Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

Pytanko z ciekawosci :P po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac

Pytanko z ciekawosci :P po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac

Ja jak pytałem po różnych tematach o to, to koledzy pisali, że 50/50 również nie zaszkodzi.

Tak mam rozrobione i tak używam :)

713111 Pytanko z ciekawosci :P po przejazdach na lakierze . Zmywa sie IPA . Pytanko mozna to rozcieczyc i dzialanie bedzie takie same jak czysta ?? . I jakie proporcje ?? Najlepsze czy lepiej czysta przemywac

Czysta może uszkodzić lakier.

Pamiętam czytałem kiedyś dośc długi artykuł Mike Phillipsa na ten temat i on polecał roztwór 1:3 IPA 99%

Pisał tam też o tym, że alkohol można kupić w różnych stężeniach ale w PL widziałem w większości 99%

[ref]rafalk[/ref], myślałem, że jeśli są tam poprzednie numery rejestracyjne, jeszcze niemieckie to w Polsce nie mogę tak jeździć... :roll:

[ref]Arkeolowy[/ref], w auchanie widziałem takie, sprawdź jeśli masz w okolicy.

Miałem auto u lakiernika który robił mi parę elementów i na koniec samochód wywoskował. Chciałem całe auto zrobić menzerna 3in1. Muszę tego wosku się jakoś pozbyć ? czy wystarczy dobrze umyć + pricbort+vampir ?

Na mnie QD1 zrobił wrażenie... niestety negatywne. Slow detailer pełną gębą, Botox przy nim to rakieta pod względem szybkości aplikacji.

No, ale czy lepszy efekt wizualny daje qd1? I jakaś nowa wersja jest ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Obleciałem już nie jedno auto qd1 i nigdy nie było problemów z mazaniem a docieram go zawsze ta samą fibrą sonaxa więc nie potrafię zrozumieć skąd takie bzdury wychodzą. Psikam, rozprowadzam po elemencie, obracam fibre i po sprawie. :dontknow::dontknow::dontknow:

Miałem auto u lakiernika który robił mi parę elementów i na koniec samochód wywoskował. Chciałem całe auto zrobić menzerna 3in1. Muszę tego wosku się jakoś pozbyć ? czy wystarczy dobrze umyć + pricbort+vampir ?

Podpowie ktoś