damiano2007 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 10 godzin temu, Tomas22 napisał: Jak jest z dostępnością paliwa e85 w Polsce ? Paliwo praktycznie niedostepne w Polsce. A to za sprawa braku przystosowania samochodów do tego paliwa, więc nie ma zbytu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Poszukuję wosku który się szybko i przyjemnie nakłada(chodzi o docieranie), najlepiej w miarę przystępnej cenie. Nie musi być jakiś mega trwały, wosk nakładam często ale chciałem zakupić coś co aż tak nie męczy przy nakładaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 2 minuty temu, resiak70 napisał: Poszukuję wosku który się szybko i przyjemnie nakłada(chodzi o docieranie), najlepiej w miarę przystępnej cenie. Nie musi być jakiś mega trwały, wosk nakładam często ale chciałem zakupić coś co aż tak nie męczy przy nakładaniu Jak lubisz czesto nakladac i chcesz by to bylo szybko,przyjemnie i w miare tanio to PB Nattys Daje tez fajny look,minus ze nietrwaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 5 godzin temu, BiałyGTi napisał: moze leżeć dłużej nie musisz za każdym razem rozrabiać i tak jak pisze @paperson wiele z nas tu na forum ma rozrobione pare stężeń i trzyma z opisem w butelkach Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 ktoś testował SONAX Xtreme Polish & Wax 2 NPT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Menior, ten wosk już posiadam Czy warto kupić wosk Kiwami jeżeli posiadam już fusso ? Dociera się trochę łatwiej ? Myślałem też nad Collinite No.476s oraz Collinite 915 Marque D'Elegance W efekcie kiedyś kupię każdy z nich, ale może ktoś ma doświadczenia jakieś z nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 15 minut temu, resiak70 napisał: Menior, ten wosk już posiadam Czy warto kupić wosk Kiwami jeżeli posiadam już fusso ? Dociera się trochę łatwiej ? Myślałem też nad Collinite No.476s oraz Collinite 915 Marque D'Elegance W efekcie kiedyś kupię każdy z nich, ale może ktoś ma doświadczenia jakieś z nimi Jeżeli masz już fusso, to kiwami nie warto. weź coś co na lato da przyjemność z nakładania albo przynajmniej nie wywoła bólu głowy chemikaliami, np. PB nattys, Dodo juice, valet pro beading marvellous, bilt hamber double speed wax, chemical guys pete's 53 lub butter wet wax, duragloss 111 oczywiście są tu produkty z różnych półek, jednak kupując dowolny z wymienionych trafisz dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Duragloss 111 jest banalny w aplikacji i jeśli masz dość docierania jak po fusso to daruj sobie colli 476 kiwami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 3 godziny temu, W1Michal napisał: ktoś testował SONAX Xtreme Polish & Wax 2 NPT ? Testowałem dla mnie bez rewelacji ale na bialym lakierze sam wiesz lekko scierna troche poprawia wyglad mniejsze ryski likwiduje ale to wszystko trzyma się kolo 1,5miesiaca kladlem w lipcu wiec troche pokazało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Teoretyczne pytanka dt. prostaff cc water gold. 1. Czy można to rzucić na jałowy lakier np. po korekcie? 2. czy można to położyć na wosk np. king of gloss soft99? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 8 minut temu, vaio napisał: Testowałem dla mnie bez rewelacji ale na bialym lakierze sam wiesz lekko scierna troche poprawia wyglad mniejsze ryski likwiduje ale to wszystko trzyma się kolo 1,5miesiaca kladlem w lipcu wiec troche pokazało znajomy chce coś na szybko z woskiem a że ma pod ręką w sklepie to coś tam by zawsze odświeżył, 1,5 miesiąca jak na środek za 25 zł nie jest zle wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Teraz, W1Michal napisał: znajomy chce coś na szybko z woskiem a że ma pod ręką w sklepie to coś tam by zawsze odświeżył, 1,5 miesiąca jak na środek za 25 zł nie jest zle wg mnie Na szybko może być gdzieś mam zdjęcie po nalożeniu poszukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 24 minuty temu, Zdroja0 napisał: Teoretyczne pytanka dt. prostaff cc water gold. 1. Czy można to rzucić na jałowy lakier np. po korekcie? 2. czy można to położyć na wosk np. king of gloss soft99? Ad1 - Można jak najbardziej. Sam w sobie wytrzyma około tygodnia do 2 ale w miarę kolejnych aplikacji trwałość się wydłuża. Ad2 - Również twierdząco. To typ QD więc możesz go kłaść na jaki wosk chcesz. Podbija wygląd (szkło daje), przyciemnia i poprawia kropelkowanie już umierających wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 32 minuty temu, vaio napisał: Na szybko może być gdzieś mam zdjęcie po nalożeniu poszukam Kurczę skasowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 @StrusDziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Dnia 30.09.2017 o 17:23, maro112 napisał: Dziś próbowałem wyczyścić tapicerkę ręcznie za pomocą heavy duty classic carpet cleaner. Stosunek 1:25 w butelce z atomizerem i później wcieranie środka szczotką do wnętrz. Teraz pytania: czy stanie się coś gdy mi się psiknie na np. skórzane fotele albo plastik? Oraz, czy mikrofibra to dobry materiał to późniejszego wysuszenia miejsc wyczochranych za pomocą szczotki? Nikt? Nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Może głupie pytanie, ale jak i czym czesać mf? Wyprałem puffiego i myśle że przydałoby mu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 52 minuty temu, Ojciec Dyrektor napisał: Może głupie pytanie, ale jak i czym czesać mf? Wyprałem puffiego i myśle że przydałoby mu się. Ja nie czeszę w ogóle... Fakt, są po praniu takie jakby pozlepiane te włókna. Wystarczy po wyjęciu z pralki a przed rozwieszeniem dobrze je wytrzepać Tak jak koc z piasku na plaży Robię tak zawsze i nic nie muszę czesać. Fibry po wyschnięciu nie są posklejane i pozostają puszyste i miękkie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Poleciałem szybko na poddasze i jeszcze były wilgotne to zrobiłem jak mówisz. Od razu ładniej wygląda. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Teraz, Ojciec Dyrektor napisał: Poleciałem szybko na poddasze i jeszcze były wilgotne to zrobiłem jak mówisz. Od razu ładniej wygląda. Dzięki! Fakt różnicę widać zaraz gołym okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automobilispa Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ślady po naklejkach firmowych, boki auta ogarnięte, maska niestety zapewne z powodu większego narażenia na światło słoneczne nie chce się poddać. Maszyna rupes, pasty cutingowe rupesa i menzerny plus pad BF 150UHS. Papier i matować maskę, jedyne wyjście? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Jaka jest różnica pomiędzy woskami poorboy's natty's ? Znalazłem wersje red,white,blue i black ale nie ma nigdzie info że są przystosowane do konkretnych kolorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 @Ojciec Dyrektor też robię tak jak @Fredi88. Strzepuję je tuż po wypraniu. Natomiast w temacie o praniu mf część forumowiczów poleca szczotkę do czesania sierści psów. Ponoć po takim czesanku mf są miękkie jak tuż po kupnie. Mniej więcej taka. Pomaga też raz na jakiś czas wlanie do szuflady pralki na płyn do płukania ok. pół szklanki octu. Rozpuszcza on między innymi kamień, który gromadzi się we włóknach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ja ocet wlewam zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlacz231 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Witam ponownie czy polish menerna 2500 i finish kochem wyprowadzi mi większy połysk lakieru? Czy takie coś tylko ostrym cięciem. ( Opel) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi