Fredi88 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 2 godziny temu, CrisAGC napisał: Meguiar's Ultimate Quik Detailer. Coś lepszego od tego tej samej (wodnistej) konsystencji? Żadne SG MD czy ADBL QD1 nie wchodzą w grę, bo mam je i tak średnio bym powiedział, tak średnio.. To sprawdź może FK 425. Mi podpasował. Możesz kupić tester więc w razie czego nie będzie płaczu co zrobić z całym produktem. U mnie fajnie podbił hydrofobwość na kiwami które powoli słabło. Przede wszystkim daje mega śliskość lakieru. Woda spływa już przy około 50kmh.
ghost Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 7 minut temu, Fredi88 napisał: To sprawdź może FK 425. Mi podpasował. Możesz kupić tester więc w razie czego nie będzie płaczu co zrobić z całym produktem. U mnie fajnie podbił hydrofobwość na kiwami które powoli słabło. Przede wszystkim daje mega śliskość lakieru. Woda spływa już przy około 50kmh. Potwierdzam, bardzo fajny qd. jego mocniejszymy stronami są: antystatyka, łatwa praca, przyjemny zapach i śliskość. Dodatkowo w rozsądnej cenie dostajesz butlę 917ml zamiast często spotykanych 300/473/500ml.
CrisAGC Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Qd ten będzie używany na pewno na Fusso Coat i wydaje mi się, że z posiadanych przeze mnie (QD1, SG MD, SSW) nie będzie odpowiedni.. Poza tym mam coraz mniej czasu na swoje auto, by latać że ścierą w około auta z latarką i szukać smug. A ww. przeze mnie Meguiar's aplikowałem na ciepły lakier w pełnym słońcu na nie jednym zlocie i nigdy nie było problemów, stąd moja chęć powrotu do niego..No chyba, że do Fusso Coat wybrać dedykowany qd Soft99 Fusso Coat Speed & Barrier Hand Spray?
modzel_stx Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Chętnie dołączę do tematu, bo sam się zastanawiam jaki QD następny wybrać. Do tej pory używałem jako mój pierwszy qd Gold Class od Megsa i nie widziałem po nim żadnych specjalnych efektów - ot było czysto i tyle, w przeciwieństwie do Quick Wax z linii gold Megsa, który fajnie przyciemniał lakier, ale wymagał docierania jak to wosk. Po nim kupiłem QD1 od ADBL, bo dużo osób zachwalało i to też nie to. Bardziej zostawiał połysk niż głębie koloru, ale dla mnie docieranie jego było ciężkie jak na QD - smugi widoczne od razu. Na tyle, że już do niego nie wrócę. Na chwilę obecną leży na aucie Kiwami dark (auto mam czarne) i zastanawiam się co do niego dobrać na lato. Z zapasów została mi resztka InstaWax od CG i na wykończeniu właśnie QD1. Zależy mi, aby była łatwość w użytkowaniu i odświeżał trochę wygląd, najlepiej z pogłębieniem koloru. Nad kolejnym QD myślę o: 1) Chemical Guys P40 Pro Detailer 2) Poorboy's World Quick Detailer Plus 3) Soft99 Luxury Gloss - nie znam opinii o nim, jeśli ktoś wie czy to na bazie sealantu czy carnauby to chętnie się dowiem :) biorę go pod uwagę, bo mam twardy wosk nałożony z tej samej firmy 4) UQD od Megsa - jak czyta się o nim to też opinie ma mieszane, jedni chwalą bo łatwość w pracy i jest połysk po polimerach, a drugie opinie są wręcz odwrotne Zastanawiam się, czy w przypadku detailera brnąć w carnaube czy raczej sealant. Jak ktoś wskaże po prostu co poleca z tej listy albo jakichś nowości to będę wdzięczny.
Moderator Domel Opublikowano 18 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 25 minut temu, modzel_stx napisał: 3) Soft99 Luxury Gloss - nie znam opinii o nim, jeśli ktoś wie czy to na bazie sealantu czy carnauby to chętnie się dowiem biorę go pod uwagę, bo mam twardy wosk nałożony z tej LG Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
maciek-drummer Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Luxury Gloss jest bardzo fajnym QD, który bardzo dużo wnosi do wyglądu, lecz jeśli przesadzisz z ilością to może się mazać, polecam ale musisz go wyczuć, ja nie wiem jak to jest, że maże Wam się QD1... Nigdy nie było u mnie z nim problemów. Sam chciałem kupić megsa ultimate, ale kilka osób mi powiedziało, że look jest lepszy po QD1 i chyba zdecydowałem na p40, ale chodzi mi po głowie finish kare.
modzel_stx Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2018 Po przeczytaniu fotek od Domel i nie znalezieniu wprost określenia o rodzaju wosków, zadzwoniłem do polskiego oddziału soft99 i potwierdzili moje przypuszczenia, że to syntetyki. 35 minut temu, maciek-drummer napisał: Luxury Gloss jest bardzo fajnym QD, który bardzo dużo wnosi do wyglądu, lecz jeśli przesadzisz z ilością to może się mazać, polecam ale musisz go wyczuć, ja nie wiem jak to jest, że maże Wam się QD1... Nigdy nie było u mnie z nim problemów. Sam chciałem kupić megsa ultimate, ale kilka osób mi powiedziało, że look jest lepszy po QD1 i chyba zdecydowałem na p40, ale chodzi mi po głowie finish kare. Mnie już gold class oduczył, żeby nie przesadzać z ilością qd. ADBL'a psikałem w małych ilościach i tak jakoś praca była uporczywa. Ja na chwilę obecną również skłaniam się mocno w stronę P40 jeśli chodzi o carnaubę. Tego P40 używasz obecnie, czy planujesz kupić ?
Qlimaxss Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 @modzel_stx Ja przerobiłem pól buteleczki P40 na czarnej Kii . Jest spoko pachnie jak Ssw . Jeśli chodzi o prace raczej typ psiknij przetrzyj zapomnij . Wygląd oki ale czy wet look taki da to raczej nie;( Bardziej porostu widać połysk . Ja bym poszedł w Autofinesse Finale . Mega pozytywnie zaskoczył mnie wyglądem jest typem PPZ ale na ciepłej masce trzeba było go już ostrożniej dozować i bardziej skupić się na pracy. Po położeniu moja szefowa chwaliła ze wygląda jak nówka sztuka a jest raczej laikiem w tej dziedzinie i wypytywała co to za specyfik
keza Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Panowie czy polecacie Chemical Guys P40 Pro Detailer na Zymol Carbon czy raczej dedykowany Zymol Field Glaze?
D@ViD Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Trzeba by zrobić takie zestawienie obecnych QD które najlepiej pasują do wosków naturalnych oraz które QD do wosków syntetycznych
keza Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Będzie jednak Zymol Field Glaze, później dla porównania wpadnie P40
maciek-drummer Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Nawiązując do powyższych postów tak się prezentuje granat uni po Luxury Gloss położony na Kiwami.
ghost Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Godzinę temu, david2888 napisał: Trzeba by zrobić takie zestawienie obecnych QD które najlepiej pasują do wosków naturalnych oraz które QD do wosków syntetycznych nie jestem przekonany czy takie zestawienie ma sens, większość QD nadaje się zarówno do syntetyków i naturali, woski to kwestia subiektywnych preferencji i subtelnych różnic, qd tym bardziej, obejrzyj test kilkunastu qd, chyba @Eidos71 robił ( o ile sie nie myle), wprawne oko jeszcze potrafi, ale przechodzień albo aparat tego dosadnie nie wychwyci (zobacz zdjęć jest dużo), są to smaczki
modzel_stx Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 1 godzinę temu, Qlimaxss napisał: @modzel_stx Ja przerobiłem pól buteleczki P40 na czarnej Kii . Jest spoko pachnie jak Ssw . Jeśli chodzi o prace raczej typ psiknij przetrzyj zapomnij . Wygląd oki ale czy wet look taki da to raczej nie;( Bardziej porostu widać połysk . Ja bym poszedł w Autofinesse Finale . Mega pozytywnie zaskoczył mnie wyglądem jest typem PPZ ale na ciepłej masce trzeba było go już ostrożniej dozować i bardziej skupić się na pracy. Po położeniu moja szefowa chwaliła ze wygląda jak nówka sztuka a jest raczej laikiem w tej dziedzinie i wypytywała co to za specyfik O Autofinesse to nawet nie pomyślałem w sumie. Gdzieś wśród tych wszystkich marek, zawsze mi ona umyka . A pro po fotki maciek-drummer, to wygląda nieźle! Szkoda, że jeszcze nie miałeś okazji z tym P40, to byłbyś moim dobrym odniesieniem w związku z Kiwami
maciek-drummer Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Panowie to ja zadam kolejne pytanie o P40. Czytając ten temat również trafiłem na opinie, że nie jest z nim tak łatwo jeżeli chodzi o pracę. Czy Ci którzy używali np. Finale czy Botox widzą różnicę w pracy i wyglądzie? Zastanawiam się nad kupnem QD jakiego jeszcze nie miałem i skłaniam się ku P40, lecz zastanawiam się jeszcze np. nad kecav yoga bądź fk 425 choć to nie natural. Zależy mi na dobrym wyglądzie i łatwej aplikacji na granatowym lakierze.
menior Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 P40 to jeden z najlatwiejszych w aplikacji z jakim mialem do czynienia,co do podbicia wygladu to jak dla mnie szalu nie ma ale na naturalnych woskach takie delikatne podbicie mi pasuje akurat,Botox i Finale podobnie w aplikacji moze finale cos tam wiecej podbija
maciek-drummer Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Finale i Botox miałem tak więc wiem, że łatwe w aplikacji. Oczekuję więc takowej od kolejnego. Dlatego pytam jak to jest faktycznie z P40? I czy wygląd od powyższych będzie lepszy czy taki sam?
menior Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2018 Aplikacja bedzie tak samo latwa jak nie latwiejsza,co do wygladu to wiekszych roznic nie widzialem,jak chcesz cos bardziej podbijajacego przy zachowaniu prostej aplikacji to wzialbym od Megsa QW gold albo QW ten w bordowej butli
maciek-drummer Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Miałem QW Gold Class, ale poleciał na giełdę bo nie zrobił na mnie wow. Mainz Hype i QD1 lepiej podbijały.
menior Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Wymieniles wczesniej same QD na bazie carnauby i myslalem ze w tym kierunku cos szukasz,QD1 to syntetyk dajacy nieco inny efekt,idac w ta strone to na topie jest Prostaff CC water gold
D@ViD Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Czy Botox to QD na bazie Carnauby ?
maciek-drummer Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Na carnaubie jest finale, ale nie botox.
Fredi88 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 Jeśli się nie mylę to FW HI76 QD jest na carnaubie.
zawisza Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 qd+ od poorboysow jest na carnaubieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi