Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jakie są Wasze opinie na temat wyboru najlepszych jakościowo tarcz hamulcowych?

ATE standard czy Zimmermann standard czy moze TRW bądź Bosch???

https://hamulcesklep.pl/o/0%20986%20479%20179

https://hamulcesklep.pl/o/DF4384

https://hamulcesklep.pl/o/370.3076.20

http://www.brakes.pl/product_info.php/t ... 6792_46793

do tego chciałem klocki ATE ceramic

jaka konfiguracja będzie najlepsza?

bierz ate, jak zestaw to zestaw ;) zawiedziony na pewno nie bedziesz, tsw odpuść na wstepie moim zdaniem słabej jakości produkty. Bosch to standard, zależnie tez troche jak trafisz czasem sie trafa lipny towar, ale wiadomo zwroty działają syzbko :good:

dzięki za opinie. kontaktowałem sie z jednym sklepem i polecali Zimmermann. Cena zbliżona, ale podobno trochę lepsze od ate, gdyż są dodatkowo czyms pokryte..?! słyszałem opinię, że jeszcze textar nie są złe, ale pierwszy raz o nich słysze....

709249 dzięki za opinie. kontaktowałem sie z jednym sklepem i polecali Zimmermann. Cena zbliżona, ale podobno trochę lepsze od ate, gdyż są dodatkowo czyms pokryte..?! słyszałem opinię, że jeszcze textar nie są złe, ale pierwszy raz o nich słysze....

Miałem Zimmermann w dwóch samochodach i nigdy żadnych problemów. polecam.

Czy gdzieś w okolicy Bytomia jest jakiś stacjonarny sklep z chemią (poza Mr Cleaner z Katowic) ?

Potrzebuje kupić jakiś deironizator do felg i lakieru, coś na smołę z karoserii i bańke 5 Neutralnej Piany aktywnej bo te opakowanie 500 ml (ADBL Yeti) to jest jakiś żart :P

709376 bo te opakowanie 500 ml (ADBL Yeti) to jest jakiś żart :P

Jest 5 zapachów... można kupić 500ml i sprawdzić który odpowiada najbardziej. Ja tam problemu nie widzę. 5l baniaki przecież też występują. Kiedyś też kupowałem wszystko w największych opakowaniach bo wychodziło najkorzystniej. Teraz jakoś nie mam ochoty męczyć produktu 2-3 lata i kupuję po 500-1000ml dzięki czemu można potestować większą ilość.

• Moderator

Dobra to tak na szybko czy jak przetrę IPA 2x (IPA nierozcieńczona) wosk "SONAX Premium Class Carnauba Care" to czy zejdzie ?? Wosk ma 2 tyg

Chce go ściągnąć przed glinkowaniem i dekontaminacja (tak wiem ze glinka go ściągnie) Pytanie czysto informacyjne i ciekawość :D

Można w jakiś sposób usunąć stare zaprawki ?

Kupiłem auto gdzie są porobione srebrne/szare zaprawki na białym aucie :wallbash:

papierek hardcorowo, ale mi też schodziły takie zaprawki pod twardą gąbką i np. kochem hevy cut :)

Dobra to tak na szybko czy jak przetrę IPA 2x (IPA nierozcieńczona) wosk "SONAX Premium Class Carnauba Care" to czy zejdzie ?? Wosk ma 2 tyg

Chce go ściągnąć przed glinkowaniem i dekontaminacja (tak wiem ze glinka go ściągnie) Pytanie czysto informacyjne i ciekawość :D

Wypróbuj ADBL Shampoo PRO :good:, AutoBrite Wax Off ew. 4nano Scrub Neutral. Bardzo fajne i szybkie w użyciu produkty.

szybkie pytanko, ile Wam schodzi orientacyjnie cleanera na auto ? Chodzi o uzycie maszynowe.

I jeszcze ile dajecie groszków cleanera na pada ? Tyle co normalnej pasty do polerowania, czyli 4-5 ?

Dzieki :)