Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako, że jestem tutaj na forum nowy mam pytanie odnośnie poprawy wyglądu mojego samochodu.

Posiadam Hondę Civic VIII (2008) w kolorze czerwonym. Lakier wiem, że jest mięciutki ale chciałbym poprawić jej wygląd...

W tej chwili posiadam chemię i sprzęt jak poniżej:

1. SHINY GARAGE SHAMPOO STRAWBERRY

2. SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER

3. SONAX WOSK KOLORYZUJĄCY CZERWONY

4. ADBL QUICK VAX

5. TENZI CAR SHINE

6. ADBL VAMPIRE

7. SHINY GARAGE BACK 2 BLACK

8. RAIN X

9. SHINY GARAGE APPLE PLASTIC DRESSING

Myjka z pianownicą Karcher serii 5.

Polerka MacAllister 1200 W (taaak wieeem, że zaraz mnie zjedziecie, że to marketówa itp ale taki sprzęt dostałem na urodziny :) )

Dwa wiadra :)

Pędzelki z miękkim włosiem

Szczotki do alufelg

Szmatki bawełniane + mikrofibry wszelkiej maści

Jak rozumiem kolejność działania jest taki jak poniżej czy coś muszę pozamieniać miejscami?

1. SHINY GARAGE SHAMPOO STRAWBERRY

2. SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER

3. SONAX WOSK KOLORYZUJĄCY CZERWONY

4. ADBL QUICK VAX

5. TENZI CAR SHINE

:) To teraz źle zrozumiałeś mnie :)

W&W i PSB czytałem już dużo wcześniej (zanim zalogowałem się jako użytkownik na forum) jednak napisałem tutaj aby przekonać się czy dobrą kolejność działania obrałem ponieważ nie chciałbym zrobić "kuku" :) Poprostu potrzebuję potwierdzenia mojego toku rozumowania...

Witam wszystkich mam małe pytanko w związku z fotelami które posiadają airbag czy trzeba odłączyć akumulator by wypiąć kostkę??? czy nie trzeba :o wiadomo że nie wolno przekręcać stacyjki gdy go nie będzie ale głównie chodzi mi o akumulator (auto posiada alarm) dzięki i pozdrawiam ;)

Czym najlepiej rozpuścić soki drzewne (żywice?)? Klei się to-to tak cholernie, że po dotknięciu palcem trzeba myć ręce.

Duże, punktowe plamy potraktuję Nielsenem T&G na waciku kosmetycznym - ale nie będę Nielsenem pryskał całości, w tym plastików.

Zostają caaaaaaaaaałe pozostałe powierzchnie dachów, masek, części drzwi.

Prick, a później glinka?

Wczoraj nakładając na auto Soft99 Luxury Gloss świeżo wypranymi mikrofibrami, jakimś cudem dostała się pod jedną z nich jakaś mała drobinka, którą w jednym miejscu zarysowałem maskę. Jest do delikatna rysa, niewyczuwalna pod paznokciem. Jakim środkiem wypoleruję tą rysę ręcznie?

Mam możliwość maszynowo, ale nie chce narobić bałaganu na około pastą, czy też kombinować z zakrywaniem reszty auta by nie pobrudzić wszystkiego. Zależy mi aby zrobić to szybko. Co polecacie?

Duże, punktowe plamy potraktuję Nielsenem T&G na waciku kosmetycznym - ale nie będę Nielsenem pryskał całości, w tym plastików.

Zostają caaaaaaaaaałe pozostałe powierzchnie dachów, masek, części drzwi.

Prick, a później glinka?

Nielsen T&G jak wskazuje producent może być stosowany normalnie na powierzchnie lakierowane, więc czemu nie chcesz zaaplikować go np na maske czy dach?

Prickbort nie działa na takiej samej zasadzie jak Nielsen?

Wczoraj nakładając na auto Soft99 Luxury Gloss świeżo wypranymi mikrofibrami, jakimś cudem dostała się pod jedną z nich jakaś mała drobinka, którą w jednym miejscu zarysowałem maskę. Jest do delikatna rysa, niewyczuwalna pod paznokciem. Jakim środkiem wypoleruję tą rysę ręcznie?

Mam możliwość maszynowo, ale nie chce narobić bałaganu na około pastą, czy też kombinować z zakrywaniem reszty auta by nie pobrudzić wszystkiego. Zależy mi aby zrobić to szybko. Co polecacie?

Jak masz gąbki od polerki weź je w rękę i tak samo pastami wypolerujesz sobie pojedynczą rysę. Nie potrzebujesz niczego innego.

• Dystrybutor
Czym czyścić alcantarę, APC się nada?

Mamy w ofercie środki dedykowane do czyszczenia i konserwacji alcantary. Zapraszamy do lektury artykułu, w którym opisaliśmy jak prawidłowo ją pielęgnować: https://colourlock.pl/czyszczenie-alcantary .