DZIADZIA Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 @MlodyKoguT , osobiście robię to tak https://www.youtube.com/watch?v=tRW2Q1OLDPY 1
Michał82 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Używał ktoś RR Customs Cockpit Dressing Satin? Zamówiłem z myślą o plastikach w komorze silnika, bo cena lekko mówiąc śmieszna jak za 1l.
damiano2007 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 7 minut temu, Michał82 napisał: Używał ktoś RR Customs Cockpit Dressing Satin? Zamówiłem z myślą o plastikach w komorze silnika, bo cena lekko mówiąc śmieszna jak za 1l. Taki sobie. Pozostawia matowe wykończenie. Słabo przyciemnia. Zapach - słodkie nie wiadomo co
sparco0 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Witam. Teściu narobił jakąś skrobaczką sporo rysek na bocznych szybach. Nie mam nic dedykowanego do polerowania szkła i tu pytanie, mam fg400, 2500, 300, Koch antiholo. Można coś tym ugryźć, czy nie januszować i kupić tlenek ceru?
JPZ Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 U mnie fg500 na filcu nie usunęła żadnych rys, jedynie osady zniknęły. 1
jzs Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 MAROLEX Pianownica AXEL 3000 czy jakaś inna?
Michał82 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 @damiano2007 a coś na temat trwałości?
damiano2007 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 15 minut temu, Michał82 napisał: @damiano2007 a coś na temat trwałości? Dopiero co wrzuciłem także jeszcze nie wiem.
PiterG Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 @jzs w mojej ocenie ręczne pianownice są tylko dwie. Axel oraz gloria. Ze względu na pojemność, cenę kup marolexa. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1
ghost Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 2 godziny temu, jzs napisał: MAROLEX Pianownica AXEL 3000 czy jakaś inna? Epoca jest godna polecenia, potwierdzam. Tu masz całą serię postów na temat, marolex, gloria, epoca, strona 208: 1
Zdroja0 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Czym to wykończyć? Osłona metalowa wydechu honda vfr. Swirle usunąłem mothersem mag & aluminium polish na niebieskim padzie nat ale mam problem z wykończeniem. Mniej agresywne pady nic nie dają.
Birkhof Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Masz mothers billet? Albo Am gloss?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zdroja0 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 10 godzin temu, Birkhof napisał: Masz mothers billet? Albo Am gloss? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie mam ale projekt oddaje dopiero w na wiosnę także mogę dokupić potrzebną pastę. Czy ten mag & aluminium traktować jako taki cut i dokupić finish? Co polecasz?
Birkhof Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 29 minut temu, Zdroja0 napisał: Nie mam ale projekt oddaje dopiero w na wiosnę także mogę dokupić potrzebną pastę. Czy ten mag & aluminium traktować jako taki cut i dokupić finish? Co polecasz? mag&aluminium to dla mnie taki cut&polish, billet jest pół oczka delikatniejszy. Mimo tego, że robi ładne lustro to cenowo nie wychodzi korzystnie niestety :D. Amglos to dla mnie taki SV wśród past polerskich i cenowo wychodzi genialnie. Można zacząć bardzo szybko i wykończyć na dobre lustro. Z takich bardzo dobrze wykańczających i nie zostawiających mikrorys to mogę też polecić pastę polerską pp50 białą (i krążek bawełniany) z firmy Marbad (10 zł za 0,5 kg, bo pasta w kostce ;)) lub białą pastę z pasty-polerskie.pl (z tych korzystałem tylko z pasty do szkła, fajnie się sprawdziła). Tylko nie wiem co to dokładnie za metal masz bo widzę pasty-polerskie.pl mają bardziej dedykowane (do stali, do aluminium, innych metali). 1
jzs Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Preparat do mycia felg - 1 L - na ile myć wystarcza?
PiterG Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 [mention=22116]jzs[/mention] Nie da się dokładnie określić ponieważ nie wiadomo Jak brudne są felgi... ile aut będziesz robil.... 1 litr koncentratu do rozcieńczenia czy gotowego środka ? Przy moim prywatnym aucie, w ktorym regularnie myje felgi (nie rzadziej niż co 2 tyg.) litrowa butelka np. Excede UWC spokojnie starczy na rok. Rozcieńczam1:3 Zaznaczam jednak że robię rocznie 7,5 tys km i są to felgi regularnie czyszczone. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1
Michał82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Ja zużywam opakowanie Krwawej Felgi od Tenzi (600ml) na 3-4mycia. Nie stosuję za każdym razem, a tylko jak auto jest naprawdę brudne. Na szybkie płukania na bezdotyku nawet nie biorę za sobą, Nie oszczędzam jakoś specjalnie tego środka. Po prostu spryskuję obficie. Moim zdaniem nie da się określić na ile Ci starczy. Wszystko zależy co kupisz i jak często będziesz używał i na jakie zabrudzenia. 1
Staszek1960 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Ja kupiłem preparat marki K2 i w sumie wypstrykałem na 2 razy całą butelkę ( w tym raz felgi wewnątrz) . I dobrze bo teraz będę celował we właściwe produkty
Michał82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Wiem, że to troszkę nachalne z mojej strony ale zależy mi na czasie. Ktoś cos?
Birkhof Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 2 godziny temu, Michał82 napisał: Wiem, że to troszkę nachalne z mojej strony ale zależy mi na czasie. Ktoś cos? Sam stoję przed wyborem pierwszej maszyny. I powiem Ci tak - nie znajdziesz nikogo kto miał wszystkie o które pytasz i miał okazję je wnikliwie przetestować. Wypowiedzi jak bezpośrednio z danej maszyny jest ktoś zadowolony znajdziesz w tamtym wątku. Decyzję musisz podjąć sam. Wszystkie maszyny mają plusy i minusy. Bierz działaj - najwyżej będziesz zmieniał 1
Michał82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 @Birkhof masz rację. Roller zamówiony. Cena zrobiła swoje.
jzs Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 Tyle tego jest, że sam już nie wiem... Jaki zestaw polecacie do wnętrza auta (deska, boczki drzwi)?
Kozaa Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 No właśnie, tyle tego jest..
jzs Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 22 minuty temu, Kozaa napisał: No właśnie, tyle tego jest.. apc + jakaś odżywka do plastiku?
Rekomendowane odpowiedzi