paperson Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @Alfa47 masz obydwa na showcarshine.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Od Sonaxa To ten w sztyfcie czy silikon ? to wytrzyma przez całą zimę czy po miesiącu smarować drugi raz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Sztyft będzie trwalszy na gumie Ja smaruję raz przed zimą i jest git. Potem myje uszczelki przy wiosennych porządkach i odświeżam znowu smarowidłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 24 minuty temu, Alfa47 napisał: Od Sonaxa To ten w sztyfcie czy silikon ? to wytrzyma przez całą zimę czy po miesiącu smarować drugi raz ? Ze sztyftu zrezygnowałem, bo ma mase negatywnych opinii. Mam w arsenale sonax sylikon do uszczelek i nextzett gummi pflege. nextzett równomierniej się nakłada i wygląda jakby leiej wchałniał, ale testuje go dopiero od wiosny... w zimie miałem sonaxa i zdał egzamin na różnych samochodach, uszczelki nie przymarzały, trwałość, cieżko określić kiedy produkt już nie siedzi, ale wydaje się, że oba mają niezłą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Godzinę temu, Tommy Lee napisał: Bo 1z nextzett Gummi Pflege Stift już jest raczej niedostępne. Kup sobie Sonaxa do uszczelek i też będzie dobrze. u mariusza z showcarshine jest dostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @kamykmm pisałem kilka postów wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visterio Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Cześć, czym potraktować dziwne kolorowe przebarwienia na chromach? http:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 @Visterio Autosol Metal Polish Tania i dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visterio Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 20 minut temu, paperson napisał: @Visterio Autosol Metal Polish Tania i dobra No a ja jak zwykle szukałem czegoś na wyższej półce... dzięki spróbuje 🤦🏼♂️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlacz231 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Z jakiej firmy polecacie mikrofibre ? Jakąś delikatną , bo mam takie że od przycisku lakier się rysuje na tym oplu a ciężko coś dotrzeć . Nie przykładałem dużej wagi do mikrofibr i to był błąd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Każdą chińską wypuszczoną pod polskim logo... A na poważnie ... jest wszystko na forum. Popatrz na mf ADBL czy Funky Witch. Jak chcesz taniej ale miesiąc trzeba poczekać to z Chin. Jest masę linków w odpowiednim temacie. Wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 SONAX Profiline EX 04-06 + Koch Antiholo do korekty na Niebieskim Akrylu VW i Czarnym metallicu BMW będą bardzo dobre ? oraz jakie pady do tego ? Pady i pasty pod maszynę rotację K2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Pasty EX są przeznaczone do maszyn DA i sprawdzają się tam świetnie ale czy na rotacji się sprawdzą tego nie wiem. Może zmień na pasty na rotację? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Godzinę temu, Alfa47 napisał: SONAX Profiline EX 04-06 + Koch Antiholo do korekty na Niebieskim Akrylu VW i Czarnym metallicu BMW będą bardzo dobre ? oraz jakie pady do tego ? Pady i pasty pod maszynę rotację K2 EX i Antiholo to obie pasty podobnego typu, więc nie do końca wiem dlaczego chcesz dwie finishowe, choć 04-06 (EX/PF) odrobinę bardziej nadaje się też do one step niż koch m2.01 Wymieniłeś raczej twarde lakiery więc jeżeli wymagają mocniejszego cięcia to Scholl S3/Sonax cut max a na wykończenie PF/Antiholo na miękkim padzie. Chyba, że chcesz one step. Mimo, że EX04-06 był projektowany na DA, a Perfect Finish 04-06 na rotację, to wg poniższego filmu uważają, że: oba świetnie sprawdzają się na DA PF jest wyższej jakości i jest droższy PF zostawia bardziej przejrzystą warstwę, wg miernika na filmie PF łatwiej się dociera fibrą, choć w EX to również bardzo latwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Godzinę temu, Alfa47 napisał: SONAX Profiline EX 04-06 + Koch Antiholo do korekty na Niebieskim Akrylu VW i Czarnym metallicu BMW będą bardzo dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Aaa tak teraz widzę, w polerowaniu jestem początkujący bo moja pierwsza maszyna jaki polerowanie, ale moze uda mi sie.ogarnąć maske i drzwi do przyuczenia a później myślę nad onestep tym antiholo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk9017 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Witam panowie szybkie pytanie Czy hologramy po futrze da radę usunąć średnim padem i menzerną 2500 czy muszę jechać twardym i kochem cut 8.02 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 5 minut temu, michalk9017 napisał: Witam panowie szybkie pytanie Czy hologramy po futrze da radę usunąć średnim padem i menzerną 2500 czy muszę jechać twardym i kochem cut 8.02 pozdrawiam zależy od Twojego lakieru i holosow - ale powinno dać rade. nigdy nie mowie na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk9017 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 13 minut temu, Domel napisał: zależy od Twojego lakieru i holosow - ale powinno dać rade. nigdy nie mowie na pewno. Uni na fiacie grande punto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @powalla @ghost @Domel Koledzy jak możecie to polećcie jakieś dobre pasty na ten moment.do onestep na rotacje i coś aby można było w razieczego usunąć hologramy, oraz jakies dobre pady do tego. Może być coś średnio tnącego np. Od Menzerny i wykańczającego od Sonax tylko najgorzej z holosami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 45 minut temu, Alfa47 napisał: rotacje na rotację one step ? jesteś hardcorem Jaka masz maszynkę ? nie mówię że się nie da, ale musisz sie przyłożyć Bierz pasty Sonaxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Października 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 @Domel co to za mity z rotacją? Oczywiście, że się da. Jak kiedyś robiliśmy jak nie było damskich maszyn?@Alfa47 kup sobie pastę finiszową i miękki pad-tym nie narobisz holsów-oczywiście jeśli masz na myśli 1 etap. Może być Micro Cut & Finish 2.02. z Koch Chemie. Hochglanz Antihologram M2.01 troszkę mniej ukryje od 2.02. Jeśli chcesz dołożyć agresywniejszy etap to możesz użyćMenzernę FF3000 lub PF2500 i pad polish'owy. Oczywiście Sonax i seria Profiline również robi super robotę. Wszystko zależy co chcesz osiągnąć. Kombinacji jest mnóstwo. Pady NAT-dobry stosunek ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Teraz, AreK napisał: @Domel co to za mity z rotacją? Oczywiście, że się da. Jak kiedyś robiliśmy jak nie było damskich maszyn? żaden mit - oczywiście, że się da - sam dobrze wiesz Ale z tego co kojarzę kolega wyżej pisał, że dopiero zaczyna zabawę z maszynami Nie chciałbym, żeby sie zniechęcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Października 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 12 minut temu, Domel napisał: dopiero zaczyna zabawę z maszynami Nie chciałbym, żeby sie zniechęcił Tu się zdziwisz. Od jakiegoś czasu przeprowadzam szkolenia. Nawet "zieloni" kursanci robią wielkie oczy jak próbują rotację. Strach ma wielkie oczy a DA powoli schodzi na drugi plan w arsenale "kumatych detajlerów". Jeszcze trochę i wróci stara, dobra szkoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Teraz, AreK napisał: Od jakiegoś czasu przeprowadzam szkolenia. gdybym sam kiedyś zaczął od takiego szkolenia to pewnie moje pierwsze kroki nie byłyby takie traumatyczne. Jak tu wspominałem już, rzuciło mi w tedy Flexa o ścianę z czasem już było tylko lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi