Administrator Evo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 No bo jak poleży z 48h mokra/wilgotna to nie ma chyba opcji żeby pachniała kwiatkami później Jak nie odwirujesz to może i tyle schną
m911 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 hmm dziwne sie to wyda ale fluffy farbuje ;/ siedzenie sie 'ufarbowalo' jutro pokaze fotki
M4ciek Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 było już o tym w tym temacie, fluffer farbuje wszystkie inne fibry on i sonaxowe czerwone to złooo
m911 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 nom potwierdzam, zostawilem w aucie na siedzeniu mokra i po 2h mialem niebieska plame, czym to zczyscic ? (dzisiaj bede probowal)
_Makki_ Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Gdzies kiedys wyczytalem, chyba tutaj ze niektorzy uzywaja octu do plukania.. Ja piore wszystkie mf i reczniki do osuszania w pralce, wiekszosc na 60stopni. Nigdy nie mialem z niczym problemow, dokladnie plucze pojemnik w pralce, ten na plyn do plukania przed i najpierw wrzucam najbrudniejsze mf do prania.. A moze powinienem zaczac jeszcze plukac w occie? Co on dokladnie daje? Do prania uzywam takiego norweskiego plynu do prania delikatnej welny dla alergikow i zawsze wszystko jest ok. Przed praniem namaczam mf w wodzie z Surfexem.
Administrator Evo Opublikowano 23 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ocet zmiękcza sztywne mikrofibry, póki nie masz z tym problemu nie ma co go dodawać do prania.
_Makki_ Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ocet zmiękcza sztywne mikrofibry, póki nie masz z tym problemu nie ma co go dodawać do prania. Aha, dzieki Masz PW.
Deco Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 ocet jest dobry na kamień w pralce więc śmiało można lać
Administrator AreK Opublikowano 23 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 ...a co do suszenia to faktycznie MF bezpośrednio na grzejniku powoduje stwardnienie włókien. Ja mam na to sposób. Kładziemy ręcznik na kaloryfer i na to fibrę. Schnie jak szalona i jest mięciutka jak nowa.
_Makki_ Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja wrzucam wszystko do suszarki i jest git!
marcinwdg Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 ja swoje piorę w mydle i namaczam w kradzionym mamie płynie do płukania tkanin są zawsze miękkie,pachnące i jak nowe
red Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nowe nie pachną , no i gdybyś poczytał ten wątek to się dowiesz, że płyn do płukania skleja mikrowłókna
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Evo, Zmiękcza w sposób znaczący czy tak sobie? Pytam za nim kupię ocet którego zapachu nie mogę znieść
Administrator AreK Opublikowano 31 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 minetoo, nie widzę sensu się męczyć smrodem octu. Wystarczy wyprać w szarym mydle i wysuszyć w sposób naturalny. Nie na grzejniku ponieważ włókna się sklejają/twardnieją.
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Arekkaz, Próbowałem odzyskać kilka fibr szarym mydłem ale nadal twarde. Suszone różnymi sposobami. Cóż może ich czas nadszedł i pora skazać je na komorę silnika itp Suszę na suszarce w ciepłym pomieszczeniu,czasem jak mi się spieszy to wrzucam do suszarki. Grzejników nie mam bo dom ogrzewam powietrzem z DGP.
Administrator AreK Opublikowano 31 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Do wycierania dressingu z opon
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Do ciężkich zadań ogółem. Najgorsze wypucują wydechy
Administrator Evo Opublikowano 1 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Ocet zmiękcza w sposób znaczący, ALE żeby to działało to trochę tego octu musi być,no i nie można potem za bardzo płukać w wodzie bo cała zabawa na nic. Jak ktoś nie lubi tego zapachu to nie polecam,mi jest to obojętne.
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Evo, Ok spróbuje w masce OP1 Najwyżej się porzygam
pLaYmAn Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Ocet daje naprawdę dużo, polecam spróbować.
Piciosz Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 OP1 chyba nie filtruje zapachów
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Piciosz, W skład wchodzi maska słonia
Piciosz Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 a no to fakt, to wtedy trzeba pochłaniacz za róg sciany wsadzić żeby zapach nie dochodził mój flafik też już sztywny się zaczął robić, no ale rok przepracował
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Piciosz, Dobra EOT Muszę się zmierzyć ze smrodem którego nie toleruję. Na pracowni zawsze wychodziłem jak był kwas octowy w przepisach Dam znać czy mi się udało zmiękczyć fibry jak nie to pewnie nadszedł ich kres.
Bartek1985 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 może ktoś napisać ile tego octu lać też spróbuję
Rekomendowane odpowiedzi