Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 6.09.2017 o 19:33, Malinek napisał:

Tylko ciągle się zastanawiam nad wyborem past..

Jak masz bardzo styrany lakier to Kocha 8 i anti holo na wykończenie albo manzerna 400 i też anti holo. Jak nie ma dramatu to Sonax EX 04/06 albo 05/05. I tu masz szansę one step'a zrobić

2 minuty temu, Mateusz65 napisał:

Jakąś pastą finishową czy lepiej zrobić dwu etap. ? Chodzi mi też o trwałość i szklistość czy będzie na tym samym poziomie ? 

Wszystko zależy od stanu lakieru no i jaki jest czy raczej miękki czy twardy.  Pokaż może jakieś zdjęcie samochodu to może podpowiemy. 

8 minut temu, Mateusz65 napisał:

Jakąś pastą finishową czy lepiej zrobić dwu etap. ? Chodzi mi też o trwałość i szklistość czy będzie na tym samym poziomie ? 

Rozwiń myśl, bo nie bardzo jest jasne o co chodzi. Trwałość czego ? Szklistość czego ? Mówimy o korekcie a nie o woskach, tak ?

Tak. Sorry źle napisałem, chodzi o powłokę jak na takiej jedno czy dwu etapowej korekcie będzie dobra trwałość i szklistość ? 

321.jpg

Lakier ma jakieś zadrapania, rysy, i duzo takich mikrorys spowodowanych przez poprzedniego włąsciciela po myciu gąbką itp.

9 godzin temu, Konioklonio napisał:

Gdzie nabędę backing plate pod Bass BP5119(5/16'') nadający się pod water sanding? Zależy mi na poprawie komfortu pracy przy lampach. 

Czy wystarczy mi zwyczajny talerz typu soft-ultra soft?

Zwykły talerz z rzepem i krążki ścierne 3M Hookit / Trizact, nie żadne tradycyjne papiery, jeśli chcesz zrobić reflektory 80% szybciej niż tradycyjnie ;) Robisz przejście 1000-1500-3000-pasta na tych krążkach do pełnego połysku i nie ma za bardzo możliwości, że zrobisz mijaka w gradacjach, jak przy ręcznej robocie. Ewentualnie w cięższych przypadkach można zacząć ręcznie 600/800 np. punktowo i przejść do krążków.

3 minuty temu, Strus napisał:

To wyrażaj się precyzyjnie.

Im lepiej zrobiona korekta tym powłoka da lepszy efekt. Zawsze podstawą jest korekta i przygotowanie lakieru

Chyba chodzi mu o to, że chce kłaść powłokę na niewymytą pastę i pyta na której lepiej zwiąże, tak można wywnioskować :?

Godzinę temu, Strus napisał:

Jak masz bardzo styrany lakier to Kocha 8 i anti holo na wykończenie albo manzerna 400 i też anti holo. Jak nie ma dramatu to Sonax EX 04/06 albo 05/05. I tu masz szansę one step'a zrobić

Bardzo styrany to nie jest ale najlepiej też nie wygląda.. w słońcu strasznie dużo swirli i innych małych rysek, grubasy są na szczęście tylko trzy ;) zamówiłem kocha 8.02 i Antihologram ;)

43 minuty temu, Bruuuum napisał:

Chyba chodzi mu o to, że chce kłaść powłokę na niewymytą pastę i pyta na której lepiej zwiąże, tak można wywnioskować :?

Wiesz co tak, masz racje zamierzam tak zrobic, ale przed tym nie umyje lakieru.

Jest jak byk napisane ze mysle o powloce gravon lub cquartz to nie wiem skad.mysl ze korekta to powłoka, ale chyba pierwszego postu i drugiego jak pisałem o to nie czytaliście.

• Moderator
34 minuty temu, Gold_Car napisał:

Ile procent czystej ipy ma tenzi ipa cleaner? I czy ma jakieś dodatki ? Mają fajna cenę i myślę czy nie kupić od nich środka .

Kup sobie ADBL WIPEOUT i na długo zapomnij o innych środkach.

• Lubię to 1

17 minut temu, Domel napisał:
52 minuty temu, Gold_Car napisał:

Ile procent czystej ipy ma tenzi ipa cleaner? I czy ma jakieś dodatki ? Mają fajna cenę i myślę czy nie kupić od nich środka .

Kup sobie ADBL WIPEOUT i na długo zapomnij o innych środkach.

Tenzi ma słaby "ipa cleaner" ADBL lepszy ale najlepszy jest Panel Wipe od Gtechniqa :D

• Lubię to 1