Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Co to znaczy podpicować? Umyć? Zabezpieczyć? Czy po prostu od A do Z?
Jeśli mycie to najpierw pozbyć się brudu (mycie pod ciśnieniem). Potem APC i szczotka do nadkoli (może być mothers). Można je też potraktować preparatem na smołę bo na pewno nałapały asfaltu z ulicy. Jak wymyjesz to nałożyć dressing do plastików zewnętrznych.

Dzięki. Teraz trudniejsze pytanie:
Mam blok silnika, który chce przygotować do włożenia do swojego auta. Blok jest dosyć znacznie zasyfiony, więc trzeba umyć :) czym?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

29 minut temu, dalu napisał:

szukam czegoś dobrego (neutralnego) do mycia szyb, na które została nałożona niewidzialna wycieraczka firmy soft99.

Większość płynów z amoniakiem, może ją niszczyć kup coś bez, shiny nie ma, adbl nie ma, funky witch też wydaje mi sie ni ma, glass concetrace od meg'sa też :)

4 godziny temu, sredniaq napisał:

Dzięki. Teraz trudniejsze pytanie:
Mam blok silnika, który chce przygotować do włożenia do swojego auta. Blok jest dosyć znacznie zasyfiony, więc trzeba umyć :) czym?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Alumenium czy żeliwo ?, ja osobiście nie lubie k2arki dla mnie nie daje sobie rade i 100 razy bardziej wole kupic jakiegos dimmera, tenzi truck albo surfex

2 minuty temu, Gozdziu23 napisał:

Większość płynów z amoniakiem, może ją niszczyć kup coś bez, shiny nie ma, adbl nie ma, funky witch też wydaje mi sie ni ma, glass concetrace od meg'sa też :)

używałem shinygarage - perfect glass cleaner, zielona nalepka, czyli ktoś tutaj kiedyś doradził mi od razu solidny produkt :) pzdr.

4 minuty temu, Gesiu_15 napisał:

Polecam glass cleaner od GS lub Detailers Magic :)

dzięki za info, wczytam się w produkt.

mam jeszcze w sumie jedno pytanie, odnośnie wosku - szukam czegoś trwałego na srebrny kolor nadwozia, gdzieś kiedyś wyczytałem że Duragloss # 111/601 będzie odpowiedni, ale może ktoś poleci coś od siebie...ze swojej strony zależy mi trwałości wosku, wiadomo że na srebrnym kolorze nie będzie efektu wow, ale chce dobrze zabezpieczyć lakier.

Witam,

Na czarnym lakierze (auto 1 roczne nowe z salonu, myte na myjniach bezdotykowych) pojawiły się na całej powierzchni plamki jak na załączonym obrazku. Próbowałem to usunąć detailerem ale nic to nie dało. W jaki sposób mogę to usunąć, cleanerem?

Jestem zielony w tym temacie.

https://drive.google.com/open?id=0B6DwcqTe5R6zZVY4LXlxdG5sck0 

5 minut temu, Sepcio napisał:

Witam,

Na czarnym lakierze (auto 1 roczne nowe z salonu, myte na myjniach bezdotykowych) pojawiły się na całej powierzchni plamki jak na załączonym obrazku. Próbowałem to usunąć detailerem ale nic to nie dało. W jaki sposób mogę to usunąć, cleanerem?

Jestem zielony w tym temacie.

https://drive.google.com/open?id=0B6DwcqTe5R6zZVY4LXlxdG5sck0 

Na moje oko to plamy po wodzie, spróbuj jakimś lekko ściernym clanerem i powinno dać radę

Czego użyć do usunięcia kleju z szyby oklejonej folią przyciemniającą? Oczywiście klej od środka także nie może być za mocne żeby folii nie zjadło.

Czego użyć do usunięcia markera z szyby oklejonej folią przyciemniającą?

17 minut temu, rufi75 napisał:

Czy CG Black light to produkt AIO,czy typowy glaze? Pytam bo nie wiem,czy lecieć cleanerem przed nim?

To rodzaj AIO - ma delikatne właściwości czyszczące, w składzie posiada wypełniacze i sealant. Na pewno wcześniejsze zastosowanie typowego cleanera poprawi stan lakieru, jednak po CG BL musisz jeszcze położyć typowy sealant, lub wosk - sam BL jest marnym zabezpieczeniem.

5 godzin temu, Forza46 napisał:

Impregnowalem skórę Versiegelung. Mam fotele częściowo skórzane. 2 krople kapneły mi z buteleczki na część materiałową. Przetarlem to mikrofibra z ciepłą wodą. Wystarczy? Czy nie będzie po tym plamy?

Mi kapnęło na jasne spodnie. Nie będzie śladu.