grechut Opublikowano Wtorek o 18:20 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:20 Panowie, potrzebuję dystansów ale jakiś sprawdzonych i nie za miliony do mojej Audicy. Macie jakąś sprawdzoną firmę?
Rafal9304 Opublikowano Wtorek o 18:51 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 18:51 W Audi z tyłu mam 15mm z firmy SWS Performance, sezon przejeździły i nic się nie dzieje, no i są tanie.
michall1919 Opublikowano Środa o 02:43 Zgłoś Opublikowano Środa o 02:43 Hej będę chciał zabezpieczyć felgi po ponownym lakierowaniu proszkowym na czarno. Mam powłokę geyona Canon . Co zastosować przed położeniem tej powłoki na felgi? Tylko odtluscic?
xadamx Opublikowano Środa o 05:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 05:22 2 godziny temu, michall1919 napisał(a): Hej będę chciał zabezpieczyć felgi po ponownym lakierowaniu proszkowym na czarno. Mam powłokę geyona Canon . Co zastosować przed położeniem tej powłoki na felgi? Tylko odtluscic? Jeśli jeszcze nie były używane to wystarczy odtłuścić.
belzebiasz Opublikowano Środa o 12:59 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:59 18 godzin temu, grechut napisał(a): Panowie, potrzebuję dystansów ale jakiś sprawdzonych i nie za miliony do mojej Audicy. Macie jakąś sprawdzoną firmę? mam z firmy dystom od trzech lat, zrobiły ponad 30kkm i maja się dobrze.
analyzator Opublikowano Środa o 19:35 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:35 Słuchajcie macie jakieś problemy z adbl hybrid glass? Nie mogę dojść do porządku z tym produktem a jednocześnie znam wasze dobre opinie. U mnie powtarzalnie dotarty pod inspekcją nawet nowym ręcznikiem do szyby po jakimś czasie wypaca się jak głupi i wychodzą smugi. Jakieś tipy?
michall1919 Opublikowano Środa o 20:26 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:26 15 godzin temu, xadamx napisał(a): Jeśli jeszcze nie były używane to wystarczy odtłuścić. Geyon Prep wystarczy bo posiadam to po położeniu rok temu powłoki czy coś innego muszę kupić?
Moderator Domel Opublikowano Czwartek o 07:14 Moderator Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:14 11 godzin temu, analyzator napisał(a): wypaca się jak głupi i wychodzą smugi. Jakieś tipy? Jak dawno czysciłeś szyby cleanerem ? np Glaco Glass Compound ?
analyzator Opublikowano Czwartek o 08:58 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 08:58 @Domel nie tak dawno. Mniej niż 1kkm. Była przeleciana też po drodze prepem. Śmiesznie, nie? na szybcie jest ultraglaco jbc.
Gardor Opublikowano Czwartek o 09:30 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 09:30 29 minut temu, analyzator napisał(a): na szybcie jest ultraglaco jbc. I mamy powód Płyny z dodatkiem nw nie lubią się czasami z niewidzialnymi wycieraczkami, w przypadku ultraglaco tak właśnie jest, miałem też taki przypadek. Dopiero jak ultraglaco było w „agonalnym” stanie to hybrid glass się przyjął na szybie. Myślę że to zachodzi konflikt któregoś ze składników. Znam przypadek że ultraglaco wypociło się samoistnie na drugi dzień po aplikacji i poprawnym dotarciuz 2
analyzator Opublikowano Czwartek o 09:33 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 09:33 @Gardor no miałem z glaco coś takiego. Ale moje już ma z 9 mcy. Jest w formie. Ale ale. Podobne problemy z docieraniem mam też na oknach w domu gdzie glaco nie kładłem aż sprawdzę na jakimś listrze saute i pyknę foteczki
zeea Opublikowano Czwartek o 10:34 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:34 Od dluzszego czasu stosuje Ultra Glaco i zawsze co drugie mycie podbijamy Hybrid glass em. Bez kłopotu. Na drugim aucie tylko ADBL co mycie i również nie mam problemu. Wcześniej używałeś jakiegoś płynu z dodatkami czy tylko czyste ?
analyzator Opublikowano Czwartek o 10:56 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:56 @zeea tylko czyste. Były rinslessy ale te czystsze - one niby by mogły coś zostawić. Wczoraj umyłem szybę prepem fireballa i chyba zeszło.
czester Opublikowano Piątek o 09:18 Zgłoś Opublikowano Piątek o 09:18 Chciałem podejść do pseudo zaprawki. Ktoś po prostu napaćkał lakier na ubytek. Czy żeby to wyrównać lepiej podejść najpierw cykliną, czy np papierem Kovax na kostce 1500, wypełnić ewentualne ubytki + potem papier 2000 i polerowanie?
Eidos71 Opublikowano Piątek o 13:01 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:01 @czester - a wiesz, czy "napaćkał" samą bazę, czy bazę i bezbarwny ? Masz taki kolor pod zaprawkę ? Osobiście bym albo potraktował "zaprawkę" cykliną, potem papierkiem 2500 i polerką, albo zdjął zaprawkę delikatnie nitro i zrobił wszystko od nowa, zgodnie ze sztuką. 1
czester Opublikowano Piątek o 19:44 Zgłoś Opublikowano Piątek o 19:44 6 hours ago, Eidos71 said: @czester - a wiesz, czy "napaćkał" samą bazę, czy bazę i bezbarwny ? Masz taki kolor pod zaprawkę ? Osobiście bym albo potraktował "zaprawkę" cykliną, potem papierkiem 2500 i polerką, albo zdjął zaprawkę delikatnie nitro i zrobił wszystko od nowa, zgodnie ze sztuką. Dzięki za odpowiedź! Spróbuję się dowiedzieć, nowa zaprawka będzie u mnie w przyszłym tygodniu.
baleno Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Papierek.uniwersalny test .Dziwne zjawisko?,trzy pierwsze paski od prawej to piana aktywna czysta , dalej dwa paski to piana aktywna rozcieńczoną zgodnie z instrukcją 1:5 z wodą kranówka. Ostatni pasek to winny ocet z wodą 1:1? Najbardziej zadziwiające jest to co przedstawia papierek że piana aktywna nierozcieńczona jest bardziej neutralna niż rozcieńczoną bo widać że stała się zasadowa ?? To normalne ? Firma piany to Ma Profesional
Mii11 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu @baleno Teoretycznie normalne. Koncentraty powinno się mierzyć dopiero po rozcieńczeniu.
baleno Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Ale że rozcieńczony stał się bardziej zasadowy ? To normalne ?
Mii11 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu @baleno No fakt, teraz jak patrzę to różnica jest za duża. Może papierki sobie nie radzą z bardziej zaawansowaną chemią. Też miałem z nimi dziwny przypadek, kiedy mierzyłem ph szamponu, ale nie byłem w stanie zweryfikować prawdziwego ph. Z tego co kojarzę, znalazłem gdzieś, kiedyś, kartę charakterystyki tej piany. Jeśli dobrze pamiętam, to była zasada.
Mii11 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @baleno Po rozcieńczeniu powinno być słabsze, ale nadal zasadowe. Raczej wina po stronie papierków.
baleno Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu No nie wiem właśnie , bardzo mnie to zastanawia , bo nierozcieńczone jest bardziej neutralne jak zasada
Rekomendowane odpowiedzi