Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Domel napisał:

oczywiście. tylko że cena ;) za 250 = 1l Wipe Out ;)

No tanio nie ma :D Posiadam jeszcze carpro eraser i zapach ma cudowny i używam go do ostatniego doczyszczenia szyb czasami(sama instrukcja o tym mówi). Ale co do wymywania to nie jestem pewny czy jest najlepszy.

• Moderator
Teraz, Lewus089 napisał:

Woski powinno się przechowywać w lodówce? Chodzi mi konkretnie o FK 1000p Hi Temp.

Niektórzy trzymają, kupują małe lodóweczki spożywcze.

Ja trzymam w piwnicy w ciemnym chłodnawym miejscu i wszystko jest z nimi OK.

Zależy od pochodzenia i składu farby czasem nawet aceton nie daje rady bo nie zawsze rozpuszczalniki faktycznie rozpuszczą ale faktycznie od tego zacznij jak napisał kolega ewentualnie maszyna + pasta CUT lub delikatnie krążek do usuwania starej taśmy...
A tam czasem już nie było czymś tarte bo widzę zmatowanie w tym miejscu?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1

• Moderator

Panowie Pytanko co do  szyb w aucie mam takiego pacjenta gdzie na szybach jest taki fioletowy nalot pewnie ktos stosowal jakis plyn do szyb co takie cos zrobil i teraz pytanko typu czy AutoGlym Car Glass Polish  na bialym padzie NAT-a maszyna DA idzie to ogarnac badz czy recznie mozna to tez jakos sciagnac tym preparatem ?? 

Teraz, Strus napisał:

Czy Tar & Glue można walić na szyby ? Na aucie znajomej były jakieś naklejki od środka i podobno nie bardzo udało jej się tego pozbyć więc pomyślałem o T&G

Często używam T&G na szybie jak jest żywica itp.

27 minut temu, Strus napisał:

Czy Tar & Glue można walić na szyby ? Na aucie znajomej były jakieś naklejki od środka i podobno nie bardzo udało jej się tego pozbyć więc pomyślałem o T&G

Skoro naklejki to może lepiej valet pro citrus tar and glue remover albo Koch eulex? Skoro od wewnątrz to popsikaj mikrofibrę albo wacik kosmetyczny i przyłóż i sprobuj po jakimś czasie usunąć. 

• Moderator
Godzinę temu, BiałyGTi napisał:

typu czy AutoGlym Car Glass Polish  na bialym padzie NAT-a maszyna DA idzie to ogarnac badz czy recznie mozna to tez jakos sciagnac tym preparatem ?? 

ręcznie tak.

Ponad rok temu zrobiłem to maszyną DA na białym padzie. I teraz pytanie czy ja to tak zjeb* czy takie swirle na szybie juz były.

Ale po tym cleanerze jadąc w stronę światła latarni, ilość swirli na przedniej szybie była większa niż na lakierze. Jeden wielki koszmar dla oka.

Także nie wiem co tu sie odje*#$% ...

Nie polecam tej metody...

• Moderator
13 minut temu, Domel napisał:

ręcznie tak

Czyli chyba tez recznie pojade tylko czy te fioletowe slady zejda tym produktem bo cholera wie co to jest . A moze megsem 101 przeleciec