Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam najlepszego QD wg kategorii najlepszy wet look. Rozważam spośród:

1. CarPro Ech2O Quick Detailer

2. DURAGLOSS Fast Clean & Shine #921

3. FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine

4. Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer

5. Meguiar's Quik Detailer

6. Meguiar's Ultimate Quick Detailer

7. OPTIMUM Instant Detailer&Gloss Enhancer

8. Soft99 Luxury Gloss

Co Wy byście brali do srebrnego?

Opublikowano

Duraglossa 921 na głowę bije QD1 od ADBL. Ogólnie 921 to takie byle co dla mnie. Słabo podbija wygląd a do tego aplikuje mi sie gorzej niż QD1. Megsa nr5 miałem tak dawno że ciężko mi się odnieść ale na pewno nie dawał tyle szklistości co QD1. Luxury gloss jest na mojej liście więc też pewnie wpadnie. Co do reszty niestety nie posiadałem.

Opublikowano

Czy qd od adbl da rade aplikowac w słońcu czy nie bardzo?? Wczesniej mialel AF Finale i nie było problemów z dotatciem

Opublikowano

Szukam najlepszego QD wg kategorii najlepszy wet look. Rozważam spośród:

2. DURAGLOSS Fast Clean & Shine #921

3. FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine

4. Meguiar's Gold Class Premium Quik Detailer

5. Meguiar's Quik Detailer

6. Meguiar's Ultimate Quick Detailer

7. OPTIMUM Instant Detailer&Gloss Enhancer

8. Soft99 Luxury Gloss

Co Wy byście brali do srebrnego?

9. Duragloss Aquawax.

Opublikowano

9. Duragloss Aquawax.

A czy to nie jest preparat w stylu UQW? Bo UQW posiadam. Szukam czegoś do codziennej pielęgnacji na zasadzie psiknij, przetrzyj i zapomnij.

Opublikowano

Również głos na Luxury Gloss. Miałem i lubiłem, najmniej problemowy chyba ze slowdetailerów - ma sporo smalcu, ale aplikuje się bardzo przyjemnie i sporo podbija wygląd. Co do QD1, to @samwdomu ma rację, na słońcu jest problematyczny, luxury gloss się aplikuje o wiele łatwiej w trudnych warunkach.

Opublikowano

715713 Szukam czegoś do codziennej pielęgnacji na zasadzie psiknij, przetrzyj i zapomnij.

Meguiars Last Touch, Funky Witch Botox, AF Finale

Plus angelwax qed. No i właśnie: albo ppz, albo poprawianie wyglądu, nie da się razem.

Opublikowano

9. Duragloss Aquawax.

A czy to nie jest preparat w stylu UQW? Bo UQW posiadam. Szukam czegoś do codziennej pielęgnacji na zasadzie psiknij, przetrzyj i zapomnij.

Aquawax to QW, ale łamie schematy, bo jest produktem typu PPZ i daje do tego mega efekt. Da się :)

Opublikowano

Aquawax to QW, ale łamie schematy, bo jest produktem typu PPZ i daje do tego mega efekt. Da się :)

A używałeś tego? Trudny w aplikacji?

Opublikowano

Duraglossa 921 na głowę bije QD1 od ADBL. Ogólnie 921 to takie byle co dla mnie. Słabo podbija wygląd a do tego aplikuje mi sie gorzej niż QD1.

ADBL QD1 naprawdę super i na ciemnych bezproblemowy, co się nie często zdarza.. :good:

Opublikowano

[ref]haks[/ref], ja bym dodał do twojej listy pb spray&gloss. Świetny qd starej szkoły jedną fibrą oblecisz całe auto. Bez ż są dnego docierania na x fibr, bez zastanawiania się czy nie jest za gorąco/zbyt wilgotno/za zimno.

Mnie on zachwyca banalnością użycia i łatwością radzena sobie z zaciekami. Jeśli go jeszcze nie miałeś to jest to detailer, którego powinieneś spróbować :)

Opublikowano

A używałeś tego? Trudny w aplikacji?

W aplikacji łatwy, na ciemnym lakierze zostawia mazy - bardzo łatwe do starcia (w 1:18) ;)

Szkło i śliskość jak po Cure/Reload, jedynie przyciemnienia nie zauważyłem.

Opublikowano

Jeśli Ech2O wygląda jak Reload czy Cure to szału nie ma.Bardzo plastikowy efekt i połysk taki sobie.QD1 daje lepszą znacznie głębię.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za wpisy. Do kolejnego etapu :kox: przechodzą te trzy:

1. Botox

2. Duragolss Aquawax #951

3. Luxury Gloss

Który z nich da na srebrnym najlepszy efekt oblania szkłem? ;)

Opublikowano

Dopiero miała być łatwość aplikacji przy codziennym stosowaniu, a teraz ma być efekt oblania szkłem. Ciągle zmieniasz koncepcję, a tak na prawdę to sam nie wiesz czego chcesz :? Podejrzewam że co byś nie kupił to i tak nie będzie pasowało ;)

• Moderator
Opublikowano
40 minut temu, markis80 napisał:

Na ile razy starcza 500ml qd z adbl lub ewentualnie sg.

No ciezko stwierdzic bo to zalezy jak ktos uzywa . Jedni psikaja mgiełke inny leja jak z wiadra :D ale nie sa to produkty co sie szybko kończą