Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, mass143 napisał:

Panowie, uszkodzony klar czy coś na lakierze? Nie idzie tego ani zdrapać, spolerować ani zmyć benzyną ekstrakcyjną. Jak mógłbym się za to zabrać? Mam 3 takie ślady na aucie - 2 na dachu, jedno na masce. 

Wygląda na wżer po ptasiej bombie. Do spolerowania, ale ręcznie może być ciężko :)

2 minuty temu, jijx napisał:

Łatwo się usuwa coca-cole z podsufitki czy sprawia problemy i trzeba używać mocniejszych środków niż zwykłe APC?

Po przygodzie sprzed wielu lat pamiętam, że bardzo łatwo się wyczyściło, ratowałem sytuację środkami domowymi jakie tylko były pod ręką i nie został żaden ślad. APC nie próbowałem.

Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia z owym napojem na podsufitce ale znajomemu w dobrym studiu powiedzieli, że cola ciężko schodzi i trzeba jakimś specjalnym środkiem spryskiwać stąd tak wysoka cena. Może na dniach będę miał okazję sam sprawdzić. Dzięki za odpowiedź!

10 godzin temu, automobilispa napisał:

Ma ktoś pomysł co to za plamy i czym je doczyścić? Enz-All ich nie rusza, roztwór APC również.. 

https://www.galerieallegro.pl/zdjecia2/Galeria/10025541/1#zdj3

Pozdrawiam!

Jeśli Enz-All tego nie rusza to tym bardziej NLF tego nie ruszy. Ja bym dał odplamiacz na to do plam np. CHEMSPEC Professional Spot Lifter lub przy ekstremalnych przypadkach Dye Gone.

• Moderator
36 minut temu, xdaavi napisał:

Jutro będę myć zwykłym apc od adbl kokpit w Grande Punto, kokpit pokryty gumą. Stężenie 1:15 będzie odpowiednie, gumie nic nie powinno się stać?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

zaczynaj zawsze o mniejszych stężeń np 1:50 nie będzie usuwać brudu to robisz  tego 1:40 az do zadowalającego efektu

Ja kupiłem butelke z atomizerem 500ml zakupioną w Castoramie po 4 czy 3 zł i atomizer przeżył już 2 litry gotowego środka od shine garage, stężenie jakie robię to 350ml środka na 650 wody domywa idealnie przy stężeniu 1:4 nie radził sobie z brudem jaki miałem. Atomizer działa nie jest może super wydajny w sumie to od początku kiepsko rozpylał.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

1 minutę temu, Domel napisał:

zadam lamerskie pytanie.

Kupiłem papierki lakmusowe :D

Coś mi koloru nie zmieniają :D co robię źle ? wsadzam do roztworu i po kilku sekundach wyjmuję i czekam az zmieni kolor ?

Nie muszą zmienić, porównaj ze wzornikiem, może masz roztwór neutralny.