pablo15005 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Eryczek oj coś wiem o udrażnianiu rur. Ostatnio przepychalismy stara rurę odpływowa z kuchni... Masakra ze 2 godziny bite walki sprężyną, takim do karchera co ma koncowke rozbryzgująca i nic... Dopiero wrzątek w odpływ, Ludwik i sprężyna przepchaly że woda normalnie lana wężem leci jak szalona a tak to wcale nie schodziło... Gdyby ktoś kiedyś miał taki problem to polecam ten sposób 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Eryczek trafna uwaga - zapycham albo rury albo studnię. Miałem problem żeby kratkę wyszarpać i bałem się że połamię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Adrian89 napisał(a): @adi1509 a jak u kolegi? w ogóle ktoś, coś? Trochę mnie to zdziwiło, wolę się upewnić czy nie dostałem jakiegoś ulepa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Kupowałem ponad 2 lata temu, niestety nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Adrian89 już nie dają kartonów do marolexow. Kupowałem ostatnio 2 - 3l i też były bez kartonów. Podobno do większych są kartony. Pianownica jest w kartonie (przynajmniej była jak kiedyś kupowałem) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Czy ktoś wie jak zdemontować oparcie tylnej kanapyw Corolli E12?Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Czy można użyć ADBL Tar and Glue Remover bez późniejszego mycia szamponem? Tzn mycie byłoby ale dopiero w garażu. Tak myślałem żeby jechać na bezdotyk, zarzucić TGR, odczekać chwilę i spłukać, lub druga opcja zarzucić TGR, odczekać chwilę, następnie piana i płukanie. Zjazd do garażu i mycie ONR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Czy można użyć ADBL Tar and Glue Remover bez późniejszego mycia szamponem? Tzn mycie byłoby ale dopiero w garażu. Tak myślałem żeby jechać na bezdotyk, zarzucić TGR, odczekać chwilę i spłukać, lub druga opcja zarzucić TGR, odczekać chwilę, następnie piana i płukanie. Zjazd do garażu i mycie ONR. Myślę, że spoko, ale dla pewności wrzuć po spłukaniu jakieś mocniejsze stężenie APC żeby rozpuściło tara i później wymyj wszystko do porządku. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś jeszcze przykrył to pianą, ogólnie potrzebujesz zasadowej chemii. A przed myciem ONR obficie spryskaj auto jego roztworem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Cześć. Za moją namową właściciel ST220 chciałby się pozbyć tego bohomaza z przedniej szyby. Metody inwazyjne raczej nie wchodzą w grę, bo się boi o grzanie przedniej szyby. T&G/chu-sol dadzą radę? Usuwałem stop hybrid go smog (albo jakoś tak) z lexa i to był dosłownie moment, nawet prawie nie został klej ale ten hoonigan siedzi podobno juz kilka lat.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Cześć. Za moją namową właściciel ST220 chciałby się pozbyć tego bohomaza z przedniej szyby. Metody inwazyjne raczej nie wchodzą w grę, bo się boi o grzanie przedniej szyby. T&G/chu-sol dadzą radę? Usuwałem stop hybrid go smog (albo jakoś tak) z lexa i to był dosłownie moment, nawet prawie nie został klej ale ten hoonigan siedzi podobno juz kilka latWyryte w skale z S20 FE 5GPrzednia szyba jest klejona i ogrzewanie jest pomiędzy warstwami a nie jak przy tylnich szybach od wewnątrz auta . Uszkodzeniem ogrzewania raczej nie musisz się przejmować Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 No tak też mi się wydaje, ale właściciel widzę wolałby chemią.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 No tak też mi się wydaje, ale właściciel widzę wolałby chemią.Wyryte w skale z S20 FE 5GWystaw na słońce niech się nagrzeje , podbierz nożykiem i ściągaj normalnie . Klej ściągniesz scraperem lub samym ostrzem od scrapera . Psiknij tylko czymś żeby poślizg był i zobaczysz jak pójdzie Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Bardziej bym się obawiał mocnej chemii w pobliżu kokpituNadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Toż to od zewnątrz żadnego kokpitu, chyba, że wyjmę deskę i położę na masce Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Toż to od zewnątrz żadnego kokpitu, chyba, że wyjmę deskę i położę na masce Wyryte w skale z S20 FE 5GA k... . No to jeszcze łatwiej Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 11 godzin temu, MMCzysci napisał(a): No tak też mi się wydaje, ale właściciel widzę wolałby chemią. Wyryte w skale z S20 FE 5G Normalnie usuń jakimś skrobakiem - jest tak jak pisał @przemas.p. Lamele są pomiędzy obiema warstwami szyby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Turtle Wax Ice Syntetyczny Wosk Hydrofobowy (czyli chyba Seal N Shine) nadaje się do użycia przy osuszaniu po myciu ONR? Czy on raczej na suchy lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @flatron007 daje radę na mokro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Takie szybkie pytanko - są jakieś przeciwskazania do używania perla w komorze silnika na plastikach? Typu nie wiem, wysoka temperatura, całkowicie pozbawiony sensu pomysl z powodu X czy coś takiego? Troche chce ogarnąć komore silnika dla testu w jednym samochodzie, i troche korci mnie coś tam na plastiki położyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @Skav używałem 1:3 i nadal używam. W różnych autach. Wcześniej korzystałem z Koch Motor Plast i Cartec ale zostały do aut na sprzedaż. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @Skav kiedyś wysmarowałem tym komorę. Miesiąc potem padła pompa wody. Niesmak pozostał siedzi dobrze 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny05 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Mam pytanie, czy po paście finiszowej mogę użyć neoxal primer jako cleanera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 6 minut temu, brudny05 napisał(a): Mam pytanie, czy po paście finiszowej mogę użyć neoxal primer jako cleanera? Możesz, nikt ci nie zabroni, jeśli tylko masz na to ochotę. Ale nie ma to sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny05 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @xadamx Czyli klient byłby w tym przypadku lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 4 minuty temu, brudny05 napisał(a): @xadamx Czyli klient byłby w tym przypadku lepszy? Nie wiem czy cleaner będzie lepszy od pasty finiszowej czy nie. Ale jak robisz finisz pastą to cleaner jest już zupełnie zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @Domeljak ta czołówka wąska przy pracy z lakierem wypada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 22 minuty temu, pablo15005 napisał(a): @Domeljak ta czołówka wąska przy pracy z lakierem wypada? Do korekty za slaba, ale do wnetrza i takiego generalnej pracy przy aucie o zmroku i w ciemnym garazu - super. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi