Freddy Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Cutting był polytop schliefpaste na futrzePolish menzerna pf2500 gąbkaFinish menzerna ff3000 gąbkaWszystko na rotacjiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Super dziekuje na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Gdzie nabędę backing plate pod Bass BP5119(5/16'') nadający się pod water sanding? Zależy mi na poprawie komfortu pracy przy lampach. Czy wystarczy mi zwyczajny talerz typu soft-ultra soft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Wyatarczy talerz zwyczajny tylko papiery z dziurami jak na talerzu w DA. I nazywa się to wet sandingWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Czy po jedneo etapowej korekcie można nałożyć powłokę ceramiczną np. Gravon, Cquartz itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 No, a dlaczego miałoby to być zabronione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Jakąś pastą finishową czy lepiej zrobić dwu etap. ? Chodzi mi też o trwałość i szklistość czy będzie na tym samym poziomie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Dnia 6.09.2017 o 19:33, Malinek napisał: Tylko ciągle się zastanawiam nad wyborem past.. Jak masz bardzo styrany lakier to Kocha 8 i anti holo na wykończenie albo manzerna 400 i też anti holo. Jak nie ma dramatu to Sonax EX 04/06 albo 05/05. I tu masz szansę one step'a zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 2 minuty temu, Mateusz65 napisał: Jakąś pastą finishową czy lepiej zrobić dwu etap. ? Chodzi mi też o trwałość i szklistość czy będzie na tym samym poziomie ? Wszystko zależy od stanu lakieru no i jaki jest czy raczej miękki czy twardy. Pokaż może jakieś zdjęcie samochodu to może podpowiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Akurat bardzo zdjęcia nie mam ale to VAG konkret to Passat la5e (niebieski akryl) myślałem nad dwu-etapową np. Sonax ProfiLine FS 05-04 i wykończenie Koch Antiholo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 8 minut temu, Mateusz65 napisał: Jakąś pastą finishową czy lepiej zrobić dwu etap. ? Chodzi mi też o trwałość i szklistość czy będzie na tym samym poziomie ? Rozwiń myśl, bo nie bardzo jest jasne o co chodzi. Trwałość czego ? Szklistość czego ? Mówimy o korekcie a nie o woskach, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Tak. Sorry źle napisałem, chodzi o powłokę jak na takiej jedno czy dwu etapowej korekcie będzie dobra trwałość i szklistość ? Lakier ma jakieś zadrapania, rysy, i duzo takich mikrorys spowodowanych przez poprzedniego włąsciciela po myciu gąbką itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Mylisz pojęcia. Powłoka to powłoka. Korekta i pasty nie dają żadnej powłoki. Pasty różnią się siłą cięcia i efektem finalnym ale nie dają żadnej trwałości ani szklistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 9 godzin temu, Konioklonio napisał: Gdzie nabędę backing plate pod Bass BP5119(5/16'') nadający się pod water sanding? Zależy mi na poprawie komfortu pracy przy lampach. Czy wystarczy mi zwyczajny talerz typu soft-ultra soft? Zwykły talerz z rzepem i krążki ścierne 3M Hookit / Trizact, nie żadne tradycyjne papiery, jeśli chcesz zrobić reflektory 80% szybciej niż tradycyjnie Robisz przejście 1000-1500-3000-pasta na tych krążkach do pełnego połysku i nie ma za bardzo możliwości, że zrobisz mijaka w gradacjach, jak przy ręcznej robocie. Ewentualnie w cięższych przypadkach można zacząć ręcznie 600/800 np. punktowo i przejść do krążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Nic nie mylę. Chodzi o korektę, tymi pastami a poźniej po korekcie nałożyć powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 To wyrażaj się precyzyjnie. Im lepiej zrobiona korekta tym powłoka da lepszy efekt. Zawsze podstawą jest korekta i przygotowanie lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 3 minuty temu, Strus napisał: To wyrażaj się precyzyjnie. Im lepiej zrobiona korekta tym powłoka da lepszy efekt. Zawsze podstawą jest korekta i przygotowanie lakieru Chyba chodzi mu o to, że chce kłaść powłokę na niewymytą pastę i pyta na której lepiej zwiąże, tak można wywnioskować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Tego nie brałem pod uwagę i mam nadzieję że jednak nie o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Godzinę temu, Strus napisał: Jak masz bardzo styrany lakier to Kocha 8 i anti holo na wykończenie albo manzerna 400 i też anti holo. Jak nie ma dramatu to Sonax EX 04/06 albo 05/05. I tu masz szansę one step'a zrobić Bardzo styrany to nie jest ale najlepiej też nie wygląda.. w słońcu strasznie dużo swirli i innych małych rysek, grubasy są na szczęście tylko trzy zamówiłem kocha 8.02 i Antihologram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 43 minuty temu, Bruuuum napisał: Chyba chodzi mu o to, że chce kłaść powłokę na niewymytą pastę i pyta na której lepiej zwiąże, tak można wywnioskować Wiesz co tak, masz racje zamierzam tak zrobic, ale przed tym nie umyje lakieru. Jest jak byk napisane ze mysle o powloce gravon lub cquartz to nie wiem skad.mysl ze korekta to powłoka, ale chyba pierwszego postu i drugiego jak pisałem o to nie czytaliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ile procent czystej ipy ma tenzi ipa cleaner? I czy ma jakieś dodatki ? Mają fajna cenę i myślę czy nie kupić od nich środka . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 chyba 20% ipy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 34 minuty temu, Gold_Car napisał: Ile procent czystej ipy ma tenzi ipa cleaner? I czy ma jakieś dodatki ? Mają fajna cenę i myślę czy nie kupić od nich środka . Kup sobie ADBL WIPEOUT i na długo zapomnij o innych środkach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 17 minut temu, Domel napisał: 52 minuty temu, Gold_Car napisał: Ile procent czystej ipy ma tenzi ipa cleaner? I czy ma jakieś dodatki ? Mają fajna cenę i myślę czy nie kupić od nich środka . Kup sobie ADBL WIPEOUT i na długo zapomnij o innych środkach. Tenzi ma słaby "ipa cleaner" ADBL lepszy ale najlepszy jest Panel Wipe od Gtechniqa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 35 minut temu, Gardor napisał: ale najlepszy jest Panel Wipe od Gtechniqa oczywiście. tylko że cena za 250 = 1l Wipe Out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi