Gardor Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Panowie warto testować też "stare" produkty. To że nie są modne nie znaczy że są złe
zibi-M Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 Kupiłem również Echo2 rozcieńczyłem 1:10 i zastosowałem zaraz po osuszaniu jako QD. Po pierwszej probie jestem zadowolony fajna szklistość i lekkie podbicie lakieru. Zobaczymy jak będzie wyglądał po deszczu bo jak na razie jestem zadowolony. Auto i tak zabezpieczone powłoką to bardziej zależy mi na wyglądzie niż trwałości
Moderator Domel Opublikowano 7 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 20 minut temu, zibi-M napisał: Zobaczymy jak będzie wyglądał po deszczu bo jak na razie jestem zadowolony nie przestrasz sie, prawdopodobnie będziesz zawiedziony z widoku
tazman Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Odnośnie Last touch, również bardzo polecam. Jest ze mną już kilka lat i to taki stary, prawdziwy Quick detalier. Świetnie pachnie, zero problemów z docieraniem i super się sprawdza jak pomoc przy osuszaniu auta.
InspektorKot Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Czy SG Morning Dew w obecnej edycji w białych butelkach został poprawiony? Rozważam kupno nowej butelki choć fatum rozwarstwienia i zważenia produktu dopadło i mnie. 10 minut mieszania i jaśniejsza gęsta część rozbiła się do mniejszych części ale nadal nie zmieszała się. Przez to część produktu będę musiał wyrzucić, bo atomizer go nie poda. Szkoda, bo pomimo trudnej aplikacji od czasu do czasu chętnie go używam. Ewentualnie co polecicie z QD które bardzo przyciemniają lakier i coś masują oprócz QD1 (bo chyba QD1 znów kupię ostatecznie) ?
tazman Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Czytałem na forum, że komuś w nowej butelce też się rozwarstwił.
menior Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Mi stary zapas MD stoi od przeszło roku i na oko nic się nie zważyło,lubię ten QD ze względu na efekt głębi i przyciemniania,podobny daje mi też QW od megsa i nieco mniej botox,QD1 wcale ale inni twierdzą inaczej więc niech tak będzie
misoch Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 Chyba mam nowy ulubiony quick detailer: 303 Speed Detailer Wysoki połysk, śliskość, łatwo się go używa, przyjemnie pachnie. I świetnie sprawdza się na plastikach - robią gładkie i śliskie. Dziwne, że jest mało popularny. Polecam!
Bakus Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Prostaff CC Water Gold nada się jako qd/booster do powłoki ceramicznej ? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
wwd Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Doradźcie jaka mf do ADBL SSW (taka niezbyt droga)
Strus Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 5 godzin temu, Bakus napisał: Prostaff CC Water Gold nada się jako qd/booster do powłoki ceramicznej ? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Ma kwarc, daje fajne szkło, banalna aplikacja Teraz, wwd napisał: Doradźcie jaka mf do ADBL SSW (taka niezbyt droga) Każda będzie dobra bo aplikacja prosta jak drut. JAk chcesz coś markowego to Funky Witch Two Faced Yaga jest bardzo ok
Michał126 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Potwierdzam, Yaga jest fajna zwłaszcza do aplikacji, bo ma dość krótkie włosie i nie wchłania zbyt wiele produktu. Dotrzeć można bardziej puszystą i jest wypas.
matteo Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Panowie, czy CarPro Ech2O Waterless Wash & Quick Detailer to produkt bezpieczny dla wosków z carnaubą czy sealantów? Przeczytałem, że zawiera w składzie SiO2 a chciałbym go przetestować jako QD (np 1:10). Czy macie jakieś opinie w porównaniu do innych QD?
Strus Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 Niewiele wnosi do looku ale dobrze water sporty usuwa. Śliskość przyzwoita. Dla mnie trochę nijaki. Mam i nie mogę go zużyć
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2017 31 minut temu, matteo napisał: QD (np 1:10). Jako qd jest 1:20 przynajmiej tak pisze w opisie produktu
matteo Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 9 godzin temu, Strus napisał: Niewiele wnosi do looku ale dobrze water sporty usuwa. Śliskość przyzwoita. Dla mnie trochę nijaki. Mam i nie mogę go zużyć Czyli np w porównaniu do funky witcha wypada slabo jesli chodzi o look?
Moderator Domel Opublikowano 11 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 15 godzin temu, BiałyGTi napisał: Jako qd jest 1:20 przynajmiej tak pisze w opisie produktu 1:15 u mnie...
