Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 zobacz czy IPA sobie z tym nie poradzi wosku nie zmyje a te kropki moze juz tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiu Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam. Jako, że jestem tutaj na forum nowy mam pytanie odnośnie poprawy wyglądu mojego samochodu. Posiadam Hondę Civic VIII (2008) w kolorze czerwonym. Lakier wiem, że jest mięciutki ale chciałbym poprawić jej wygląd... W tej chwili posiadam chemię i sprzęt jak poniżej: 1. SHINY GARAGE SHAMPOO STRAWBERRY 2. SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER 3. SONAX WOSK KOLORYZUJĄCY CZERWONY 4. ADBL QUICK VAX 5. TENZI CAR SHINE 6. ADBL VAMPIRE 7. SHINY GARAGE BACK 2 BLACK 8. RAIN X 9. SHINY GARAGE APPLE PLASTIC DRESSING Myjka z pianownicą Karcher serii 5. Polerka MacAllister 1200 W (taaak wieeem, że zaraz mnie zjedziecie, że to marketówa itp ale taki sprzęt dostałem na urodziny ) Dwa wiadra Pędzelki z miękkim włosiem Szczotki do alufelg Szmatki bawełniane + mikrofibry wszelkiej maści Jak rozumiem kolejność działania jest taki jak poniżej czy coś muszę pozamieniać miejscami? 1. SHINY GARAGE SHAMPOO STRAWBERRY 2. SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER 3. SONAX WOSK KOLORYZUJĄCY CZERWONY 4. ADBL QUICK VAX 5. TENZI CAR SHINE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plomky Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 zobacz czy IPA sobie z tym nie poradzi wosku nie zmyje a te kropki moze juz tak. Ipa nie dała rady. Sprawdzam na szybie różne środki. Na tą chwile tylko glinka działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Wasiu przejrzyj kilka tematow w W&W i PSB a sam dojdziesz jaka to ma byc ta prawidlowa kolejnosc dzialania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaniu312 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Panowie, ktory sklep internetowy z chemią ma najlepsze ceny i duzy wybór ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Liczysz że ktoś wie co chcesz kupić i za ciebie ceny porówna? Jest dział z partnerami forum. Przejrzyj i porównaj ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @plomky a położenie powłoki? glinka jej nie bierze tylko cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plomky Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @Piotr@sta. może to jest rozwiązanie. Jak zdobęde jakąś próbkę(resztkę) przesmaruje pół zderzaka i zobaczę efekty po pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Panowie, ktory sklep internetowy z chemią ma najlepsze ceny i duzy wybór ? Ceny są mniej więcej podobne wszedzie ale duży wybór masz w np. Shiningcar i bestseller Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiu Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @ Powalla - rozumiem, że w takim razie kolejność podana przezemnie jest zła Tylko patrząc na to co jest w działach W&W i PSB kolejność jest dobra zatem jestem ciut skołowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Dlaczego uznales ze zanegowalem Twoja kolejnosc? Wskazalem tylko dzialy abys sam doszedl do odpowiedzi na swoje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiu Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 To teraz źle zrozumiałeś mnie W&W i PSB czytałem już dużo wcześniej (zanim zalogowałem się jako użytkownik na forum) jednak napisałem tutaj aby przekonać się czy dobrą kolejność działania obrałem ponieważ nie chciałbym zrobić "kuku" Poprostu potrzebuję potwierdzenia mojego toku rozumowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk9017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam wszystkich mam małe pytanko w związku z fotelami które posiadają airbag czy trzeba odłączyć akumulator by wypiąć kostkę??? czy nie trzeba wiadomo że nie wolno przekręcać stacyjki gdy go nie będzie ale głównie chodzi mi o akumulator (auto posiada alarm) dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Podobno nie trzeba, ale ja zawsze odpinam aku... Bo boję się przypadkowego odpalenia poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jak nie włączysz zapłonu to nic się nie stanie, a jak odłączysz aku i auto ma radio kodowane to się zablokuje, a nie wszyscy mają kod do odblokowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk9017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ok a nie ma ryzyka że poduszka wystrzeli bez odpięcia aku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Czym czyścić alcantarę, APC się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 [ref]Znawca_Bigosu[/ref], np. Koch Chemie Pol Star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 [ref]michalk9017[/ref], nic cię nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak200 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Czym najlepiej rozpuścić soki drzewne (żywice?)? Klei się to-to tak cholernie, że po dotknięciu palcem trzeba myć ręce. Duże, punktowe plamy potraktuję Nielsenem T&G na waciku kosmetycznym - ale nie będę Nielsenem pryskał całości, w tym plastików. Zostają caaaaaaaaaałe pozostałe powierzchnie dachów, masek, części drzwi. Prick, a później glinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yachu Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wczoraj nakładając na auto Soft99 Luxury Gloss świeżo wypranymi mikrofibrami, jakimś cudem dostała się pod jedną z nich jakaś mała drobinka, którą w jednym miejscu zarysowałem maskę. Jest do delikatna rysa, niewyczuwalna pod paznokciem. Jakim środkiem wypoleruję tą rysę ręcznie? Mam możliwość maszynowo, ale nie chce narobić bałaganu na około pastą, czy też kombinować z zakrywaniem reszty auta by nie pobrudzić wszystkiego. Zależy mi aby zrobić to szybko. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Duże, punktowe plamy potraktuję Nielsenem T&G na waciku kosmetycznym - ale nie będę Nielsenem pryskał całości, w tym plastików. Zostają caaaaaaaaaałe pozostałe powierzchnie dachów, masek, części drzwi. Prick, a później glinka? Nielsen T&G jak wskazuje producent może być stosowany normalnie na powierzchnie lakierowane, więc czemu nie chcesz zaaplikować go np na maske czy dach? Prickbort nie działa na takiej samej zasadzie jak Nielsen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 [ref]Yachu[/ref], jeśli masz Billberry do felg to on świetnie sobie radzi z żywicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wczoraj nakładając na auto Soft99 Luxury Gloss świeżo wypranymi mikrofibrami, jakimś cudem dostała się pod jedną z nich jakaś mała drobinka, którą w jednym miejscu zarysowałem maskę. Jest do delikatna rysa, niewyczuwalna pod paznokciem. Jakim środkiem wypoleruję tą rysę ręcznie? Mam możliwość maszynowo, ale nie chce narobić bałaganu na około pastą, czy też kombinować z zakrywaniem reszty auta by nie pobrudzić wszystkiego. Zależy mi aby zrobić to szybko. Co polecacie? Jak masz gąbki od polerki weź je w rękę i tak samo pastami wypolerujesz sobie pojedynczą rysę. Nie potrzebujesz niczego innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 7 Czerwca 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Czym czyścić alcantarę, APC się nada? Mamy w ofercie środki dedykowane do czyszczenia i konserwacji alcantary. Zapraszamy do lektury artykułu, w którym opisaliśmy jak prawidłowo ją pielęgnować: https://colourlock.pl/czyszczenie-alcantary . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi