marasec Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia Na razie jedno użycie za mną więc za mało żeby coś powiedzieć oprócz tego że zrobił robotę przy osuszaniu i ma prawie niewyczuwalny zapach.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu TapatalkaA śliskość i hydro? Uwielbiam okrąglutkie kropelki Wysłane z mojego CPH2125 przy użyciu Tapatalka
przemas.p Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia A śliskość i hydro? Uwielbiam okrąglutkie kropelki Wysłane z mojego CPH2125 przy użyciu TapatalkaNastępnym razem wrzucę go na sucho na gruza to się wypowiemWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
maciek-drummer Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia Mój powrót do przeszłości, dziś odebrałem drugą butle w karierze po długiej nieobecności na rynku QD Finale Auto Finesse Mega przyjemny produkt, aplikacja banalna i to co lubię zostawia mocne przyciemnienie z takim woskowym wykończeniem PS Dzięki @Domel 10
Tedek564 Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia Panowie. Ktoś ostatnio miał doczynienia z Kenotek showroom? Jakie macie doświadczenia z jego używania?
jedrek1980 Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 13 godzin temu, maciek-drummer napisał(a): Mój powrót do przeszłości, dziś odebrałem drugą butle w karierze po długiej nieobecności na rynku QD Finale Auto Finesse Mega przyjemny produkt, aplikacja banalna i to co lubię zostawia mocne przyciemnienie z takim woskowym wykończeniem PS Dzięki @Domel Jest sens go używać na aucie gdzie jest powłoka?
maciek-drummer Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia @jedrek1980 ja niestety nie odpowiem Ci na to pytanie bo nie stosuje powłok, letnie woski super podbijał.
Eidos71 Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 16 godzin temu, jedrek1980 napisał(a): Jest sens go używać na aucie gdzie jest powłoka? A po co zapychać powłokę carnaubą ? Do powłok masz dedykowane QD. Jeśli jednak chcesz - nikt Ci nie zabroni. 2
lodowa Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia @Tedek564 ja używałem nie ma z nim kłopotów . można i na mokro popsikać .
Tedek564 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @lodowa na suchym robi mazy? Ciezko sie dociera? Jak na mokro sie zachowuje? Dlugo sie trzyma na lakierze?
lodowa Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @Tedek564 nie robi mazów jest mało kłopotliwy . siedzi do miesiąca . dobrze go wspominam
RAZERS Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Ktoś ma jakieś doświadczenia z Carlab Ceramic Spray Wax? Dobrze się aplikuje? Siedzi trochę? 1
menior Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Speed QD od ADBL ktos sie moze podzielic wrazeniami?
Eidos71 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 1 godzinę temu, menior napisał(a): Speed QD od ADBL ktos sie moze podzielic wrazeniami? Nie polecam. Zakupiłem zachęcony pozytywnymi opiniami na YT i teraz kombinuję, jak go zużyć (miksuję go z innymi QD). Produkt absolutnie nie "spray and wipe" - trzeba pracować dwiema MF (pierwszą rozprowadzić po lakierze, drugą polerować), gdyż uwielbia smużyć. Prawie nie dodaje połysku, właściwości czyszczące, lub maskujące również praktycznie zerowe. Poza zapachem nie jestem w stanie podać żadnych pozytywów. Na rynku jest mnóstwo lepszych QD w podobnej cenie. Zaznaczam, że to moja prywatna ocena. 5 1
menior Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia @Eidos71 no kto by powiedzial czyli stary klasyk QD1 to inna bajka.....dzieki bo juz go mialem polecic znajomemu co chce cos mega latwego podbijajacego gloss i hydro
mariuszzar Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Luxury Gloss od Soft99 jest naprawdę przyzwoity w rozsądnej cenie.Jak natomiast od roku używam wyłącznie CC Water Gold Premier. I już innych QD nie szukam.
MMCzysci Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Luxury Gloss od Soft99 jest naprawdę przyzwoity w rozsądnej cenie.Uwielbiam go. Nie mam dużego doświadczenia, ale ciepłe woskowe szkiełko, zapach, "smarowalność" i odparowywanie bez mazów nawet w dużej wilgotności - rewelacja. Przyjemniejszy w nakładaniu od S&B. Gdyby tylko był trochę trwalszy i ładniej kropelkował... (za to niezapchany bardzo ładnie tafluje)Water Golda kupiłem bratu i był zachwycony, tu trwałość i kropelki są "bez proszenia" Tylko ta cena...Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
adi1509 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia A mi jakoś Soft 99 Luxury Gloss nie siedzi. Nakładanie bez szału, trwałość i efekt taki sobie. Może na nowym samochodzie będzie lepiej, muszę spróbować. 1
czester Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia Jeśli mogę dodać swoje 5 gr to polecam na lato na czarne/ciemne kolory Meguiars Quik Wax (czerwona butla). Należy go trakować jako QD a nie szybki wosk natomiast efekt robi mega. Miałem swego czasu dwa czarne auta i naprawdę robił robotę. 1
Marcin Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia Tak z czystej ciekawości zapytam, jaka jest różnica z trwałością na lakierze, miedzy Carpro Elixir a Prostaff CC Gold Premier ? (zakładając ze kładziemy na jałowy lakier w takiej samym stanie )
menior Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia @Marcin Testowalem obydwa,WG Premier trzyma nieco dluzej
Marcin Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 8 godzin temu, menior napisał(a): @Marcin Testowalem obydwa,WG Premier trzyma nieco dluzej Dzięki, skoro testowałeś, to dopytam a który z nich według ciebie lepiej opdycha brud (jest dluzej czyste) itp,, do ktorego mniej przywiera brud ?
grechut Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia Od siebie moge polecic CC Premiera oraz UltraCoata Q Detailer.
menior Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia @Marcin tu tez wygrywa Water Gold choc nie sa to jakies wielkie roznice
Rekomendowane odpowiedzi