Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie mam pytanko przejrzałem,poczytalem i nic nie wiem chodzi o fusso czy kłasc go po oczyszczeniu lakieru prze ipa czy po użyciu cleanera jedni mówą tak inni tak.Pozdrawiam

Lakier jest w dobrym stanie korekta jest nie potrzebna

3 godziny temu, vaio napisał:

Witam Panowie mam pytanko przejrzałem,poczytalem i nic nie wiem chodzi o fusso czy kłasc go po oczyszczeniu lakieru prze ipa czy po użyciu cleanera jedni mówą tak inni tak.Pozdrawiam

Lakier jest w dobrym stanie korekta jest nie potrzebna

Ja bym położył po cleanerze który Ci podałem.Wypróbuj 1 sposób a następnym razem  2 sposób a efekty ocenisz sam i sprawa załatwiona;)

• Moderator
Godzinę temu, Gardor napisał:

Przecież prickbort to Tar and Glue remover wiec po co dwa takie same produkty?

ahh racja :mybad: Nie wiem co miałem na mysli w tedy. Dzieki za czujność.

4 godziny temu, Gardor napisał:

To jest coś przyklejone wyglądającego jak smoła? Psiknij na mikrofibre prickborta i przyłóż i poczekaj i spróbuj delikatnie to ruszyć. 

Godzinę temu, Domel napisał:

ahh racja :mybad: Nie wiem co miałem na mysli w tedy. Dzieki za czujność.

Spróbowałem z prickbortem - nie pomogło :( Dzisiaj się już poddałem ale zaopatrzę się w tar & glue remover może on da sobie radę :) Dzięki!

Używał ktoś może urządzenia dremel 3000 do prac przy samochodzie? Ma fajną przedłużkę, ruch rotacyjny, można by zastosować małe gąbki do polerowania jakiś elementów przy klamkach etc np, oryginalnie w zestawie są filce, czyli np mogłoby się to przydać przy wszelkiej maści listwach z alu etc, ktoś stosował czy będę pierwszy ? 

1 minutę temu, etrone napisał:

Szukam czegos do plastikow wewn. audi 2004r

Jest na prawdę sporo dressingów na rynku. Zależy jakiego efektu oczekujesz? Jak chcesz wydać więcej kasy to możesz np kupić Protecton Matt(to jeden z moich ulubionych produktów, pozostawia świetny mat i jest bardzo wydajny) a jak mniej hajsu chcesz wyłożyć z portfela to może jakiś ADBL?

• Dziękuję 1

18 godzin temu, mrsjackdan napisał:

Używał ktoś może urządzenia dremel 3000 do prac przy samochodzie? Ma fajną przedłużkę, ruch rotacyjny, można by zastosować małe gąbki do polerowania jakiś elementów przy klamkach etc np, oryginalnie w zestawie są filce, czyli np mogłoby się to przydać przy wszelkiej maści listwach z alu etc, ktoś stosował czy będę pierwszy ? 

Bez dremla jestem jak bez ręki, od wielu lat sobie nie wyobrażam nie mieć go. Niestety do polerowania się on absolutnie nie nadaje. Tymi filcami to co najwyżej możesz metalowy guzik wypolerować, a i to pod warunkiem że będzie nie większy niż 2 zł. Z drugiej strony jak trzeba rdzę gdzieś z trudno dostępnego miejsca wyskrobać, czy uciąć/doszlifować coś w ciasnym miejscu to nie ma lepszego narzędzia.

11 godzin temu, Fanatyk napisał:

Podpowie ktoś co zrobić z rękawicą CarPro - aktualnie jej stan pozostawia wiele do rzeczenia. Włosie się "posrkęcało" i ogolnie jest mało delikatna w porównaniu do stanu początkowego.

Dzięki!

Spróbuj najpierw rozczesać szczotką do wyczesywania siersci - coś tego typu:

pol_pl_Show-Tech-Universal-Soft-Slicker-