Pawel_t11 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 upload an imagecertificity.com Prośba o namiar na klucz którym odkręcę tą śrubę musi być na przedłużce, szukałem w Castoramie nie znalazłem na przedłużce tylko takie krótkie, dobrze jak by nie trzeba było kupować całego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1990 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 http://allegro.pl/klucz-nasadka-spline- ... 69497.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 708530 Bo trochę szkoda co półtora miesiąca pół butelki vampira liquid zużywać na samochód. czym ty woskujesz co 1,5 miesiąca ?? Dodo juice purple haze Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka I co półtora miesiąca woskujesz auto ? ile razy w roku ? 5-6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdaavi Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Yyyyyy szczerze do dopiero w tym roku zacząłem przygodę z detailingiem, no i w sobotę drugi raz w tym roku woskowalem auto. Jako że musiałem kupić masę kosmetyków itp, chciałem zaoszczędzić na wosku i kupiłem tester Teraz mam kolejne półtora miesiąca żeby znaleźć trwalszy wosk Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciej Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 używa/ał ktoś zapachów samochodowych California Scents???? polecicie jakis wybrany zapach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 708599 Teraz mam kolejne półtora miesiąca żeby znaleźć trwalszy wosk jesli ten wosk trzymał Ci tylko połtora miesiaca to na bank robiłęs cos źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdaavi Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Z tego co czytałem purple haze nie grzeszy trwałością i wytrzymuje około dwóch miesięcy. Co nie zmienia faktu że być może za szybko docieralem wosk bo trochę się przeliczyłem z czasem (4 godziny cleaner i wosk) i dopadł mnie zmrok. Zobaczę teraz jak będzie z trwałością, bo na moje oko drugi raz zrobiłem to dobrze, jeszcze kupiłem qd, więc fajnie by było jakby wytrzymał co najmniej 2 miesiące. Ale kusi mnie coś nowego, więc może coś od prostaff'a kupię Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 używa/ał ktoś zapachów samochodowych California Scents???? polecicie jakis wybrany zapach? Pełno tu o zapach CS używam Coronado Cherry i jest mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 używa/ał ktoś zapachów samochodowych California Scents???? polecicie jakis wybrany zapach? Jest temat i mase informacji... wystarczy poszukac. Wiem bo sam szukalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 708611 używa/ał ktoś zapachów samochodowych California Scents???? polecicie jakis wybrany zapach? Przejrzyj ten temat: viewtopic.php?f=22&t=244&view=unread#unread California w zasadzie była i jest jedną z jego głównych składowych. Gama zapachów bardzo duża, zapachy takie jak: Coronado Cherry, Golden State Delight, Palisades Pinacolada , Shasta Strawberry są wręcz kultowe. Najlepiej jednak powąchać przed zakupem. Opis nie w każdym z przypadków odpowiada jednak zawartości i np. można stać się właścicielem puszki o zapachu giełdy warzywnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Panowie mam maly problem; Po myciu na 2 wiadra ( myje po 2-3 elementy i wycieram do sucha ) jednym recznikiem zbieram wstepnie wode a drugim wycieram do sucha. Ani jednym ani drugim nie tre mocno o karoserie. A zawsze jak popatrze pod swiatlo widac okropne mazie - swirly... Dopiero po przejechaniu qd robi sie "ladnie". Co to moze byc? Wyglada fatalnie - jakby tlusta scierka tarl samochod. Podobne mazy mam zawsze przy kladzeniu cleanera, zawsze musze 2-3 razy poprawiac element zanim znikna... Umylem dzis drugie auto ( ten sam model, ten sam kolor ) No i tez pojawily sie te jakby ryski czy co to jest juz sam niewiem ( znika po qd - czyzby tak udalo mu sie maskowac jesli to ryski ? ) kiedy swiece latarka od gory a patrze z dolu: Moze to byc wina samponu/rekawicy/ recznika ? Czy to defekt lakieru ( w 2 samochodach podobny ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKYRM Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Cześć To jeden z moich pierwszych postów na tym forum, ale obserwuje was już od dawna. Kupiłem samochód, w dość słabej kondycji jeśli chodzi o czystość wnętrza i bardzo słabej jeżeli chodzi o karoserię. Zakupiłem sobie chemię którą polecacie, wyczyściłem w środku wszystko ładnie zgodnie ze sztuką, odkurzyłem, wyprałem, wydłubałem, odmalowałem, i efekt mnie zadowala. Teraz przechodzę do tego cięższego jak dla mnie etapu, czyli korekty lakieru. Lakier jest w opłakanym stanie i chciałbym prosić was o jakieś wskazówki ze względu na to że mój portfel nie jest zbyt gruby i nie chciałbym robić bez sensownych zakupów. Czy takim zestawem dam radę coś zdziałać? : Pianownica ręczna, adbl yeti, MAC prickbort, glinka(JAKA?), szampon(coś wybiorę), ADBL APC, IPA. I teraz to z czym mam największy kłopot, jakie pasty i pady? Posiadam maszynę rotacyjną. Zamieszczam kilka zdjęć lakieru. Proszę o pomoc i o wyrozumiałość Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dannyy88 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Najpierw to zmierz miernikiem ile lakieru zostało na aucie... i będziesz wiedział jakie pasty i pady wogole możesz użyć bo z tego go widać na zdjęciu to najlepiej najpierw całe auto papierem na mokro wypadałoby przelecieć a dopiero później pastami Dodane po 2 minutach 17 sekundach: Panowie mam maly problem; Po myciu na 2 wiadra ( myje po 2-3 elementy i wycieram do sucha ) jednym recznikiem zbieram wstepnie wode a drugim wycieram do sucha. Ani jednym ani drugim nie tre mocno o karoserie. A zawsze jak popatrze pod swiatlo widac okropne mazie - swirly... Dopiero po przejechaniu qd robi sie "ladnie". Co to moze byc? Wyglada fatalnie - jakby tlusta scierka tarl samochod. Podobne mazy mam zawsze przy kladzeniu cleanera, zawsze musze 2-3 razy poprawiac element zanim znikna... Umylem dzis drugie auto ( ten sam model, ten sam kolor ) No i tez pojawily sie te jakby ryski czy co to jest juz sam niewiem ( znika po qd - czyzby tak udalo mu sie maskowac jesli to ryski ? ) kiedy swiece latarka od gory a patrze z dolu: Moze to byc wina samponu/rekawicy/ recznika ? Czy to defekt lakieru ( w 2 samochodach podobny ) ? Jaki wosk na nim siedzi? Była jakaś korekta? Może pasty złe wymyte były i dlatego... lub wosk złe dotarty... a jeśli nie było to musisz finishem przelecieć i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dziekuje za odpowiedz Korekty nie bylo u mnie jeszcze a na drugim aucie lakiernik po malowaniu blotnika zrobil zwykla polerke. Wosk u mnie dodo blue valvet, na drugim aucie brak. Jedynie p40 bylo uzywane na obydwu autach juz predzej... No to kolejne szybkie pytanie przy okazji; jaka tansza maszyna da do cleanerow, politur i finish stepa? Korekty nie bede nia robil wogle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Czy można kłaść DLUXA na uszczelki zewnętrzne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 708670 cleanerow, politur i finish stepa Budżetowe DA z małym skokiem myślę wystarczy do takich zadań. Vander, Bass lub Eurotec. Poczytaj forum każda z maszyn jest opisana. 708654 Posiadam maszynę rotacyjną Jaką masz maszynę? Czy masz już jakieś pady i pasty? Czeka cię ostre cięcie więc tak jak kolega radził sprawdź czy masz dość lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyau1 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witam, Czy słupki "piano black" (plastkowe - zewnętrzne na focus mk3) można przelecieć Megsem UC + tricolor ręcznie, czy to nie zda egzaminu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dannyy88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witam, Czy słupki "piano black" (plastkowe - zewnętrzne na focus mk3) można przelecieć Megsem UC + tricolor ręcznie, czy to nie zda egzaminu? Można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 708599 Teraz mam kolejne półtora miesiąca żeby znaleźć trwalszy wosk jesli ten wosk trzymał Ci tylko połtora miesiaca to na bank robiłęs cos źle przecież purple haze to typowy wosk letni, wcale nie musiał niczego robić źle, blue velvet czy rainforest tak samo kończy się po 6-7 tygodniach jak chce 6-10 ale miesięcy to wrzuca fusso, okrutnie wytrzymały nie licząc kontaktu w dolnych partiach z solą drogową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dannyy88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ten wosk co wymieniłeś to Maks do miesiąca poleżą , tak mają woski naturalne.. coś za coś .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Co poradzić na skaczące wycieraczki po nalozeniu Glaco od Soft99? Preparat nałożony kilka dni temu, dzisiaj podczas deszczu z początku bylo super, ale po kilku kilometrach wycieraczki zaczely skakać... Przed nałożeniem szyba dokladnie umyta, następnie Ag CGP i carpro eraser i na koniec 2 warstwy glaco. Preparat nie jest nowy, kupiony ok 1,5 roku ale przy wczesniejszych aplikacjach było ok. Można to jakoś odratować czy usunąć i zaaplikowac na nowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Szybkie pytanko bo chce dzisiaj zamówienie złozyc Używał ktos tego produktu Glinka 50gr oraz lubrykant od Good Stuff http://showcarshine.pl/glinki-clay/2842 ... wania.html czy lepiej kupic śrenia VeletPro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jaką pastą mogę zastąpić Menzerne 2500 która jest porównywalna używana będzie na DA skok 9mm Eurotec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Po co chcesz zmieniac? Ta menzerna tez sie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czy wie ktoś jak sprawdzić używany miernik? Tzn da się jakoś rozpoznać już przy kalibracji ze jest coś nie tak? Chodzi o blue technology Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi