DaV Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2023 Jak myślicie czy Spotless 2.0 zje mi niewidzialną wycieraczkę Max Protect UGC?
Mumins Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2023 Jak myślicie czy Spotless 2.0 zje mi niewidzialną wycieraczkę Max Protect UGC?Kwestia jaki przelot ma ta nw i kiedy aplikowana. Ale raczej nie powinien jej znacząco podgryźć. Ja bym aplikował na mokro, wypracował rękawicą i w miarę sprawnie spłukał. Wypróbuj najpierw na stronie pasażera;) 1
grechut Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2023 Spotles 2.0 czy fx protect ws remover?
RAZERS Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Cześć! Używał ktoś FX protect ARCTIC ICE SHAMPOO do usuwania water spotów? Zastanawiam się czy pójść koncentratem czy rozcieńczyć sobie np. 1:1 z wodą destylowaną.
zeea Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 @RAZERS Obawiam się że będzie za słabo na uporczywe WS. Typowy WSR lub rozcieńczony kwas da lepszy efekt.
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @RAZERS Tak ja używałem. nie polecam do tego zastosowania. Coś tam poprawia przy bardzo dużym stężeniu co wychodzi nieekonomicznie, z tym że water spotów ci nie ruszy raczej lekkie osady. Kup sobie lepiej Sour apc albo poprostu kwasowy preparat do felg i go rozcieńcz. Ja tak działam od wielu lat i nic złego jeszcze się nie stało.
RAZERS Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @DaV jakieś konkretne stężenie tego wheel cleanera? Mam tenzi alux kwasowe, to mogę wypróbować.
zeea Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @RAZERS bezpieczna opcja to 1:30. Potem zobaczysz jak to reaguje 1
RAZERS Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Tutaj wjeżdżają od razu 1:3 Lepiej zacznę od tego 1:30
zeea Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Na lekkie Water Spoty da radę, z mocnymi już gorzej. Dziś czyściłam szyby w starym BMW to 1:7 AQUA Sour dopiero ruszył ten syf
Casian Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 Witam, mam pytanie potrzebuje środka który ruszyłby osady wapienne (WS) ,z korka clic clac, w zlewie w łazience. Zastanawiałem się na jakimś WSR ale nie wiem czy dobrze myślę. Może coś doradzicie co najlepiej zastosować a nie zniszczyć powierzchni ? Czytałem na forum, że może jakiś preparat kwasowy ale jaki to już nie znalazłem. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
marcineke Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 @Casian panie .....Lidl W5 kamień i rdza....wszystkie krany w kilka sekund są lśniące, ot przypomniałeś mi że można ten środek w aucie zastosować. 1
Grzechu23 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 @Casian Ocet kolego, ocet. 1
Casian Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 W dniu 16.11.2023 o 15:18, Grzechu23 napisał(a): @Casian Ocet kolego, ocet. Niestety próbowałem ale nie pomogło.
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 W dniu 16.11.2023 o 06:09, Casian napisał(a): Witam, mam pytanie potrzebuje środka który ruszyłby osady wapienne (WS) ,z korka clic clac, w zlewie w łazience. Zastanawiałem się na jakimś WSR ale nie wiem czy dobrze myślę. Może coś doradzicie co najlepiej zastosować a nie zniszczyć powierzchni ? Czytałem na forum, że może jakiś preparat kwasowy ale jaki to już nie znalazłem. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Polecam produkty Unilevera jak CIF z nowej linii kuchennej i łązienkowej.
Gardor Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 Szukam dobrego WSR, czy Carpro Spotless 2.0 jest lepszy niż WSR od Fxprotect? Bo szczerze fx był tak zachwalany(zaraz po premierze) a tak szczerze to mało co robi. Zastanawiam się czy jestem skazany na Aqua sour czy a nóż Spotless 2.0 jest ok? Myślałem również o Opti MDR ale cena zaporowa.
sparco0 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 @Casian połóż płatków kosmetycznych i nasącz octem, tutaj wymagany jest czas i mechanika. A jak nie to kwas 1:20 powinien sobie poradzić
grechut Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 5 godzin temu, Gardor napisał(a): Szukam dobrego WSR, czy Carpro Spotless 2.0 jest lepszy niż WSR od Fxprotect? Bo szczerze fx był tak zachwalany(zaraz po premierze) a tak szczerze to mało co robi. Zastanawiam się czy jestem skazany na Aqua sour czy a nóż Spotless 2.0 jest ok? Myślałem również o Opti MDR ale cena zaporowa. Ja używałem car pro spotlessa i mnie osobiście nie podszedł. Nie mogłem rozgryźć skubanca. Raz usuwał ciężkie WS, raz przy stosunkowo świeżych wymiekal. Robiłem serwis powłoki po zimie. Osobiście będę właśnie teraz w Aque szedł w jakimś stężeniu 1:20.
Mumins Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 Purechemie Pro WSR Shampoo i próbuj dopasować stężenie ;)
Rekomendowane odpowiedzi