szpyrek Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Kto z Was zna się na gitarach albo ma lutnicza smykalke do tego? Mam problem z strojeniem na 12progu i z ustawieniem menzury. Prosiłbym o kontakt na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawodniknr23 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Koledzy czym usunąć stary, zaschnięty klej na desce rozdzielczej po zdemontowaniu customowych oklein udających drewno? Było to naklejone bezpośrednio na plastik. Żaden prockbort czy ADBL Wipe Out nie daje rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Na klej mogę polecić np. wodnisty Nielsen Tar&Glue, lub np Koch Chemie Eu Eulex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Mam pytanie do Kolegów myjących dwoma wiadrami z separatorem. Czy w dwóch wiadrach macie separator? Czy wystarczy w tym, w którym płuczemy rękawice? Jak dotąd myłem tylko jednym wiadrem. Teraz mam auto po one stepie i przymierzam się do kupna separatora i wiadra. I tak się zastanawiam czy kupić dwa separatory czy wystarczy mieć jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 @maciek-drummer zalecane jest 2, ale ja mam jeden tylko w wiadrze w którym płucze i jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wog104 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Pytanie może trochę głupie, ale szykuję się do swojego pierwszego porządnego ogarnięcia samochodu i zastanawiam się ile czasu powinienem sobie zarezerwować na taki typowy pakiet z zewnątrz = dekontaminacja, mycie, glinka, mycie, cleaner i wosk? Samochód nie jest zapuszczony, ale całkiem możliwe, że glinki nie widział od nowości, czyli przez 8 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Myślę, że z 5-6h najmniej, jeśli będzie robił to pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Wydaje mi się że więcej... mi to zwykle zajmuje cały dzień pytanie jeszcze jak duże jest auto... bo inaczej robi się malucha z segmentu A a inaczej kombi z D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 @Wog104, ja ostatnio swojego "vanika" ogarnąłem z zewnątrz w expresowym tempie 3h. Takie miałem okienko czasowe. Teraz już wiem, że propozycja @KapselK 5h jest rozsądna i bez spinania się mogę swojego puga ogarnąć. 6 godzin temu, Fredi88 napisał: mi to zwykle zajmuje cały dzień To było by idealne rozwiązanie, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wog104 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki! Samochód bardzo duży nie jest bo to tylko Opel Insignia. Tak właśnie myślałem sam około tych 5 godzin, ale wolałem się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Mysle ze zalezy od stanu auta,ze szczurem i caly dzien kiedys wojowalem a z moim na biezaco woskowanym i raz w roku glinkowanym i w godzine przelece bo po prostu prawie nic nie zbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jaki środek polecacie na owady? Kumpel jeździ często po autostradzie przy ok. 200k/h. Auto nagromadziło tego przez miesiąc, ze prick nie dał rady.. APC? Czy insect Adbla? Na takie mocno zapieczone robale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Mam ten z adbl i to w sumie moj pierwszy taki produkt robale jakies tam byly juz przyschniete, zeszlo ladnie trzymalem jakis 30 moze 40 sek i płukanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 1 godzinę temu, Arkeolowy napisał: Jaki środek polecacie na owady? Kumpel jeździ często po autostradzie przy ok. 200k/h. Auto nagromadziło tego przez miesiąc, ze prick nie dał rady.. APC? Czy insect Adbla? Na takie mocno zapieczone robale Porównywałem ostatnio adbla z good stuffem i sonaxem. Wszystkie działają podobnie. Choć adbl ma najkrótszy czas leżenia. Jak przetrzymiesz go ciut dłużej to powinny zejść robale. Zauważyłem tylko że przy płukaniu krople były mniej kształtne w miejscach gdzie leżał 2-3 minuty. Z sonaxa też byłem zawsze zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki za odpowiedzi sam tego nie potrzebuje, bo mam zawsze lakier zabezpieczony i schodzą pod ciśnieniem, ale dostałem takiego szczura, że nie mogłem wygryźć tego syfu z reflektorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeldiablo Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam Polerowałem lakier: Menzerna Medium Cut Polish 2500 potem Menzerna Super Finish 3500 efekt zadawalający i pytanie czy na końcu wystarczy dać Menzerna Liquid Carnauba Protection (to mam)czy coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioters Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 lepszy bezdotyk proszkowy mycie samemu czy jednak dotykowo na myjni będzie dokładniej. Potem glinkowanie itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Nano Ceramic Protect Opublikowano 15 Września 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 8 minut temu, pioters napisał: lepszy bezdotyk proszkowy mycie samemu czy jednak dotykowo na myjni będzie dokładniej. Potem glinkowanie itp.... Nie umyjesz samochodu bez dotykania go Pamiętaj, że proszek jest chemią "taką se" i robi więcej szkód niż pożytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioters Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 czyli ogólnie nie mając miejsca do samodzielnego mycia na 2 wiadra, myjnia ręczna będzie mniejszym złem? Z tego co pamiętam to procedura u nich taka: - spryskanie auta (czymś) - płukanie pod cisnieniem - spryskanie (czymś innym) - ręczne mycie - płukanie - wycieranie. Mogą narobić rysek starymi szmatami a z drugiej strony proszek ogólnie nie domywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Bierzesz wiadro z gorącą wodą i szamponem. Jedziesz na bezdotyk. Płuczesz auto z brudu pod ciśnieniem. Potem myjesz wodą z szamponem ręcznie. Potem opłukujesz wodą z myjni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioters Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 czyli tak będzie OK - prick bort - parę minut czekania - "normalna" procedura mycia na bezdotyku czyli proszek i spłukanie żeby się pozbyć grubego brudu a potem - wiadro z szamponem i rękawicą -i spłukiwanie. Tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 To zależy co to za mycie. Jeśli przygotujesz auto pod wosk to deironizer opłukanie, osuszenie tar & glue mycie glinka mycie, osuszenie wosk I tu możesz sobie też przelecieć chemią z myjni. Jeśli natomiast chodzi o mycie codzienne to nie korzystaj z chemii myjniowej tylko z samej wody pod ciśnieniem. A woda z szamponem z wiaderka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioters Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 czytałem, że prick bort mac na brudne auto też daje radę więć myślę ominąć etap mycia przed jego nałożeniem. Po spłukaniu mycie wodą z wiadra z szamponem i spłukanie wodą. Potem glinka, cleaner, wosk. Następne mycia po woskowaniu to już woda pod ciśnieniem, woda z wiadra+szampon+ płukanie wodą pod ciśnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ale nadal nie masz deirona. A te najlepiej działają na suche auto czyli sensownie jest je użyć przed myciem. Trzymaj się kolejności którą Ci napisałem. Możesz też próbować zrobić "kanapkę" T&G i deirona przed myciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioters Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 deiron dochodzi. Fakt. Ok będziemy walczyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi