grabson7 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 29 minut temu, Eidos71 napisał: @grabson7 - śmiało możesz stosować ten cleaner - sprawdzony produkt. Co do glinkowania: musisz to robić z głową, raczej delikatną glinka i z poślizgiem typowego lubrykantu (kombinacje woda, lub woda z kilkoma kroplami szamponu lepiej odpuścić). Ewentualnie przed każdym użyciem cleanera odpuszczasz sobie glinkowanie, ale za to chemiczna dekontaminacja "na bogato" i dokładnie. Ok, dziękuję za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 ADBL T&G nadaje się do usuwania ( szybkiego i skutecznego! ) resztek po taśmie klejącej do listew bocznych ? Z boku ściągałem za pomocą WD-40 który jako jedyny faktycznie oddziaływał na klej ale może coś lepszego się pojawiło. Benzyna ekstrakcyjna słabo daje radę. Mocowane są na taśmę gąbczastą która jak szalona trzyma się lakieru. Każdy jej milimetr to nierówna walka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Z klejem po zwykłych naklejkach adbl radzi sobie bardzo dobrze. Jeżeli został w większości sam klej to nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Panowie jest klęska urodzaju. Postanowiłem dziś ogarnąć auto i po "standardowym" przygotowaniu liznąłem lakier maszynowo cleanerem Dodo Lime Prime. Pytanie co teraz położyć na lakier: - Nattys Blue - Soft Kiwami - Lusso Oro - Z Carbon lub Glasur - Harly Wax - Dodo Blue Velvet lub Rainforest Rub - Waxaddict Edition 18 Kusi mnie wymycie tego cleanera i położenie "osiemnastki" w dwóch warstwach i dodatkowo podbicie looku Botoxem, jakieś sugestie??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakus Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Na lakierze mam położonego dwumiesięcznego UNC-R'a. Dzisiaj nieopatrznie zostawiłem samochód pod drzewem, teraz cały dach mam w żywicy czy innym "soku drzewnym". ADBL Tar&Glue Remover sobie nie poradził. Nielsen Tar&Glue zrobi powłoce jakieś kuku czy mogę spokojnie oblecieć nim dach bez obaw o uszkodzenie powłoki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Kranówka czy demineralizowana do apc abdl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zawsze lepiej demi niz kranowke - mniejsza szansa ze twarda woda pozostawi zacieki lub zajdzie reakcja z jonami. Droga nie jest, a glowa spokojniejsza.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Chcesz być profi to demi, ale zwykła też się nada😉tak jak kolega wyżej napisał kwestia twardości wody. U mnie jeszcze zacieki itp. się nie zdarzyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 18 godzin temu, Bakus napisał: Na lakierze mam położonego dwumiesięcznego UNC-R'a. Dzisiaj nieopatrznie zostawiłem samochód pod drzewem, teraz cały dach mam w żywicy czy innym "soku drzewnym". ADBL Tar&Glue Remover sobie nie poradził. Nielsen Tar&Glue zrobi powłoce jakieś kuku czy mogę spokojnie oblecieć nim dach bez obaw o uszkodzenie powłoki ? Adbl sobie nie poradził? Ile dałeś mu poleżeć na lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Panowie potrzebuje rady co wybrać do usunięcia swirli i drobnych rys... Mazerna 3w1 czy Cherry Glaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Cherry je prędzej zamaskuje niż usunie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 dostanę u nas jakiś dobry Traffic Film Remover (TFR) ? tak żeby w opryskiwaczu zrobić roztwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Arkeolowy, w tej roli dobrze spisuje się Koch Chemie Green Star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jest jakas roznica miedzy aplikatorem tricolor flexipads, a tymi monster shine? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 @nerka123, najprawdopodobniej tylko cena i "marka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Mam problem z padem tnącym z mikrofibry, po kilku przejazdach robią się takie poklejone włosy, coś jak na zdjęciu. Pranie ani szczotka nie przywracają pierwotnej formy. Czy może to być spowodowane za dużymi obrotami/dociskiem? Dodam, że używam BP5119 czyli dość słabej maszyny, tnę Menzerną 400 na 6, najwyższym biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 To normalna sprawa i poomaga sprezone powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Wina też jest po stronie menzerny 400. Tak jak lubię tę pastę, tak do mikrofibry moim zdaniem bardzo słabo się nadaje. U mnie jeszcze robiła takie małe grudki, które rysowały lakier i robiły haze. Możesz też zmniejszyć obroty w DA bo na 6 biegu zwykle pad mocno się nagrzewa, a to potęguje efekt sklejania i grudkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3d9 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nie zacząłem przygody z polerowaniem, a już mam mały problem... Dostałem polerkę Kraft&Delle KD1517 - zakres obrotów 1000-3000 min, na rączce mam do wyboru biegi "MIN 1 2 3 4 5 MAX". Nie mam jednak opisanej prędkości obrotowej na poszczególnych biegach. Czy ktoś używa może i wie jakie są prędkości? Sprawdzałem w google polerkę K2 Masner i ona ma nalepkę z wykresem prędkości, moja niestety nie ma, w instrukcji też nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Kladac powloke jakims cudem zapackalem w 2 miejscach szybe ale wygląda to jakby mi kapla powloka i kawalek splynela po szybie czyli jest to dosc gruba warstwa ( zaciek) Zauwazylem dopiero dzis czyszczac dokladnie szyby i zastanawiam sie jak to usunac? Powloka to unc v1 / v2. Moznym kwasem atakowac czy polerka i jakims cleanerem do szyb badz pasta do polerowania szyb odrazu? Niemam nic z tych rzeczy wiec wczesniej musze dokonac ew zakupu dlatego pytam jak bedzie najskuteczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qandoo Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam pytanko zakupiłem Zymol Rouge i przyszedł do mnie, wszystko jest ok, zaplombowany ale bez woreczka i certyfikatu? Czy to normalne i jest to wosk z tej niższej półki Zymola do którego nie dodają takich gadzetów? Mam Titanium i do niego dostałem komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 20 minut temu, Qandoo napisał: Mam pytanko zakupiłem Zymol Rouge i przyszedł do mnie, wszystko jest ok, zaplombowany ale bez woreczka i certyfikatu? Czy to normalne i jest to wosk z tej niższej półki Zymola do którego nie dodają takich gadzetów? Mam Titanium i do niego dostałem komplet. Wydaje mi sie ze do kazdego daja ale pewiem na 100% nie jestem Tak po za tematem nie chcesz sprzedac titanum ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Gtechniq G1 opakowanie 100ml. Ile jestem w stanie zrobić kompletów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Panowie czy ktoś bonetował podsufitkę enz-all? Czy jest to za mocny środek i zje klej? Mam mega upapraną podsufitkę, ale boje się że enz-all ją odklei. Ekstrakcja odpada oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Dnia 14.08.2017 o 17:32, StreamHD napisał: ADBL T&G nadaje się do usuwania ( szybkiego i skutecznego! ) resztek po taśmie klejącej do listew bocznych ? Z boku ściągałem za pomocą WD-40 który jako jedyny faktycznie oddziaływał na klej ale może coś lepszego się pojawiło. Benzyna ekstrakcyjna słabo daje radę. Mocowane są na taśmę gąbczastą która jak szalona trzyma się lakieru. Każdy jej milimetr to nierówna walka. WURTH Zmywacz przemysłowy dosłownie zjadł ten pianko-gumo-klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi