Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano
No bo jak poleży z 48h mokra/wilgotna to nie ma chyba opcji żeby pachniała kwiatkami później

Jak nie odwirujesz to może i tyle schną ;)

Opublikowano

było już o tym w tym temacie, fluffer farbuje wszystkie inne fibry :P on i sonaxowe czerwone to złooo ;)

Opublikowano

nom potwierdzam, zostawilem w aucie na siedzeniu mokra i po 2h mialem niebieska plame, czym to zczyscic ? (dzisiaj bede probowal)

Opublikowano

Gdzies kiedys wyczytalem, chyba tutaj ze niektorzy uzywaja octu do plukania..

Ja piore wszystkie mf i reczniki do osuszania w pralce, wiekszosc na 60stopni.

Nigdy nie mialem z niczym problemow, dokladnie plucze pojemnik w pralce, ten na plyn do plukania przed i najpierw wrzucam najbrudniejsze mf do prania..

A moze powinienem zaczac jeszcze plukac w occie? Co on dokladnie daje?

Do prania uzywam takiego norweskiego plynu do prania delikatnej welny dla alergikow i zawsze wszystko jest ok.

Przed praniem namaczam mf w wodzie z Surfexem.

• Administrator
Opublikowano

Ocet zmiękcza sztywne mikrofibry, póki nie masz z tym problemu nie ma co go dodawać do prania.

Opublikowano
Ocet zmiękcza sztywne mikrofibry, póki nie masz z tym problemu nie ma co go dodawać do prania.

Aha, dzieki :)

Masz PW.

• Administrator
Opublikowano

...a co do suszenia to faktycznie MF bezpośrednio na grzejniku powoduje stwardnienie włókien. Ja mam na to sposób. Kładziemy ręcznik na kaloryfer i na to fibrę. Schnie jak szalona i jest mięciutka jak nowa.

Opublikowano

Nowe nie pachną :), no i gdybyś poczytał ten wątek to się dowiesz, że płyn do płukania skleja mikrowłókna :thumbdown:

Opublikowano

Evo, Zmiękcza w sposób znaczący czy tak sobie?

Pytam za nim kupię ocet którego zapachu nie mogę znieść :/

• Administrator
Opublikowano

minetoo, nie widzę sensu się męczyć smrodem octu. Wystarczy wyprać w szarym mydle i wysuszyć w sposób naturalny. Nie na grzejniku ponieważ włókna się sklejają/twardnieją.

Opublikowano

Arekkaz, Próbowałem odzyskać kilka fibr szarym mydłem ale nadal twarde.

Suszone różnymi sposobami.

Cóż może ich czas nadszedł i pora skazać je na komorę silnika itp

Suszę na suszarce w ciepłym pomieszczeniu,czasem jak mi się spieszy to wrzucam do suszarki.

Grzejników nie mam bo dom ogrzewam powietrzem z DGP.

• Administrator
Opublikowano

Ocet zmiękcza w sposób znaczący, ALE żeby to działało to trochę tego octu musi być,no i nie można potem za bardzo płukać w wodzie bo cała zabawa na nic. Jak ktoś nie lubi tego zapachu to nie polecam,mi jest to obojętne.

Opublikowano

a no to fakt, to wtedy trzeba pochłaniacz za róg sciany wsadzić żeby zapach nie dochodził 8-)

mój flafik też już sztywny się zaczął robić, no ale rok przepracował :good:

Opublikowano

Piciosz, Dobra EOT

Muszę się zmierzyć ze smrodem którego nie toleruję.

Na pracowni zawsze wychodziłem jak był kwas octowy w przepisach :lol:

Dam znać czy mi się udało zmiękczyć fibry jak nie to pewnie nadszedł ich kres.