pad Cleaner-a i nie widzę różnic w działaniu do Smartwax-a Clean Microfiber MX-y twierdzili ze to to samo ale zapach inny Oba warte swojej ceny moim zdaniem, starczają na długo
Pimps Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Mess - senkju za info. Jestem na kupnie jakiegoś środka bo mi się kończy i chciałem kupić coś innego nie dlatego że tamte były słabe, tylko dlatego aby coś zmienić
knefelson Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 uzywal juz ktos moze Microfiberwash+ z CG? A gdzie to można kupić? Kończy mi się Sonus, Micro Restore kiedyś już miałem więc może tego bym zakupił dla porównania. Jeszcze tak aby nie zaśmiecać tematu to porównując Sonus'a i Micro Restore nie zauważyłem jakichś różnic w działaniu więc może ten coś by wniósł nowego. I jeszcze jedno do tematu - ja z ciekawości zakupiłem rok temu taką małą praleczkę wirnikową turystyczną do której wchodzi do 3 kg szmat i w niej piorę fibry i bardzo dobrze się sprawuje. waxclusive posiada w swojej ofercie ten produkt
kita33 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Posiadam mydło w kostce rubiś i biały jeleń. Jak należy prać mikrofibry i pady? Prać ręcznie czy w pralce? Jaka temperatura wody? Zetrzeć jakiś kawałek mydła czy ukroić kawałek mydła?
luq92 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 kita33, szmatki piorę we frani i leję ciepłą wodę z kranu. Dolewam jelonka na oko, ale jeśli masz w kostce to zetrzyj tak żeby się troszkę spieniło. Dużo nie trzeba żeby dobrze uprać. Ręcznie tez można, ale trzeba z tym delikatnie żeby nie popsuć szmatki przez duże tarcie. Ja zawsze namaczałem w wodzie a potem polewałem lekko jelonkiem i prałem jak zwykłe gacie, ale delikatniej
kita33 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mydło zetrzeć na metalowej tarce?
luq92 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 kita33, wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Ja nożykiem skrobałem, albo czym miałem pod ręką.
xxManiekxx Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Ostatnio pojawiło się...( bynajmniej ja ostatnio zauważyłem) mydło naturalne hipoalergiczne w Biedronce 200g za niecałe 2 zł stosował ktoś? była by to jeszcze tańsza alternatywa dla Jelenia. Na internecie nie mogę nic znaleźć o nim mimo że piszą że więcej informacji na stronie biedrony.
luq92 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 xxManiekxx, jak będę jechał to może wstąpię i poszukam, bo nazbierało mi się trochę prania. W sumie mamuśka kupiła jelenia przeznaczonego do kąpieli i korci mnie żeby go podebrać
Buczek21 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 xxManiekxx, Piorę tym swoje "szmaty" od jakiś 2 miesięcy..już druga kostka leci.Kupiłem jak te mydło było na pasażu w promocji.Nie widzę żadnej różnicy między tym mydłem a jeleniem. Fibry tak samo czyste,i miękkie.
Pit_Krk Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 bynajmniej ja ostatnio zauważyłem Chyba przynajmniej. Sorki za OT.
tees Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Mikrofibry, aplikatory, futra i gąbki polerskie piorę ręcznie mydłem RUBIS Senteur de Marseille (neutralne PH) Innych specyfików nie próbowałem bo RUBIS daje rade
luq92 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 tees, gdzie można tego Rubisa dostać? Bo Jeleń mi się skończył i może pobawiłbym się czymś nowym.
tomasns Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 wizirem prac Zygmunt Chajzer ?? Jeśli tak na serio pisałeś to nie polecam żadnym proszkiem. Mikrofibry robią się twarde i zaczynają się sypać
gusiak11 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Jeśli tak na serio pisałeś to nie polecam żadnym proszkiem. Mikrofibry robią się twarde i zaczynają się sypać kilkanaście prań persilem, vizirem co tam żona kupi... piore pady, fibry aplikatory czesto jeszcze vanischa doleje i nie zauważyłem zeby cos im było nie halo... Jest to tak samo syntetyczny materiał mam na myśli fibry jak polary które nosimy na co dzięń czyli 100% poliester i co polara też nie wolno prać w pralce proszkiem
ANB Karol Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Jest to tak samo syntetyczny materiał mam na myśli fibry jak polary które nosimy na co dzięń czyli 100% poliester i co polara też nie wolno prać w pralce proszkiem Oczywiście masz trochę racji ale mikrofibra a polar to zupełnie inne materiały posiadają zupełnie inną budowę i służą do czegoś innego. Czy twój polar wygląda tak samo po takiej samej ilości prań jak fibra ? Dodam że moja żona cześć prania robi właśnie w Rubisie i Hajzerowi oko by zbielało jakie plamy potrafi zdjąć to mydełko nie Nie jestem chemikiem ani jakim znawcą tkanin swoją opinię wyraziłem na bazie wieloletniego doświadczenia w praniu swoich Fibr
eratez Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Pranie to jedno ale w czym płuczecie Bo chyba nie w kranówce z kamieniem, osadem z rur itp. Wypadało by na koniec wypłukać w wodzie demineralizowanej, żeby na włóknach nie osadzał się kamień
zegarek Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 eratez, ja tak właśnie płuczę w demineralizowanej wszystkie na których mi zależy, bo w kranie mam strasznie twardą wodę.
Bonthyc Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 eratez, ja tak właśnie płuczę w demineralizowanej wszystkie na których mi zależy, bo w kranie mam strasznie twardą wodę. Polecam filtry do wody. Wychodzi taniej niż woda demineralizowana a przy okazji herbata smakuje jak herbata a i czajnik wewnątrz wygląda normalnie
booohal Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Fakt, od dłuższego czasu używam takiej wody do IPA, Megs GCC i bardzo fajnie się sprawdza.
eratez Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Polecam filtry do wody. Wychodzi taniej niż woda demineralizowana a przy okazji herbata smakuje jak herbata a i czajnik wewnątrz wygląda normalnie No chyba że ma się wodę destylowaną (nie demineralizowaną) za free która na pewno jest czystsza niż filtrowana czy demineralizowana
kloppo Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Dzisiaj znalazlem w garazu jakies fibry, upralem bialym jeleniem i ladnie odzyskaly swoj blask
Rekomendowane odpowiedzi