Altay Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja używałem dobry rok na wielu autach, 473ml starcza na baardzo długo, środek mega wydajny, świetnie pachnie, maskuje rysy, bdb wet look Niestety wielką wadą jest to, że kropelkowanie wygląda jak na 5 miesięcznym collim Na lato fajne smarowidło, ale nie za 85zł. Do 40zł opłaca się to kupić, potem można mieć o niebo lepszego DG 111
Pływak Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Przeniosłem dyskusje z szamponów tutaj Nie licz na jakiś szok, jeszcze zalezy od koloru. Ale sama jakość pracy przy Coli to bajka według moich doświadczeń Lakier mam czarny, wcześniej szła kombinacja DJ LP + PB BH + 2 x Colli, teraz pójdzie to samo tylko zamiast Colli nattys i pytanko czy dawanie 2 warstw nattysa coś da czy wystarczy tylko jedna?
Sabat Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Przeniosłem dyskusje z szamponów tutaj Nie licz na jakiś szok, jeszcze zalezy od koloru. Ale sama jakość pracy przy Coli to bajka według moich doświadczeń Lakier mam czarny, wcześniej szła kombinacja DJ LP + PB BH + 2 x Colli, teraz pójdzie to samo tylko zamiast Colli nattys i pytanko czy dawanie 2 warstw nattysa coś da czy wystarczy tylko jedna? Tam już ci odpisałem ale.. będzie dłużej pachniało w garażu i ciut dłużej poleży na aucie
sedzia23 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Ja używałem dobry rok na wielu autach, 473ml starcza na baardzo długo, środek mega wydajny, świetnie pachnie, maskuje rysy, bdb wet look Niestety wielką wadą jest to, że kropelkowanie wygląda jak na 5 miesięcznym collim Na lato fajne smarowidło, ale nie za 85zł. Do 40zł opłaca się to kupić, potem można mieć o niebo lepszego DG 111 To co w takim razie polecasz, jeżeli Gold Class Carnauba Plus Premium Liquid Wax nie jest adekwatny co do ceny ? kolor - ciemna zieleń
pardi Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Ja też mam ciemną zieleń i na ten sezon nabyłem Nattysa Redsa zapach
kita33 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Czy colli 476 bedzie dobry do czarnego lakieu na lato? Ewentualnie jakaś alternatywa
Swoop Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 kita33, jak często chcesz/możesz woskować auto? Jeśli mieszkasz w bloku i nie bardzo masz jak i gdzie to bierz coli lub FK, ale jeśli masz miejscówkę, garaż, podwórko, to choćby red-a
kita33 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Auto garażowane co jakiś czas ponieważ są 3 auta a garaż jest na jedno. A ten wosk to jaki?
Swoop Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 A ten wosk to jaki? http://showcarshine.pl/115-poorboy-s-wo ... fibry.html
kita33 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Czyli na zime DJ lpl i colli 476 a na lato DJ lpl i Pb red
Sabat Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Czyli na zime DJ lpl i Colli 476 a na lato DJ lpl i PB red Będziesz zadowolony, Stosuję taki zestaw. tylko zamiast reda mam blue.
Ciastek Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 kita33, może być Choć ja zamiast colli'ego mam Fk
kita33 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 A czy zamiast Pb red nie lepiej kupić Pb blue do ciemnych lakierów?
Pływak Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Przeglądając ten wątek i czytając opinie innych ja do czarnego lakieru zdecydowałem się na Blue. Z resztą wiekszość osób pisała, ze największa róznica to kolor, zapach oraz cena, a same efekty wizualne podobne
Sparco Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 kita33,z tego co wiem zwykły użytkownik nie zobaczy różnicy miedzy red a blue ,więc weź sobie tańszy
Administrator Evo Opublikowano 11 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Kolega rozważa kupno wosku za ~70 zł, a Ty wyskakujesz z Glasurem za 400 ?
Szwejk Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Nattys nie jest wymagającym woskiem jesli chodzi o cleanery.Aplikacja banalnie prosta ,scieranie rowniez do tego ładny zapach.Będziesz zadowolony
:Kamil: Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Witam serdecznie Mam dylemat. Przejrzałem cały wątek od początku ale wciąż nie wiem na jaki wosk się zdecydować. Dzięki temu tematowi wiem na pewno, że na zimę wpadnie Colli #476. Co natomiast zaaplikować na wiosnę/lato? Zależy mi na ochronie ale i również na efekcie wizualnym. Zdecydowałem się na takie typy. Potrzebuje rady, który z tych byłby najlepszy. Lakier srebrny. 1. Colli #915 2. Meguiars NXT 2.0 3. Meguiars #16 Dziękuję z góry za wskazówkę
Swoop Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 :Kamil:, PB Natty's Red choć mi podoba się to przyciemnienie lakieru po 476
kuchar Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Panowie siedze tu od dawna i długo ale ostatnio mniej. Znam sporo wosków itp. Mam dośc używania śmierdziucha jakim jest Colli 845 - za to jest trwały! Chcę na wiosnę coś fajnie pachnącego co poleży ze 2,5miesiaca (garaż, małe przebiegi). PB Nattys blue jest chyba pierwszy na liście ale nie dogada się kompletnie z QD FK 425 ? W takim razie czy jest jakiś wosk ładnie pachnący, którego będę mógł uzupełniać po myciu w/w QD FK ? Pozdrawiam
:Kamil: Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Dzięki Swoop za jakąś wskazówkę bo szczerze powiedziawszy tego PB Natty's Red nie brałem pod uwagę a widzę, że na forum ma wzięcie;) Do srebrnego lepiej Red czy White? 1. Colli #915 2. Meguiars NXT 2.0 3. Meguiars #16 4. PB Natty's Red albo White Niech jeszcze ktoś powie, który z tych wosków będzie najlepszy i wybieram
mirek85 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 kuchar, nieco na wyrost jest dobieranie wosku pod posiadany QD. Co do samego "dogadania" się Natty`z #425 - nie ma żadnych przeciwwskazań. W końcu to tylko QD, a nie np. wosk w spray`u, który jakoś kategorycznie zmieniłby właściwości wosku i wygląd lakieru A co do ładnie pachnącego wosku, to poza często chwalonym Natty`s warto się zastanowić nad Victoria Concours Red. Zapach kwestią gustu: truskawkopodobny, nie tak intensywny jak Natty`s red, bardziej a`la RG 55. Natomiast wygląd na lakierze rewelacja, a i wytrzymałość przyzwoita jak na letni wosk. Dobrze dogaduje się z wieloma clenerami, co jest niewątpliwym atutem
malkolm Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Kamil ja na twoim miejscu zainteresował bym się jeszcze 50/50, fakt że zapach ma raczej mało przyjemny ale wizualnie będzie widać przynajmniej 1% różnicy do tych które wymieniłeś
:Kamil: Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Ok. Dziękuję wszystkim za wskazówkę. Jest to dla mnie o tyle pomocne, że nie jestem tak obeznany w producentach i produktach środków detalingowych. A wolałbym wydać pieniądze w jak najlepszej opcji Coś się wybierze Jeszcze raz dzięki wielkie Panowie EDIT. Zdecydowałem się na wosk Poorboy’s. Pytanie czy do srebrnego lakieru lepiej RED czy WHITE?
Rekomendowane odpowiedzi