Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 8.07.2017 o 09:51, Kubaa napisał:

MFuNs7.jpg Panowanie, dostałem odpowiedź że na rdze użyć deironizer a alu przejechać pastą.

Zacząłem polerować pastą ale szmatka zaczęła zbierać czarny szlam. Czym to zmyć? i może użyłbym pasty na maszynie? Tylko jakiej pasty użyc?

Dnia 8.07.2017 o 12:24, Kubaa napisał:

a jesli chcialbym spolerować maszyną to jakich padów użyć?

@ostry2407 - przed cleanerem IPA jest zbędny. Po glinkowaniu wystarczy umyć karoserię. Cleaner Zymöl-a jest nieodzowny do wosków  z tej stajni - to ten cleaner robi większość roboty, jeżeli chodzi o efekt finalny. 

@Torbba - na pewno będzie ok. Cleaner od BH to - wg mnie - jeden z najbardziej uniwersalnych cleanerów, dający przy okazji świetny efekt.

51 minut temu, CorsaE2017 napisał:

Czy z tym woskiem jest wszystko ok? Natty's Paste wax white

eb2ad49aa583.jpg

No moim zdaniem  nie wygląda ok ... Możliwe ze ktoś go wcześniej przemroził i dlatego tak wygląda . Ogólnie wosk powinien być twardy i bez takich grudek , może być popękany ale nie tak jak u Ciebie .

Walczylem z hologramami i udalo sie to osiagnac po przejechaniu menzerna 2500.

Na 2 elementach po 2500 wykonczylem menzerna 3500 a na kolejnych 2 elementach z braku czasu zostalo jak jest czyli po samej menzernie 2500.

Moje pytanie brzmi; wykanczac menzerna 3500 czy poniewaz wyglada juz ok mozna tak zostawic?

Ciezko mi sie dopatrzec roznicy miedzy elementami wykonczonymi na gotowo 3500 a tymi po samej 2500...

Przymierzam się do korekty, narzedzia i srodki ktore posiadam:

Rotacja - Graphite 59g242

Pasty:

Cuting: koch heavy cut 8.2 oraz Menzerna 1100 

Polish: Sonax ProfiLine EX 04/06

Finish: koch antihologram

Takze posiadam Meguiars ultimate compound

Pady: futro polerskie, pady nata niebieski, zolty, czarny, bialy i czerwony

Pacjent to vag o czarnym kolorze, masa swirli, cholosow oraz i jakies ryski glebsze sie znajda. Ktora paste na cuting wybrac? Jakiego pada najlepiej? Moze jakas rada co do kombinacji padow oraz past. Co do przejazdow przy roznych rodzajach past (cuting,polish,finish) to ilosc ich ma byc taka sama ?

TAK czy NIE ?

Zdarzyła się sytuacja ulewa jak jasna cholera, przemoczeni na amen ludzie wsiedli do auta.  Siedzenia schły potem cały dzień na gorącu i wietrze ale jak się wsiądzie do auta to czuć lekko taką wilgocią i stęchlizną.    Co gdybym wystawił auto na gorącą pogodę, przednie siedzenia rozłożył na płasko, postawił na nich dwa wentylatory domowe i puścił je, żeby w środku zrobiły małe tornado na cała kabinę.   Takie kombinacje alpejskie coś pomogą czy to pajacowanie ?

Do tego można by do akcji włączyć ozonator ?

Dnia 10.07.2017 o 16:34, Gryniu napisał:

Panowie and Panie czego używacie do nakładania dresingu na plastiki zewnętrzne, żeby wjechac w każdy zakamarek np w grillu lub kratki dolne.

Zerknij na powyższe

3 godziny temu, Grz3chu napisał:

Witam, używa ktoś z Was produktów z firmy FurnitureClinic? Chodzi mi o klej do skóry, szpachle, farby? Wiem, że Colourlock to bardzo dobre produkty, ale biją po kieszeni i szukam alternatywy.

Miałem kiedyś zestaw do farbowania skóry od nich i nie byłem zadowolony, mimo dwóch podejść na dwóch autach.