Gardor Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 6 minut temu, Domel napisał: oczywiście. tylko że cena za 250 = 1l Wipe Out No tanio nie ma Posiadam jeszcze carpro eraser i zapach ma cudowny i używam go do ostatniego doczyszczenia szyb czasami(sama instrukcja o tym mówi). Ale co do wymywania to nie jestem pewny czy jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 16 minut temu, Gardor napisał: No tanio nie ma warto mieć taki "ekskluzywny" produkt w arsenale i używać go jako wisienka przed tortem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Woski powinno się przechowywać w lodówce? Chodzi mi konkretnie o FK 1000p Hi Temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Teraz, Lewus089 napisał: Woski powinno się przechowywać w lodówce? Chodzi mi konkretnie o FK 1000p Hi Temp. Niektórzy trzymają, kupują małe lodóweczki spożywcze. Ja trzymam w piwnicy w ciemnym chłodnawym miejscu i wszystko jest z nimi OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Jeżeli nie mam warunków to lepiej trzymać w temp. 7C czy pokojowej?Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 To sztuczny wosk więc ważne aby go nie przemrażać taka jest zasada co do wszystkich kosmetyków myślę że temp pokojowa jest okej i nie popadajmy w paranojeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ok, dzięki wielkie.Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Czym to usunąć. Jest to resztka farby i leży na plastikowym lakierowany zderzaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Benzyna ekstrakcyjna lub delikatnie nitro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Zależy od pochodzenia i składu farby czasem nawet aceton nie daje rady bo nie zawsze rozpuszczalniki faktycznie rozpuszczą ale faktycznie od tego zacznij jak napisał kolega ewentualnie maszyna + pasta CUT lub delikatnie krążek do usuwania starej taśmy...A tam czasem już nie było czymś tarte bo widzę zmatowanie w tym miejscu?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Panowie Pytanko co do szyb w aucie mam takiego pacjenta gdzie na szybach jest taki fioletowy nalot pewnie ktos stosowal jakis plyn do szyb co takie cos zrobil i teraz pytanko typu czy AutoGlym Car Glass Polish na bialym padzie NAT-a maszyna DA idzie to ogarnac badz czy recznie mozna to tez jakos sciagnac tym preparatem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Macie Wy oko :-) Rok temu żona wpadła na genialny pomysł małym pędzelkiem w butelce zamazac ryskę na masce. No i się ulało na zderzak. Fakt dzisaj trochę usuneło się acetonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Czy Tar & Glue można walić na szyby ? Na aucie znajomej były jakieś naklejki od środka i podobno nie bardzo udało jej się tego pozbyć więc pomyślałem o T&G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Teraz, Strus napisał: Czy Tar & Glue można walić na szyby ? Na aucie znajomej były jakieś naklejki od środka i podobno nie bardzo udało jej się tego pozbyć więc pomyślałem o T&G Często używam T&G na szybie jak jest żywica itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 27 minut temu, Strus napisał: Czy Tar & Glue można walić na szyby ? Na aucie znajomej były jakieś naklejki od środka i podobno nie bardzo udało jej się tego pozbyć więc pomyślałem o T&G Skoro naklejki to może lepiej valet pro citrus tar and glue remover albo Koch eulex? Skoro od wewnątrz to popsikaj mikrofibrę albo wacik kosmetyczny i przyłóż i sprobuj po jakimś czasie usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Godzinę temu, BiałyGTi napisał: typu czy AutoGlym Car Glass Polish na bialym padzie NAT-a maszyna DA idzie to ogarnac badz czy recznie mozna to tez jakos sciagnac tym preparatem ?? ręcznie tak. Ponad rok temu zrobiłem to maszyną DA na białym padzie. I teraz pytanie czy ja to tak zjeb* czy takie swirle na szybie juz były. Ale po tym cleanerze jadąc w stronę światła latarni, ilość swirli na przedniej szybie była większa niż na lakierze. Jeden wielki koszmar dla oka. Także nie wiem co tu sie odje*#$% ... Nie polecam tej metody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 13 minut temu, Domel napisał: ręcznie tak Czyli chyba tez recznie pojade tylko czy te fioletowe slady zejda tym produktem bo cholera wie co to jest . A moze megsem 101 przeleciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 @Arkeolowy, @Gardor, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer807 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Mam pytanie czy po korekcie lakieru czyli manzerna 2500, koch antihologramm później cleane Dodo Juice Lime Prime i IPA czy bez IPY się obejdzie przed położeniem powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Odpuść cleaner. Korekta i wymywasz resztki pasy IPA albo jeszcze skuteczniej ADBL Wipe Out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer807 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 cleaner nie dołoży większej głebi lakieru kolor czarna perła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 O ile obejdzie się bez cleanera to na pewno nie obejdzie się bez IPA/Wipe Out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer807 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 16 minut temu, homer807 napisał: Mam pytanie czy po korekcie lakieru czyli manzerna 2500, koch antihologramm później cleane Dodo Juice Lime Prime i IPA czy bez IPY się obejdzie przed położeniem powłoki Niewymyty cleaner przed powłoką... hmm a to ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer807 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 dlatego pytam żeby się upewnić na 100% było dużo wypowiedzi nawet na tym forum sprzecznych a to chyba logiczne żeby powłoka dobrze się związała z lakierem i utwardziła potrzebne jest jej odtłuszczenie przed położeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi