Ojciec Dyrektor Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Rotacyjna. Mam przetłoczenia na dachu o szerokości 40mm, więc mały pad musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Pytanko z ciekawosci po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ja zawsze robię 70% roztwór z ipa i wody demi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Pytanko z ciekawosci po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac Ja jak pytałem po różnych tematach o to, to koledzy pisali, że 50/50 również nie zaszkodzi. Tak mam rozrobione i tak używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidW Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ma ktoś pomysł czym "ujednolicić" wypłowiałe gumki do ustawiania pozycji lusterek pug 206? Gdy są mokre wyglądaja jak nowe, tylko jak wyschną to temat powraca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Qd1 czy Botox? Każdorazowo po myciu na Kiwami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Kupiłem auto z Niemiec i na szybie mam nalepkę z normą spalin i niemieckimi numerami, muszę ją odkleić czy mogę z nią jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Zadałeś pytanie w stylu "mam brudne auto, muszę go umyć czy mogę tak jeździć ?" Odp. brzmi jak Ci nie przeszkadza to możesz tak jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 713111 Pytanko z ciekawosci po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac Czysta może uszkodzić lakier. Pamiętam czytałem kiedyś dośc długi artykuł Mike Phillipsa na ten temat i on polecał roztwór 1:3 IPA 99% Pisał tam też o tym, że alkohol można kupić w różnych stężeniach ale w PL widziałem w większości 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Orientuje sie ktos gdzie dostać te curvery zielone do przenoszenia chemii? Bo w biedronce juz długo tego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 [ref]rafalk[/ref], myślałem, że jeśli są tam poprzednie numery rejestracyjne, jeszcze niemieckie to w Polsce nie mogę tak jeździć... [ref]Arkeolowy[/ref], w auchanie widziałem takie, sprawdź jeśli masz w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koszal Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Dach auta mam obklejony czarną folią (nie jest ona matowa, lekko błyszcząca), pytanie co można nałożyć na nią aby ją zabezpieczyć? Będę wdzięczny za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Orientuje sie ktos gdzie dostać te curvery zielone do przenoszenia chemii? Bo w biedronce juz długo tego nie ma Z miesiąc temu widziałem w auchanie, było tego sporo od małych po duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Qd1 czy Botox? Każdorazowo po myciu na Kiwami QD1 jak dla mnie. Botox żadnego wrażenia na mnie nie zrobił. Choć są tacy co twierdzą coś wprost przeciwnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Na mnie QD1 zrobił wrażenie... niestety negatywne. Slow detailer pełną gębą, Botox przy nim to rakieta pod względem szybkości aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juveadamo Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Miałem auto u lakiernika który robił mi parę elementów i na koniec samochód wywoskował. Chciałem całe auto zrobić menzerna 3in1. Muszę tego wosku się jakoś pozbyć ? czy wystarczy dobrze umyć + pricbort+vampir ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Na mnie QD1 zrobił wrażenie... niestety negatywne. Slow detailer pełną gębą, Botox przy nim to rakieta pod względem szybkości aplikacji. No, ale czy lepszy efekt wizualny daje qd1? I jakaś nowa wersja jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 QD1 przyciemnia lakier i nadaje połysku. Botox nie przyciemnia. Połysk jest porównywalny. Ja osobiście nigdy nie miałem problemu z aplikacją QD1 natomiast Botox był w aplikacji nieco bardziej "tępy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Obleciałem już nie jedno auto qd1 i nigdy nie było problemów z mazaniem a docieram go zawsze ta samą fibrą sonaxa więc nie potrafię zrozumieć skąd takie bzdury wychodzą. Psikam, rozprowadzam po elemencie, obracam fibre i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Ja też się dziwie, mazałem QD o każdej porze roku i zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 No i zapach QD1 jest jak dla mnie miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammster Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Panowie co mogę z tym zrobić żeby ten zamek wyglądał chociaż trochę lepiej? No i jaką chemię polecacie? Wysłane z mojego Black Berserkera S80 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ciężko powiedzieć ze zdjęć ale to chyba korozja wychodzi więc za dużo nie zrobisz. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Papier ścierny, to albo utlenianie sie aluminium, albo korodowanie stali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juveadamo Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Miałem auto u lakiernika który robił mi parę elementów i na koniec samochód wywoskował. Chciałem całe auto zrobić menzerna 3in1. Muszę tego wosku się jakoś pozbyć ? czy wystarczy dobrze umyć + pricbort+vampir ? Podpowie ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi