maro112 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Czy jest na rynku jakiś cleaner do skóry? Coś jak colourlack tylko tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Tenzi detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 7 minut temu, audicoupe napisał: Tenzi detailer Detailer CZYSTA SKÓRA czy TENZI LEDER Clean? I jaka jest między nimi różnica prócz ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 1 godzinę temu, maro112 napisał: Detailer CZYSTA SKÓRA czy TENZI LEDER Clean? I jaka jest między nimi różnica prócz ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ostatnio prałem materac od łóżka. Sprzęt: George + enz-all 1:10. Do wypłukania ciepła woda. Materac się doprał ale została jedna większa plama koloru ciemno żółtego. Co z tym zrobić? Enz-all jako odplamiacz w większym stężeniu? Inny preparat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zalezy z czego to plama ale ja bym zrobil wieksze stezenie tak jak podaje producent 30g na litr o ile dobrze pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Znacie jakieś sklepy internetowe z kosmetykami w Austrii może być stacjonarny ale żeby miał towar do zobaczenia na necie okolice wiednia ? Lub czechy Znojmo, Brno ?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Panowie, kupiłem maszynę DA mam zamiar się zabrać za pierwszą polerkę bo korektą bym tego nie nazwał stoję teraz przed wyborem past.. Podpowiecie czy lepiej kupić zestaw Menzerny ze znanego portalu aukcyjnego ( HCC 1100, MCP2500, SF3500) czy wystarczy Koch 8.02 i Antihologram? Lakier BMW nie w pełni oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 1 godzinę temu, Malinek napisał: Panowie, kupiłem maszynę DA mam zamiar się zabrać za pierwszą polerkę bo korektą bym tego nie nazwał stoję teraz przed wyborem past.. Podpowiecie czy lepiej kupić zestaw Menzerny ze znanego portalu aukcyjnego ( HCC 1100, MCP2500, SF3500) czy wystarczy Koch 8.02 i Antihologram? Lakier BMW nie w pełni oryginalny. Poczytaj trochę forum i kup odpowiednie pasty u Partnerów forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 3 minuty temu, kita33 napisał: Poczytaj trochę forum i kup odpowiednie pasty u Partnerów forum Forum czytam bardzo dużo kolego po prostu nie miałem styczności z pastami i nie wiem czy potrzebuje jak wyżej trzech past czy tylko do cięcia i finiszu wystarczy. Wszystko oprócz past mam skompletowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Maszyna o jakim skoku? Z lakierem będzie problem znaczy z cięciem jeśli chodzi o DA ale wszystko jest do zrobienia kwestia chęci, uporu i poświęconego czasu....Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 12 minut temu, Freddy napisał: Maszyna o jakim skoku? Z lakierem będzie problem znaczy z cięciem jeśli chodzi o DA ale wszystko jest do zrobienia kwestia chęci, uporu i poświęconego czasu.... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Maszyna to BP 5119 to chyba skok 8mm.. Cięcia nie oczekuje nawet w 90% bo wiem że na DA to ciężki temat. Czas i chęci są. Lakier ma dość dużo swirli, jeśli chodzi o grube rysy to może że 3 się znajdą.. także myślę że coś zdziałam. Tylko ciągle się zastanawiam nad wyborem past.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Jaki neutralizator zapachów - szczególnie stęchlizny polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 2 godziny temu, Gold_Car napisał: Znacie jakieś sklepy internetowe z kosmetykami w Austrii może być stacjonarny ale żeby miał towar do zobaczenia na necie okolice wiednia ? Lub czechy Znojmo, Brno ? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka iclean.at Ottogasse 5/3 2333 Leopoldsdorf Ale co i jak... nie wiem bo nie byłem. Ps. Mieszkasz w AT? Odp może być na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Panowie, kupiłem za śmieszne pieniądze na alliexpres takie cuda :-) Chcę reflektory odświeżyć. I plan mam taki papier wodny 1500 ręcznie przyjechać kilka razy. Wytrzeć do sucha i na który z tych cudów na ten pomarańczowy czy białe futerko nałożyć Meguiars UC ? ( bo właśnie tylko to mam) Nie mam wiertarki tylko wkrętarka będę robił. Może tak być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 A jak zjechane lampy skoro chcesz robić jedną gradacją? Nawet jeśli nie są mocno utlenione popraw pierwszy szlif gradacją 2500 a łatwiej wyprowadzić bałagan tym bardziej wkrętarką i zacznij od futra a później popraw padem bo wełniak zostawi swirle lub holsy...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 @Fredi88 Mieszkam w Pl. Kolega czasem jeździ do at, myślę czy w at nie będą mieć Duragloss Squeaky Clean i by mi kupił a potrzebuje sklep bo on nie ma pojęcia i kosmetykach... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Czy mogę wyprać razem mf które służyły do wymywania pasty po korekcie z grubą mf z docierania wosku? Pady razem z tym czy jakoś inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 11 minut temu, Freddy napisał: A jak zjechane lampy skoro chcesz robić jedną gradacją? Nawet jeśli nie są mocno utlenione popraw pierwszy szlif gradacją 2500 a łatwiej wyprowadzić bałagan tym bardziej wkrętarką i zacznij od futra a później popraw padem bo wełniak zostawi swirle lub holsy... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Reflektory są zjechane. Czyli co doradzasz dwa rodzaje gradacji 2500 i później 1500. Futerko i na koniec padem. Będę moczył pad i futerko w wodzie żeby nie spalić tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Jak coś to na odwrót 1500 a później 2500... Im mniejsza liczba tym bardziej tnie, rysuje...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dostanę gdzieś pastę megsa d300? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Jeśli są mocno utlenione to zaczął bym 800 i kolejno 1200,1500,2500 i pamiętaj żeby każdą kolejną gradacją robić krzyżowo czyli zacierać rysy po poprzedniej gradacji. Co do polerowania nie musisz robić na wodę trzeba się postarać żeby przypalić klosze... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Te chyba zaczynałem od 600 o ile dobrze pamiętam... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 2 godziny temu, Domel napisał: Jaki neutralizator zapachów - szczególnie stęchlizny polecacie ? Stęchlizny nie zlikwidujesz neutralizatorem - jedynie możesz na krótko zamaskować. Skuteczne może być tylko porządne upranie śmierdzących elementów, osuszenie wnętrza, potem 2-3 krotne ozonowanie, a później porządne wietrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Miałem lekki zapach stęchlizny po zamoczeniu tylnej kanapy. Wygrałem z nim w kilka dni. Auto przez 4 dni stało na mocnym słońcu z otwartymi drzwiami lub tylko szybami jak wiało. Po każdym "postoju" ozonowanie 20 - 30 minut na noc jak już się schłodziło. Ozonować trzeba w chłodnych warunkach bo wysoka temperatura niweluje skuteczność ozonowania. W aucie nic już nie czuć z tych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 2 godziny temu, Freddy napisał: Jeśli są mocno utlenione to zaczął bym 800 i kolejno 1200,1500,2500 i pamiętaj żeby każdą kolejną gradacją robić krzyżowo czyli zacierać rysy po poprzedniej gradacji. Co do polerowania nie musisz robić na wodę trzeba się postarać żeby przypalić klosze... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Te chyba zaczynałem od 600 o ile dobrze pamiętam... Jakiej pasty użyłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi