ghost Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 12 minut temu, Domel napisał: zadam lamerskie pytanie. Kupiłem papierki lakmusowe Coś mi koloru nie zmieniają co robię źle ? wsadzam do roztworu i po kilku sekundach wyjmuję i czekam az zmieni kolor ? zamocz w coca coli, z tego co pamiętam miała odczyn kwasowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Witam. Pojazd(niebieski metalik) bez korekty, będzie odpowiednio umyty i wyglinkowany , co polecacie do maxymalnego wet looka. Trwałość nie ma znaczenia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dnia Thursday, September 21, 2017 o 20:03, jijx napisał: Łatwo się usuwa coca-cole z podsufitki czy sprawia problemy i trzeba używać mocniejszych środków niż zwykłe APC? Podsufitka z dodatkiem cooli :-) Nie ma problemu z usunięciem. Standardowo RM 760 i Tersus 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Myte fibra? Bo po odkurzaczu byłby chyba baldachim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 3 minuty temu, MlodyKoguT napisał: Myte fibra? Bo po odkurzaczu byłby chyba baldachim Powiem tak. Podsufitka była cała w takim stanie aż trudno było uwierzyć że coś takiego można zrobić. Wykonane odkurzaczem. Tydzień po widziałem auto wszystko jest jak powinno. Nie ma baldachimu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Podsufitka wyglada na ta klejona na piance dlatego pytalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 37 minut temu, KamoDBWC napisał: Witam. Pojazd(niebieski metalik) bez korekty, będzie odpowiednio umyty i wyglinkowany , co polecacie do maxymalnego wet looka. Trwałość nie ma znaczenia. Pozdrawiam Black Hole a na niego jakiś sealant z kwarcem, np Prostaff CC Water Gold albo NGPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Czy istnieje jakaś kombinacja która się wzajemnie uzupełnia w kwestii szamponu z woskiem + QD? Chyba zacznę myć auto szamponem z woskiem i następnie lecieć z QD. Brać to co optymalne w swojej kategorii po lekturze forum czy jednak są takie kombinacje alpejskie, że taki szampon lubi się z takim QD a z tym się nietrawi ? Być może to idiotyczne pytanie ale co mi tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dlaczego szampon z woskiem ?? Akurat chcesz ?? Nie lepiej szampon plus qd sadze ze na to samo wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Szampon z woskiem to dla mnie taki hydro wosk z bezdotyku. Nie widzę sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Według mojego wyobrażenia ( być może spowodowanym niewiedzą ) wydaje mi się, że taki zestaw uzupełni się i wzmocni powłokę na aucie. Szampon z woskiem da coś od siebie, QD dołoży i jakaś tam ochrona i hydrofobowość będzie. Poczytałem o szamponach i ludzie piszą, że szampon zostawia warstwę, o QD czytam to tak samo więc połączenie tych dwóch specyfików wzmocni efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Wolal chyba bym naprawde lepszy szampon plus dobre qd np z sio2 jakis reolad badz cure lub cc gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Szampon mam teraz FX z SIO2 i QD-1 dla testu kupiłem na forumie. Z wyglądu to to QD według mnie nic nie daje ale brałem to z uwagi na niby jakieś zabezpieczenie. No i pytam bo tak mnie kusi potestować z różnymi wynalazkami i właśnie tak myślałem nad szamponem z wybitną ilością wosku + jakieś QD które także dorzuci od siebie kolejną warstwę. No nic, trzeba czytać forumka dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeniu13 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Witam wszystkich! Dziś udało mi się zakupić troszkę zaniedbanego Forda st220, czy moglibyście podpowiedzieć jak najlepiej się do niego zabrać ? Czy tylko mycie czy polerować czy powłokę kłaść, kolor to grafit. Auto jest z brudu aż matowe ostatnie 3 lata nie widziało ani myjni ani jakiegokolwiek czyszczenia. Jestem zielony w temacie a chciałbym doprowadzić lakier w aucie do stanu sprzed lat. Jaką pianę aktywna proponujecie? Czy laik jest w stanie nałożyć jakąś powłokę obstawiam że położenie powłoki ceramicznej to profesjonalny zabieg ? Nie wiem czy kupować pianownice i polerkę czy to na początek mi w ogóle nie jest potrzebne? Czytałem troszkę na forum dla początkujących ale tam jest więcej takich ogólnych zagadnień. Wolałbym jakieś konkretne nazwy środków, konkretną listę zakupów, polecaną aktywną pianę itp. Startuję od zera w tym temacie! Dzięki z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 16 minut temu, grzeniu13 napisał: Czytałem troszkę na forum To za mało ! Zacznij od działu > https://kosmetykaaut.pl/forum/240-wash-wax/ ,bo tam masz wszystko łącznie z nazwami konkretnych specyfików . Potem (czytaj jak już przejrzysz, ba wręcz przestudiujesz KAŻDY temat w tamtym dziale zabierz się za lekturę o polerowaniu ...tu już linka nie wklejam, bo sam znajdziesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 3 godziny temu, Balzac napisał: Podsufitka z dodatkiem cooli :-) A mówiłem, że cola łatwo schodzi, tak czy siak bardzo ładnie Ci wyszło czyszczenie. Te incydenty z colą to jakaś plaga ostatnio widzę Godzinę temu, StreamHD napisał: Szampon mam teraz FX z SIO2 i QD-1 dla testu kupiłem na forumie. Z wyglądu to to QD według mnie nic nie daje ale brałem to z uwagi na niby jakieś zabezpieczenie. No i pytam bo tak mnie kusi potestować z różnymi wynalazkami i właśnie tak myślałem nad szamponem z wybitną ilością wosku + jakieś QD które także dorzuci od siebie kolejną warstwę. No nic, trzeba czytać forumka dalej. Zależy jaki masz kolor. Jaki wosk siedzi pod spodem. U mnie wygląd na czarnym po FX nano jest słaby, zostawiam go na jesień-zimę gdzie bardziej się skupiam na ochronie. Wiosna-lato rzucam VP Advanced Poseidon, look po tym jak na szampon jest kosmos. Tylko jak szybko nie spłukasz i nie dosuszysz to będą zacieki. Jak masz samochód po korekcie, dobrze nawoskowamy, to jest szansa, że QD wiele nie wniesie. Za to ładnie przywróci blask wosku, który już poleżał swoje na aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 2 godziny temu, StreamHD napisał: Czy istnieje jakaś kombinacja która się wzajemnie uzupełnia w kwestii szamponu z woskiem + QD? Chyba zacznę myć auto szamponem z woskiem i następnie lecieć z QD. Brać to co optymalne w swojej kategorii po lekturze forum czy jednak są takie kombinacje alpejskie, że taki szampon lubi się z takim QD a z tym się nietrawi ? Być może to idiotyczne pytanie ale co mi tam Robilem takie kombinacje i czasem nadal mi sie zdarza nie zauwazylem by jakis szampon gryzl sie z jakims QD lub odwrotnie by w jakims polaczeniu sie wyjatkowo lubili.Co niektore szampony jak np.w/w Poseidon daja faktycznie cos do wygladu ale jest to raczej efekt krotkotrwaly a zabezpieczenie jakie zostawiaja minimalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 17 godzin temu, KamoDBWC napisał: Witam. Pojazd(niebieski metalik) bez korekty, będzie odpowiednio umyty i wyglinkowany , co polecacie do maxymalnego wet looka. Trwałość nie ma znaczenia. Pozdrawiam Pod sprzedaż: K2 balsam. Wytrzyma max tydzień, ale zrobi z najbardziej porysowanego auta szałowy wet look. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Pod sprzedaż: K2 balsam. Wytrzyma max tydzień, ale zrobi z najbardziej porysowanego auta szałowy wet look. Pod sprzedaż nie, na wesele by się prezentować Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Brawo @KHOT za szybką rozkminkę. Ja też obstawiałem sprzedaż. @KamoDBWC na weselicho K2 Balsam też się nada.... i wnikliwych obserwatorów mniej szczególnie po oczepinach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 4 godziny temu, KHOT napisał: Pod sprzedaż: K2 balsam. Wytrzyma max tydzień, ale zrobi z najbardziej porysowanego auta szałowy wet look. KHOT to ja wielokrotnie przebiję sugerowaną półkę cenową glaze/aio (srp/triplle/itp) dla podmaskowania rys + CG Butter wax trwałości nie będzie ale look zacny Cenowo coś pomiędzy: Ktoś mówił, że Auto balm mocno maskuje rysy ale jest upierdliwy w aplikacji, ale czy to prawda, niech sie użyszkodnicy wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamoDBWC Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Hmm no nie wiem czy chce K2 na auto nakładać, wołał bym iść raczej w kierunku czegoś lepszego ale to się wiąże raczej z pełną korektą na którą niestety w tym momencie nie mam czasu.Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissolek Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 23 godziny temu, KamoDBWC napisał: Witam. Pojazd(niebieski metalik) bez korekty, będzie odpowiednio umyty i wyglinkowany , co polecacie do maxymalnego wet looka. Trwałość nie ma znaczenia. Pozdrawiam A ja z kolei polecę Prima Amigo + Butter Wet Wax. Ostatnio zastosowałem taką kombinację na XC60 w kolorze Pine Grey. Efekt kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Godzinę temu, krissolek napisał: A ja z kolei polecę Prima Amigo + Butter Wet Wax. Ostatnio zastosowałem taką kombinację na XC60 w kolorze Pine Grey. Efekt kozak potwierdzam u mnie Amigo w połaczeniu z poorboys natty's paste wax black też robi kozacką robotę, ale trwałością nie grzeszy, szczególnie teraz w deszczową aurę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 meguiars Ultimate Fast Finish używał ktoś jak się ta powłoka sprawuje itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi