pablo15005 Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 @CAR CRAZYMariusz, chciałbym zaczerpnąć informacji o powłokach artdeshine. Po użytkowaniu bio nano na gruzie żony podoba mi się ten produkt i może powłok bym spróbował tylko czy podołam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Takie wasze must be w domu do czyszczenia np. łazienki, mebli lakierowanych? Co sprawdziło się u Was lepiej niż kupowane przez żonę marketowe preparaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matel12matel Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Godzinę temu, Patryk14 napisał(a): Takie wasze must be w domu do czyszczenia np. łazienki, mebli lakierowanych? Co sprawdziło się u Was lepiej niż kupowane przez żonę marketowe preparaty? No rinse z artdeshine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 @Patryk14 każdy rinseless / waterless Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 @Patryk14 echo 1:15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 @Patryk14 CarLab APC sour do kibla i prysznica. Idealnie odkamienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 BSD+Ech2O do wszystkiego co błyszczące czarne Płyn do szyb z niewidzialną wycieraczką do kabiny prysznicowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Pytanko, czy powłoka elastomerowa Aqua e-coating też jest oparta na rozpuszczalnikach? Śmierdzi podobnie jak tradycyjne powłoki ceramiczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 @powerf smierdzi śmierdzi... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 @powerf śmierdzi , ale jak normalna powłoka, za to ostatnio rozmawiałem w właścicielem Aqua i dowiedziałem się że powłokę po każdym użyciu trzeba zatkać i nie dopuszczać powietrza, czyli aplikując na auto co element zakręcać nakrętkę( a nawet co pół bo trzeba dolewać kilka kropel na aplikator). Kladlem ostatnio z otwartej butelki i było minimalnie ciężej i podobno to był powód. Już wiem że e-Coating będę kupował w buteleczkach 15 ml, po pierwsze bo wystarcza na auto, po drugie są w komplecie aplikator, ściereczki i 2 fibry, oraz naklejka, jak kupisz 30 ml to masz zestaw na 1 auto a na drugie już nie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Meguiar's PlastX - używał ktoś ? Warto posiadać w swoim garażu czy normalna pasta zrobi podobna robotę ? Przyjedzie do mnie auto z porysowaną szybką zegarów, 2 latek. Obawiam się że normalną pastą może zapylic gdzieś w szczeliny itp... posłucham z miłą chęcią starszych stażem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct240 Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 W dniu 15.10.2023 o 13:45, Patryk14 napisał(a): Takie wasze must be w domu do czyszczenia np. łazienki, mebli lakierowanych? Co sprawdziło się u Was lepiej niż kupowane przez żonę marketowe preparaty? umywalka, stal nierdzewna - aqua apc sour płytki, umywalka voigt grundpur i pikasat meble lakierowane, lustra i szyby echo 1:15, szyby i lustra też cartec scheiben 1:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 17 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 17 godzin temu, marcineke napisał(a): @powerf śmierdzi , ale jak normalna powłoka, za to ostatnio rozmawiałem w właścicielem Aqua i dowiedziałem się że powłokę po każdym użyciu trzeba zatkać i nie dopuszczać powietrza, Tak, potwierdzam. Też to od Nich słyszałem. Kładłem teraz Aqua Graphene i powiem, że bałem się połozenia tej powłoki bo była to partia z dnina jej premiery (sąsiad wówczas zakupił). Okazało się, że ta stara łatwiej się aplikowała niż nowo dokupiona sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 17 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 Pasta polerska w odpryskach, jak atakować? Apc, pędzelek i wypłukanie pod ciśnieniem czy jakiś inny patent? Z APC w arsenale koch gs i bilt hamber surfex hd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gemaro Opublikowano 17 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 Od miesiąca mam na aucie zaaplikowaną powłokę Ultracoat Magnite. Z racji tego, że w temacie powłok nie mam żadnego doświadczenia, chciałem zapytać o wskazówki dotyczące utrzymania jej w dobrej formie, a przede wszystkim, czy nakładanie po myciu CC Watergolda, Shinee Wax Tac System czy SSW będzie dla niej dobre? Czy może użyć czegoś dedykowanego od Ultracoat? Niestety z racji warunków auto w okresie jesienno-zimowym będę myć rzadko. Czy jest sens używać raz na 2-3 miesiące kwaśnego szamponu do takiej powłoki lub jeżeli lakier będzie mocno ubrudzony to przeprowadzenie dekontaminacji, deironizacji lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 17 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2023 https://www.pielegnowacauto.pl/kategorie/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-wnetrza/pielegnacja-skory/zabezpieczenie-skory/good-stuff-leather-milk-500ml.html Dobrze się to sprawdzi przy białej nowej skórze? Kończy mi się odżywka Zymola z której jestem zadowolony i szukam czegoś nowego. Najlepiej w podobnym tonie czyli bez uciążliwego zapachu (jak np. w Gliptone) i dobrze zabezpieczającego skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 @LZ Leather Milk, bardzo przyjemny, delikatny zapach skóry, ale nie tak mocny jak Gliptone, mleczko łatwo się rozprowadza i po godzinie jest wchłonięte. Kiedyś miałem Zymol i chyba pamiętam że długi schnął i między warstwami 24h, tu jak dbasz regularnie to 1 warstwa i po godzinie suche, jak trzeba drugą warstwę to po 2-3h nakładasz i znów po godzinie jest skóra sucha. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 @gemaro skoro masz Ultracoat to najlepiej wspomagać powłokę dedykowanymi środkami od Ultracoat. Ceramic Q-Detailer. Mycie kwaśnym szamponem jak najbardziej, a dekon co pół roku, więc do wiosny wytrzymasz. Przy serwisie warto skorzystać ze Scoat V2 zamiast detailera. Jeśli z jakichś powodów nie chcesz używać Ultracoat to każdy detailer na bazie SiO2, aby podbijać powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrry Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Potrzebuję porady. Chcę kupić DA21mm. Zastanawiam się nad Hecknanem a ADBL-em. Czy jest miedzy nimi jakas kolosalna różnica? A moze warto dopłacać i kupic Kraussa? Robie hobbystycznie 1-2 auta na miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 18 Października 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 @jerrry Jakbyś wybrał Heckmanna to odezwij się na priv mam jednego nowego do oddania po kosztach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZ Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 17 godzin temu, marcineke napisał(a): @LZ Leather Milk, bardzo przyjemny, delikatny zapach skóry, ale nie tak mocny jak Gliptone, mleczko łatwo się rozprowadza i po godzinie jest wchłonięte. Jak delikatny to może być akceptowalny choć po doświadczeniu z Gliptone wolałbym całkiem bez zapachu bo ten jak dla mnie to gruba przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 @LZ akceptowalny, mi Gliptone śmierdział stajnią, nawet klienci pytali co to za dziwny zapach, mimo że wietrzykiem auto kilka godzin i na końcu zawsze perfumuje auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Prosiłbym o polecenie jakiegos kompresora tak +/- do 600 zl aby dal rade ogarnąć jakies tornadory i sluzyl glownie to prac przy wnetrzu plus do tego jakis sprawdzony elastyczny waz i koncowki. Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 @Misza kompresor żeby ogarnął tornadora to od 2500 zł za najgorszy chiński badziew. Ja mam Deget 50l taki za 600 zł ale to najtańsze dziadostwo, tornadora ledwo ciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Ogolnie docelowo bedzie cos porzadnego z pelna instalacja rozprowadzenia na punkty ale myslalem ze czyms sie wspomoge do tego czasu w niskim budżecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi