Qukie Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 @menior Też o to kiedyś pytałem. Powinna być informacja w ulotce o nie warstwowaniu produktu.
menior Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 12 minut temu, Qukie napisał: @menior Też o to kiedyś pytałem. Powinna być informacja w ulotce o nie warstwowaniu produktu. Nie ma nic na ten temat,u jednego sprzedawcy znalazlem takie zalecenie co mnie zastanowilo
pablo15005 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Ktos sprawdzal jak ma sie otwarty vision po kilku miesiacach? Zawsze otwieram nowy i sie nazbieralo połówek...
Moderator Streat Opublikowano 20 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 2 godziny temu, pablo15005 napisał: Ktos sprawdzal jak ma sie otwarty vision po kilku miesiacach? Zawsze otwieram nowy i sie nazbieralo połówek... sprawdzałem, nie ma sensu go kłaść, lepiej jest zużyć cała butelke na jedno auto, dać na grub bo po tygodniu stania taki vision bedzie miał fajne hydro do pierwsze mycią, bardzo szybko spada hydro i ogolnie słabo wiąże sie
Qukie Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 5 godzin temu, menior napisał: Nie ma nic na ten temat,u jednego sprzedawcy znalazlem takie zalecenie co mnie zastanowilo Nie u sprzedawców tylko prosto od producenta. Polecam punkt #5 https://fxprotect.com/wp-content/uploads/sites/3/2018/11/VISION-COATING-C-12-instrukcja-aplikacji.pdf 1
krzysiek555 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 CarPro CQuartz UK 3.0 polozony w piatek na dwoch autach,jedno bedzie tylko po miescie jezdzic a drugie duzo km bedzie pochlaniac, zoabczymy jak w tym trudnym okresie poradzi CQ i jak przebiegi beda miealy odzwierciedlnie:)
krzysiek555 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 A wiec tak kropelkowania brak ,tafla jakas tam jest ,odtykalem go szamponem clentech ,w innym watku radza mi resetem,co sadzice czym jeszcze sprobowac odetkac ,apc sour,wsr ,resetem?No i na masce ws duzo .Dzwine ze p 3 miesiacach go zjadlo... Planowalem essence i reolad lub essence +i reload pozniej
Rzemo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 Spróbuj resetem, a jak nie to eraser na rękawice i wypłucz. Może pomóc ;) Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
krzysiek555 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 40 minut temu, Rzemo napisał: Spróbuj resetem, a jak nie to eraser na rękawice i wypłucz. Może pomóc Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Czyli nie kupowac apc sour tylko reset?A gdzies eszcze czytalem ze w5 z lidla robil hihi
RoBerTo91 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 Jak najlepiej przechowywać otwartą powłokę ? Gdzieś widziałem że w lodówce. I jaki jest czas przydatności po otwarciu np CarPro UK 3.0?
ghost Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 W dniu 17.03.2021 o 07:08, krzysiek555 napisał: A wiec tak kropelkowania brak ,tafla jakas tam jest ,odtykalem go szamponem clentec Uk3.0 spokojnie wytrzymuje 18miesięcy przeciętnego użytkowania. Albo błąd w sztuce aplikacji, albo w 3 miesiące ktoś zrobił 40tys km albo jakaś szemrana chemia go ubiła. Grzechu zabił "powłokę teflonową" Fusso 12 za pomocą oprysku Cleantech Od kiedy użytkownicy są hop do przodu i używają tych wspaniałych kwaśnych produktów. To trwałość LSP drastycznie spadła zamiast pomóc. Pomijając fakt, że kwas sie stosuje punktowo. A nie globalnie w szczeliny podnosząc współczynnik zajścia korozji 1
alexander.p Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 Mikrosyfek na bezdotyku rownie szybko zabija
KUBA46 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 10 minut temu, ghost napisał:Od kiedy użytkownicy są hop do przodu i używają tych wspaniałych kwaśnych produktów. To trwałość LSP drastycznie spadła zamiast pomóc. Pomijając fakt, że kwas sie stosuje punktowo. A nie globalnie w szczeliny podnosząc współczynnik zajścia korozji W punkt 11 minut temu, ghost napisał: Od kiedy użytkownicy są hop do przodu i używają tych wspaniałych kwaśnych produktów. To trwałość LSP drastycznie spadła zamiast pomóc. Pomijając fakt, że kwas sie stosuje punktowo. A nie globalnie w szczeliny podnosząc współczynnik zajścia korozji W punkt 1
krzysiek555 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 No coś nie halo jest dziś ja odtykalem clentech za pomocą fibry oraz piana clentech , jeszcze spróbuje vampirem i jeśli nie ruszy źle musiała zostać położna
Luki_m Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 No coś nie halo jest dziś ja odtykalem clentech za pomocą fibry oraz piana clentech , jeszcze spróbuje vampirem i jeśli nie ruszy źle musiała zostać położnaJak sytuacja z powłoka?Po jakim przebiegu padła? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Qukie Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Panowie, po tym jak mi ostatnio powłoka wyparowała z buteleczki i akurat nie miałem co położyć na auto, chcę zrobić mały zapas na przyszłość z okazji BF. Do tej pory używałem CarPro CQuartz UK i byłem z niego bardzo zadowolony, ale może powinienem spojrzeć na coś innego? Stosuję tylko amatorsko, auto moje, żony, rodziców więc pojemność preferowana to 10-15ml, a i cena nie może być wygórowana. Na co zwrócić uwagę jak będzie w dobrej cenie, Aqua, Tevo, czy może coś innego jest warte zainteresowania?
therioon Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 Ja mam Aqua Topcoat położony na fx protect
Crasher Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Postanowiłem ze po dwóch latach od pierwszych aplikacji mogę śmiało się wypowiedzieć. Moim zdaniem mając na względzie moje 7 letnie doświadczenie mam lidera jeśli chodzi o trwałość. Rozwiniecie wychwalanego na forum max protecta. Titan COATINGS. I nie mówię tutaj o moich autach czy moich najbliższych gdzie taki test nie ma sensu. mowa o autach znajomych. Połączenie dwóch warstw membrany na podkładzie daje realna ochronę i ciaglę hydro. Odnotowałem największy przebieg Ok 35 tys km w dwa lata i dbanie w szkolnej skali na 3+ a powłoka nadal like brand new.
Moderator Streat Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Crasher mowisz o tej akredytowanej? Czy o tych dostepnych dla każdego?
keza Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 W dniu 2.04.2023 o 15:01, Crasher napisał(a): Titan COATINGS To są powłoki elastomerowe. Z tego co wiem to wymagają akredytacji
Strus Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 @Gozdziu23, jak to z Titanem jest?
Crasher Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Strus napisał(a): @Gozdziu23, jak to z Titanem jest? Wymagają. Bartek kładzie to samo co ja . Nie zmienia ro faktu ze to największa realna trwałość jaka odnotowałem 1
Moderator Streat Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 11 godzin temu, Crasher napisał(a): Wymagają. czyli produkt dla wybranych i niedostepny dla normalnego kowalskiego...
Gozdziu23 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Ale chociaż działa tylko to już kanapka alpejska i nawet nas w materiale kosztuje to dużo za dużo.
Strus Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Tak zacząłem czytać i oglądać o powłokach typu „lite”, takich do zarzucenia bez trzymania tydzień pod kocem i widzę, że z ich trwałością to tak samo jak z woskami czy QW czy sealantami. U jednego miesiąc a u innego 6. i teraz mam dylemat - czy jest sens inwestować te 100-150zł w jedną aplikację gdzie może być Ok a może nie.
Rekomendowane odpowiedzi