jolley Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Z tego co przeczytałem nie ma się co bać tej powłoki Pytanie czy lepiej wrzucić tą powłokę czy Fusso na daily car? W planie mam korektę więc podłoże będzie idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Myślę, że "9H" MrFix potem fusso i dla pewności przeleciałbym SSW 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 W ciągu miesiąca robię korektę i wrzucę na RAV4 i Vectrę. Dotarły do mnie buteleczki. Oryginalność produktu można sprawdzać na tej stronie http://www.chinafw-315.com/ w moim przypadku, każdy z trzech numerów seryjnych wskazuje na producenta Kingboli Car Beauty. Mam pytanie do tych co nakładali. Nakładamy na suchą powierzchnię, czekamy 5-10 minut i docieramy najpierw wilgotną, a potem suchą mikrofibrą? Tak pisze w instrukcji. Mi wydaje się, że może to błąd w tłumaczeniu, na zdrowy rozum chyba lepiej docierać na sucho niż "ścierać" nieutwardzone wodą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 zanim przeczytał instrukcję to właśnie w ten sposób docierałem maskę i dach. to była masakra jakaś, wszystko się mazało, bardzo ciężko było to dotrzeć, z początku myślałem że to wina tego że za szybko docierałem (po 5min na masce), więc dach dopiero po 10min zacząłem, było jeszcze gorzej. fibra w ogóle nie chciała się przesuwać, kleiła się do powierzchni. dopiero jak przeczytałem że najpierw wilgotną ściereczką a potem suchą to docieranie stało się banalnie proste. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 @Ronin78 skąd zamawiałeś? Podrzuć link proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 41 minut temu, jolley napisał: @Ronin78 skąd zamawiałeś? Podrzuć link proszę https://m.aliexpress.com/item/32845196261.html S3cior dziękuję za info. Teraz doczytałem że do utwardzenia potrzebna jest woda więc staje się to oczywiste. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Tutaj jest tańszahttp://s.aliexpress.com/bmy6jYFr?fromSns=Copy to ClipboardWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 2 godziny temu, RafalB napisał: Tutaj jest tańsza Nie chcę być złym prorokiem , ale własnie być może to jest ta podróbka, o której wcześniej była mowa na forum. W moim MrFix-ie napisy - czcionka na opakowaniu jest w pionie, tam jest to pochyłe i brakuje drobnego druku pod spodem. Nie ryzykowałbym "oszczędzenia" 12 zł różnicy biorąc pod uwagę fakt jak długo to idzie do PL i ile pracy trzeba włożyć w auto zanim powłokę się położy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 @Ronin78 zobacz sobie na tej aukcji feedback, jest normalnie napis prosty i te małe i tak samo naklejka, okaże się jak przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinker Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Jest jakaś różnica, albo miał ktoś w rękach wersję w czarnej buteleczce? Piszą, że wersja poprawiona. Czy to już ewidentnie podróbka? https://pl.aliexpress.com/item/Pan-Fix-Zmodernizowane-9-H-Samochod-w-Polski-Samochod-w-Cieczy-Ceramiczne-P-aszcz-Auto-Detailing/32873200908.html?spm=a2g17.search0104.8.17.375a31e6SpsdgA&priceBeautifyAB=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dobra kazdy sprawdza jakąś org1ynalnosc tego produktu a ktos porownal go z ta niby podróbka ?? Bo ja np dostalem sama buteleczke z aplikatorem instrukcja i biala mf bez opakowania. Jakie sa roznice na butelce miedzy produktem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Do mnie dziś doszło i wygląda na oryginał tylko plywaja w niej jakiejś farfocleWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Jest jeszcze czarna wersja, niby ulepszona, ale co ciekawe wysyłana z Malezji a nie z Chin..... ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavq Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 W dniu 15.05.2018 o 17:22, Ronin78 napisał: W ciągu miesiąca robię korektę i wrzucę na RAV4 i Vectrę. Dotarły do mnie buteleczki. Oryginalność produktu można sprawdzać na tej stronie http://www.chinafw-315.com/ w moim przypadku, każdy z trzech numerów seryjnych wskazuje na producenta Kingboli Car Beauty. Mam pytanie do tych co nakładali. Nakładamy na suchą powierzchnię, czekamy 5-10 minut i docieramy najpierw wilgotną, a potem suchą mikrofibrą? Tak pisze w instrukcji. Mi wydaje się, że może to błąd w tłumaczeniu, na zdrowy rozum chyba lepiej docierać na sucho niż "ścierać" nieutwardzone wodą... Ja mam na pudełeczku inną stronę do sprawdzenia : china3-15.com I gdy wpisuje tam numer pokazuje, że powłoka jest oryginalna... powłokę zamawiałem tutaj : https://pl.aliexpress.com/item/Car-Polish-Anti-scratch-Auto-Detailing-Glasscoat-Motocycle-Paint-Care-Super-Hydrophobic-Glass-Coating-9H-Car/32817141371.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.25ed5c0fBtf3KO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 a może by ktoś wrzucił film z powłoki jak zachowuje się np na bezdotyku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 A co tu pokazywać, odpycha wodę jak szalona, tu kropelkowanie - zwróć uwagę na kawałek podszybia i wycieraczki, tam już położyłem resztki które zostały na papierku do nakładania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jakieś słabe te krople moim zdaniem 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Auto ma już jakiś przebieg na tej powłoce + krople są od deszczu a nie z lancy :P, zobaczymy jak długo się utrzyma EDIT: no i zapomniałem, miałem 1/3 butelki i maska była kładziona na biednie, jak przyjdzie kolejna to położę drugą warstwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Jak to jest z tą naklejką? Powinna być na czystej części opakowania czy niekoniecznie.Kolega Ronin78 nie ma na czystej a niby oryginał po sprawdzeniu na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Czy ktoś jest w stanie porównać powłokę z Cquartz UK? Czytałem na zagranicznych forach, że mają fabrykę w tym samym miejscu co MrFix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towi Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 ja zamówiłem tu za 28zł https://pl.aliexpress.com/item/Anti-Scratch-Auto-Ceramic-Glass-Coat-Liquid-Hydrophobic-Paint-Care-Polish-Super-Detailing-For-Car-Styling/32845196261.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.79015c0fTZEISM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 @towi Z tego co wyczytałem po opiniach to chyba podróba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doniek77 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Wtrące się do tematu chińskich powłok. Ja zakupiłem "powłokę" auto care liquid glass. Jak będę miał czas w weekend zrobię testy. Tak na szybko aplikowalem na kawalek lakieru. Zapach jak aceton, aplikacja i docieranie banalne. Kropelki po 24h super. Lakier bardzo tępy po nałożeniu preparatu.Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Gdzieś znalazłem na FB, ze to jest środek nano tak samo jak PNS. Facet zestawił inną powłokę ceramiczną, która wylał na korek i stwardniała jak kamyczek, a MR Fix nie ważne ile leży otwarty jest stale w postaci ciekłej. Chciałem to zamówić, ale stwierdziłem, ze szkoda zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fyox Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Ja kilka kropel MR fix 9H na korek wylałem i zrobiło się twarde szkiełko.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi