Swoop Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 a co myślicie o takim wosku:SURF CITY GARAGE Barrier Reef Carnauba Liquid Wax niestety nigdzie nie znalazłęm żadnej informacji jak on się sprawuje... kup, przetestuj, wrzuć relację ... będziesz pierwszy
GR_BKP Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Tak się prezentuje, ale w paście http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 467#323467
kedar Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ma ktoś porównanie co do efektów po Natty's-ach i po Temptation na ciemnym lakierze? Podkładem będzie Tripple Zastanawiam się nad Blue i Temptation, czy warto dopłacać do wosku ze stajni AF.
Qub@ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 To skoro mowa o temptation, czy warto dopłacić do soul'a? Chodzi mi głownie o look, mniej o trwałość.
escimo Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 kedar, mam oba woski. Temptation wydaje mi się trwalszy od Natty'sa. Jeśli chodzi o look, to chyba Natty ma ten 1% przewagi
kedar Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 kedar, mam oba woski. Temptation wydaje mi się trwalszy od Natty'sa. Jeśli chodzi o look, to chyba Natty ma ten 1% przewagi dziękuję za info, czekam na odbiór auta od mechanika i lakiernika i na cenowy wyrok za usługi, to on będzie wyznacznikiem wosku na lato
misoch Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Ja szukam wosku / sealantu, który spełniłby takie wymagania: 1) powinien łatwo się nakładać i łatwo ścierać 2) dobrze kropelkować i odpychać wodę 3) dawać połysk, ale nie mocny "wet look" 4) nie przyciągać kurzu 5) nie powinien pylić i brudzić plastików 6) można bezpiecznie kłaść go na SRP 7) można używać na niego większość QD (np. Ultimate QD, AF Finale, Aquawax) 8) kosztować w okolicach 100 zł W tej chwili mam Colli 476s i podoba mi się to jaki daje efetk, ale nie spełnia wszystkich podanych warunków Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Maciej WTN Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Natty's Red albo Blue, lub używany chemical guys pete's 53 mysle, że powinien spełnic Twoje oczekiwania
Moderator krd Opublikowano 2 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Tak prawde mowiac dopiero woreczki spelniaja wszystkie punkty.. no moze poza 8 Kazdy Swissvax, z ktorym obcowalem wlasnie taki byl
cichy_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Maciej WTN, nattys brudzi plastiki Używam blue ale nie zauważyłem aby brudził plastik
Yasiek Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Hmmm to co w takim razie zostawił mi plamy Trzeba będzie zanalizować
VuDoo Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Natty's Red początkowo nie brudzi plastików, ale po dłuższym czasie, gdy zostanie go za dużo, robi się lekko biały ślad.
misoch Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Tak na prawdę to brudzenie plastików jest tu chyba najmniej ważnym punktem, bo mam ich na zewnątrz auta mało i w większości są gładkie. Ale dzięki za sugestię, będę zgłębiał temat Natty's Red albo Blue. Jeszcze jakieś inne propozycje?
misoch Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 A może coś całkiem syntetycznego, baz carnauby? Może Duragloss #111 Clear Coat Polish? Myślicie, że to dobry pomysł kłaść go na SRP jako finalną warstwę?
yacek _b Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Nie , to nie jest dobry pomysł , pod Duraglossa #111 tylko #601 . Jeżeli masz już SRP to może EGP AutoGlym-a ?
kedar Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 A może coś całkiem syntetycznego, baz carnauby? Może Duragloss #111 Clear Coat Polish? Myślicie, że to dobry pomysł kłaść go na SRP jako finalną warstwę? Może Ultimate Quick Wax lub Aqua Wax Duragloss to na szybką ochronę efektów SRP lub Einszett Hartglanz Powinny latem m-c wytrzymać.
Piotrek Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Porówna mi ktoś w dwóch zdaniach Butter Wet Wax do Reda ? Chodzi mi głównie o kwestię tego zniewalającego mokrego połysku. Według Cb warto kupić masełko, czy od REDa różni je magiczne 2%. Reda ma i źle nie jest, ale zawsze może być lepiej.
yacek _b Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Z jednego i drugiego będziesz zadowolony , większa trwałość po stronie Red-a ( miałem i sprzedałem ) zostawiłem masło , przydaje się na szybki pic tak prawie " na odwal " , aplikacja i ścieranie banalna u masła . A tych 2% wątpię byś zauważył i raczej lepiej nie będzie.
Sparco Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Który z tych wosków (oczywiście na dobrze przygotowanej powierzchni i po korekcie) będzie najdłużej leżał na lakierze: pete's 53,detail,carbon ?
kedar Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Z jednego i drugiego będziesz zadowolony , większa trwałość po stronie Red-a ( miałem i sprzedałem ) zostawiłem masło , przydaje się na szybki pic tak prawie " na odwal " , aplikacja i ścieranie banalna u masła . A tych 2% wątpię byś zauważył i raczej lepiej nie będzie. Rozumiem, że wosku już na masło nie kładziesz? A ile trzyma samo masło?
Justyna Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2013 Który z tych wosków (oczywiście na dobrze przygotowanej powierzchni i po korekcie) będzie najdłużej leżał na lakierze: pete's 53,detail,carbon ? według mnie detail, ale wszystko zależy od warunków i eksploatacji auta
Rekomendowane odpowiedzi