Fitte Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 Tak na prawde można z tym produktem testować. Osobiście probowałem 1:10 oraz 1:20 i w sumie wybrałem kompromis 1:15. Banalny w aplikacji, tani jak diabli, dobra sliskość, wygląd po aplikacji ok chociaż wiadomo, że szału nie ma ale i tak go uwielbiam. Aktualnie jestem na etapie mieszanki ECHO + RELOAD
Moderator Domel Opublikowano 11 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 8 minut temu, Fitte napisał: Banalny w aplikacji, tani jak diabli, dobra sliskość, wygląd po aplikacji ok chociaż wiadomo, że szału nie ma ale i tak go uwielbiam. Ja go używam do mycia "bezwodnego" - ale kurzo-bród musi być minimalny - coś co jeszcze klasyfikuje sie na trochę większy quick detailing ale jeszcze nie pełne mycie.
Strus Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 10 godzin temu, matteo napisał: Czyli np w porównaniu do funky witcha wypada slabo jesli chodzi o look? Ani Botox ani Amulet na mnie również wrażenia nie zrobiły ale z tego co pamiętam to Ech2o wypada od nich słabiej pod każdym względem wizerunkowym
Moderator Domel Opublikowano 11 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 10 godzin temu, matteo napisał: Czyli np w porównaniu do funky witcha wypada slabo jesli chodzi o look? to jest produkt stworzony do mycia bezwodnego i EWENTUALNIE jako QUICK DETAILER - czyli w zamyśle produkt którym "wymyjesz" na szybko lakier. Nie jest to typowe QD. 8 minut temu, Strus napisał: Botox ani Amulet Mi oba spasowały. Szczególnie Botox jeśli chodzi o aplikacje. Ma to co QD powinno mieć czyli bardzo wodnistą konsystencję. Przypomina mi starego nieśmiertelnego FK465 którego swego czasu zużyłem 2 galony. Na dzień ojca sprezentowałem tacie Amulet - również srebrny lakier. Musze go spytać o wrażenia lub nałożyć i zrobić test. Jak wiadomo "dziadziusio" wozy myte sa raz na miesiąc lub nawet rzadziej Robiłem niedawno testy Botoxu na mojej srebrnej masce. Rewelacyjnie się go dociera, śmiem twierdzić, że zostawia o jedną smugę mniej niż SSW. Postaram sie nagrać VLOG o tym ... Świetny produkt na szybkie akcje na bezdotyku. Taki ekstra osuszacz i "bite look" na bardzo szybko po myciu. O trwałości nie mam zdania. Ogólnie bardzo na plus btw. widzę że 16tego Września u @MrCleaner będą dni otwarte @Funky Witch. Postaram się być. Będzie okazja spytać kolegów o te produkty i plany na przyszłość.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 @Domel u mnie taka etykieta
sT3VE Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 35 minut temu, Domel napisał: to jest produkt stworzony do mycia bezwodnego i EWENTUALNIE jako QUICK DETAILER - czyli w zamyśle produkt którym "wymyjesz" na szybko lakier. Nie jest to typowe QD. Mi oba spasowały. Szczególnie Botox jeśli chodzi o aplikacje. Ma to co QD powinno mieć czyli bardzo wodnistą konsystencję. Przypomina mi starego nieśmiertelnego FK465 którego swego czasu zużyłem 2 galony. Na dzień ojca sprezentowałem tacie Amulet - również srebrny lakier. Musze go spytać o wrażenia lub nałożyć i zrobić test. Jak wiadomo "dziadziusio" wozy myte sa raz na miesiąc lub nawet rzadziej Robiłem niedawno testy Botoxu na mojej srebrnej masce. Rewelacyjnie się go dociera, śmiem twierdzić, że zostawia o jedną smugę mniej niż SSW. Postaram sie nagrać VLOG o tym ... Świetny produkt na szybkie akcje na bezdotyku. Taki ekstra osuszacz i "bite look" na bardzo szybko po myciu. O trwałości nie mam zdania. Ogólnie bardzo na plus btw. widzę że 16tego Września u @MrCleaner będą dni otwarte @Funky Witch. Postaram się być. Będzie okazja spytać kolegów o te produkty i plany na przyszłość. Rozumiem, że mówisz o botoxie jako "ekstra osuszaczu". A co myślisz o zastosowaniu ECH2O jako osuszacz?
Moderator Domel Opublikowano 11 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Września 2017 15 minut temu, BiałyGTi napisał: @Domel u mnie taka etykieta Aaaaa no to teraz wszystko jasne dlaczego większość wspomina o 1:20. Teraz rozumiem skąd ten rozjazd. Ciekawe które etykiety są aktualne.
Rekomendowane odpowiedzi