Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 @Strus zazeyczaj co auto to nowy aplikator wiec 3 strzaly za pierwszym razem potem po 2 i starcza . Ile ja trzymamy hmm zazwyczaj to jakos ubywa. No ale tam 2-3 miesiace mamy ja otwarta i nic sie nie dzieje. Malo jej uzywam bo zazwyczaj wlatuja inne powloki. Ale zdarza sie ze ktos chce zabezpieczenie na 1 rok wtedy visiona uzywam
D@ViD Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 @Strus napisałem do chłopaków z FX Protect i zapytałem jak aplikować i jak przechowywać resztę powłoki . Taką dostałem odpowiedź: Cytat Wydajnościowo 30ml Vision powinno zostać zużyte na 1 samochód. Produkt lubi "bogatą" aplikację. Nasi Partnerzy preferują różne metody aplikacji. Najlepiej natomiast rozpylić preparat na powierzchnię i dotrzeć mikrofibrą. W załączeniu przesyłam szczegółową instrukcję VISION-COATING-C-12-instrukcja-aplikacji.pdf
Strus Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 No to ja spróbuję ich sposobem. Będę kładł razem z Moonlight'em. Ciekaw jestem bardzo efektu
maciekelga Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wcześniej kładłem aplikatorem, teraz też chyba pojadę "na bogato" jak MX Nowicki.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
robcok Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 W dniu 23.04.2019 o 16:14, maciekelga napisał: Dzięki, pamiętam że MX Nowicki wspominał, że Vision lubi częste płukanie nawet na bezdotyku. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Opłukując tylko auto powodujemy ze osad mineralny osadza się na powloce. Tylko oplukiwanie zapycha powloki wedlug mnie. Vision byl aplikowany na bogato tradycyjnie jak kazde inne powloki kostka i krzyzowo rozprowadzony.
Lukaso Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Minerały? W wodze demineralizowanej? Może ona nie zawsze jest idealna ale naprawdę nie jest to go wiele w porównaniu do zwykłej wody.
ghost Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Tac system moonlight położony na koła letnie równo rok temu. Oczywiście w czasie krótkiej zimy miały urlop w garażu baz jazdy. Nie wygląda to obecnie na taflę 1 1
D@ViD Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 @Strus i inni aplikacja powłoki FX Protec Vision C-12, to masło Dotarcie - Lekkie muśnięcie mikrofibra i już jej nie ma. A jaki poślizg Ja aplikowałem aplikatorem mikrofibrowym i docieralem mikrofibra. Na Peugeot 407 zużylem na bogato połowę butelki.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Ja niebawem będę kładł FX vision coating na hondę hr-v zobaczymy ile zejdzie. Mam aplikatory art de shine. Zobaczymy jak wyjdzieWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
maciekelga Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Elegancko siadło!Wg chłopaków z FX można lać na bogato tak aby nawet cała butelka zeszła, ja tym razem tak zrobię. Cytat z wiadomości od FXa:"Polecamy aplikację w jednej warstwie "na bogato" w taki sposób, żeby buteleczkę 30ml zużyć na jeden samochód. Jeśli chcemy np. dołożyć Visiona to również dopiero po kilku miesiącach :)" Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Kurna, a mój leży w szafce bo nie mam miejscówki żeby go położyć na auto
Adaszek96 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Kurna, a mój leży w szafce bo nie mam miejscówki żeby go położyć na auto Jak ogarne prąd po weekendzie majowym to zapraszam
kedar Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Duragloss Ceramic Coating - interesuje mnie realna trwałość, bardziej kilometry niż miesiące. Kupiłem 50ml w zeszłym roku i w czerwcu chcę położyć na Mondeo MK4 kombi i Golf IV hatchback , obydwa czarne - chyba starczy co nie?? Cleaner będzie nakładany maszynowo Sonus Paintwork lub Autofinesse Rejuvenate, jeszcze się zobaczy.
ghost Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Godzinę temu, kedar napisał: Duragloss Ceramic Coating - interesuje mnie realna trwałość Mam dużą butlę Nano glass ceramic coating 118ml, produkt jest wydajny. Od razu po otwarciu i aplikacji wytrzymywał około pół roku. Krople brzydkie od początku do końca. Za to śliskość i zrzut wody już przy małych prędkościach klasa. Wcześniej kładłem w ciepłym garażu, jednak po 2-3 latach od otwarcia położyłem go ponownie, na zewnątrz w niskiej temp i dużej wilgotności. Nie wytrzymał nawet połowy. Albo warunki aplikacji, albo się już zestarzał 1
maciekelga Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Czy ktoś z Was używał FX Protect Glass Coating ?Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Jakies wnioski,recenzje po aplikacji Fxprotect vision coating?
maciekelga Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Bardzo dobre domywanie auta, ogólnie mam wrażenie że brud się tak nie trzymał lakieru, duża hydrofobowość, ładna szklistość.Moim zdaniem fajny produkt, łatwa aplikacja. U mnie leżał jakieś 10tys kilometrów, poleżałby pewnie dłużej gdyby zaaplikować go na bogato jak zalecają.Później podbijałem Top Coatem. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka 1
Qukie Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Ja w weekend zaaplikowałem na maskę oraz dach. Będę dawał znać jak z trwałością. 1
menior Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 @Qukie i nie tylko inne aspekty tez,hydro,look itp.
ghost Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 może nie mierzone w miesiącach, ale w stopniach celcjusza. Jestem w szoku jak Adam's Ceramic Spray Coating wytrzymał ostre traktowanie opalarką
Dante05 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2019 Aktualizacja UNC-R 1.5 na moim aucie po 1rok (22 tys. przebieg). Był reaplikowany dach, maska, górna część klapy bagażnika oraz słupki. Po tym czasie powłoka ma się dobrze. - maska najgorzej ze wszystkich elementów ale hydro ok - dach, słupki, klapa hydro na dobrym poziomie Tym samym potwierdziła się moja teoria, że w moim przypadku zanieczyszczenia z komina osadzając sie na płaskich elementach zniszczyły wcześniejszą powłokę także UNC-R 1.5 w niecały rok. Po 5 miesiącach od reaplikacji postawiłem blaszak i powłoka ma się dobrze.
Qukie Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 @menior aktualizacja tematu, ale bez dobrych wieści. Jestem 4 tygodnie po nałożeniu FX C12 i stwierdzam, że opisywane 24h konieczne do utwardzenia są bardzo konieczne. Ja niestety musiałem wyjechać wcześniej i już po tak krótkim okresie widzę, że to źle podziałało. Do tego ponad tydzień pod chmurką, na słońcu z robalami jak auto czekało na swoją kolej w warsztacie. Chociaż na początku (po tygodniu) szklistość była super, domywanie robali na bezdotyku bez użycia chemii super, a krople kształtne. Niestety na połowie maski jak i na froncie dachu powierzchnia bardzo tafluje, zero kropelek. Reszta zabezpieczonych elementów ma słabe hydro i średni look. Zakładam, że jest to efektem wyjazdu przed utwardzeniem, nagrzaniem maski i dachu oraz kontaktu z deszczem po około 12 godzinach od aplikacji. Dlatego dzisiaj po myciu maskę i dach wyczyszczę dokładnie wipeoutem i położę tak jakby drugą warstwę C12. Następnie auto zostanie w garażu do środy rano czyli jakieś 36-40 godzin. Później oczywiście zero chemii przez co najmniej 7 dni i zobaczymy co z tego wyjdzie. 1
Gozdziu23 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 Aktualizacja Gyeon Syncro, pojazd wrócił po 4 miesiącach oraz 12tyś. km. Powłoka ma sie bardzo dobrze, wiadomo powstało już trochę mikro rys ale samo hydro bardzo dobre. Najbardziej problematyczna była bardzo duza ilosc waterspotów na samym lakierze. Po jej większościowym usunięciu WSR-em oraz odtłuszczeniem wipe out-em powłoka jak nowa, spokojnie nie potrzebowała niczego typu reload. Powłoka aplikowana w grzanym garażu w sezonie zimowym, nie widząc dworu na 48h, Syncro aplikowany na podkład Car pro essence bez odczekania 12h na utwardzenie produktu ze stajni car pro 1
Crasher Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2019 Aktualizacja Max Protect Uncr wczoraj zrobiłem pierwszy serwis czyli chemiczna dekontaminacja 13 miesięcy 22 tys km. Auto myte tylko przezemnie. Ujawnia się minus Uncr zdolność to lapania Ws. Miejscami jest kilka. Obserwujemy dalej. Edit co ważne auto garażowane.
Rekomendowane odpowiedzi