Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- pety's 53

- PB red

ja bym zawężał do tych dwóch z wyżej wymienionych

dokladnie

mam lusso i szczerze jakos go nie polubilem, a np PB Natty's Blue bardzo- i czasem bylem az zaskoczony trwaloscia po 2 miesiace spokojnie w lato

teraz kupilem sampla DJ Blue Velvet i zaskakujaco podobnie pachnie do Natty'sa

jednak mam tez ogromna chec wyprobowac Track Claw :D

Opublikowano

Track Claw będzie o tyle dobry, że kurzu tak nie złapie. Dla mnie to jest mega bolączka, kiedy auto po godzinie na dworze robi się siwe :c

Używałem Purple Haze Pro latem i efekt b.fajny, miłe pociemnienie lakieru i duży wetlook. W nowym sezonie chyba skuszę się na shielda, titanium jednak zostawiam na zimę.

Opublikowano

Też powoli mam dylemat... Colli 476 już raczej zostanie tylko jako zimowe zabezpieczenie :roll: więc trzeba myśleć co na lato...

Zastanawiam się nad:

- pety's 53

- PB red

Auto czarna perła, jakieś propozycje ?

• Moderator
Opublikowano

Ja do tej pory jechałem na sealantach, bo trwała budowa drogi za płotem i auto wiecznie zakurzone. Teraz jest szansa, że będzie minimalnie lepiej więc zaryzykowałem zakup wosku naturalnego.

Wybór padł na PB Natty's Paste Wax Red ponieważ:

- łatwo się z nim pracuje i super pachnie

- ma całkiem fajną cenę i jeszcze była promocja ;)

- daje dobre efekty na lakierze ale ja mam srebrne auto, więc pewnie i tak nie zauważę różnicy, dlatego kupiłem go głównie dla zapachu i się nie zawiodłem 8-)

Opublikowano

Dokładnie tak, jak letni wosk, to tylko Pete's 53 albo któryś z Natty'sów :good:

Pięknie pachną, cudownie się rozprowadzają, niesamowicie łatwo spolerować mikrofibrą nadmiar i trzymają dokładnie tyle, ile w lecie potrzeba. A kropelki w tym czasie sa przecudne :good:

• Moderator
Opublikowano

Chyba Ci się zła emotka wkleiła przy kropelkach :D

Jak pachnie Pete's 53 ? Też był w planach zakupowych, a może nadal jest :mrgreen:

Opublikowano

No właśnie oba woski chwalicie i jeszcze trudniej się zdecydować :idea:

R222 PC / PB BH / BP Red lub Pety's 53 dobre combo ?

Opublikowano
Chyba Ci się zła emotka wkleiła przy kropelkach :D

Jak pachnie Pete's 53 ? Też był w planach zakupowych, a może nadal jest :mrgreen:

Faktycznie, już poprawione!

Jak pachnie... ciężko powiedzieć. Ja zwykłem przedstawiać go wszystkim jako "najbardziej naturalny" dla mnie po prostu tak powinien pachnieć wosk. Pachnie podobnie do lusso, ale bardziej zdecydowanie, taki naturalno/kokosowy zapaszek. Ciężko określić, ale ja go wprost uwielbiam, zdecydowanie mój ulubiony i najczęściej używany wosk.

Opublikowano

Rise and Shine pod Pete 53 używasz oczywiście cleaner dodo LP. A próbowałeś użyć z Chemical Guys cleaner Vertua? Jak sie on sprawuje?

Opublikowano

Tylko jaki będzie dobry cleaner pod pete lub natts?

Póki co mam resztkę PB PP, SRP i planuje kupić R222 jak tamte się skończą ;)

Opublikowano

kamilgt, Na to wygląda, bo ja również ostatnio myślę co wybrać na lato (colli mnie już nudzi :D ) i najpewniej Red wygra ten pojedynek. :mrgreen:

Opublikowano

Ja na lato zastanawiam się nad Carbonem a tu prawie każdy teraz zachwala NATTY'S czy będzie widoczna przewaga na korzyść Carbona jak bym się na niego zdecydował ?

Opublikowano

victoria concours red też jest ciekawa, można kupić 85g za 125 zł także na lato akurat

Opublikowano
victoria concours red

:good:

w zeszłe wakacje chciałem kupić, ale nie mogłem nigdzie znaleźć, nattys'a reda już mam więc czas na coś nowego na lato 8-)

Opublikowano
Rise and Shine pod Pete 53 używasz oczywiście cleaner dodo LP. A próbowałeś użyć z Chemical Guys cleaner Vertua? Jak sie on sprawuje?

Witaj,

Nie próbowałem i prawdopodobnie nie spróbuję, bo nie przepadam za produktami CG (oprócz w/w P'53) no i mam zapas Dodo LP na następne 2 lata :ad: W ramach urozmaicenia czasem używamy Lusso RC lub cleanera RaceGlaze, ale wciąż ulubionym pozostaje DJ LP.

Opublikowano

Dodam tylko w temacie Natty's Red, że w połączaniu z cleanerem Wolfganga spokojnie wytrzymał 8 tygodni i dalej miał się świetnie. Zostaje on u mnie jako wosk letni. :good: