Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, michall1919 napisał(a):

Hej będę chciał zabezpieczyć felgi po ponownym lakierowaniu proszkowym na czarno. Mam powłokę geyona Canon .

Co zastosować przed położeniem tej powłoki na felgi? Tylko odtluscic?

Jeśli jeszcze nie były używane to wystarczy odtłuścić.

Opublikowano
18 godzin temu, grechut napisał(a):

Panowie, potrzebuję dystansów ale jakiś sprawdzonych i nie za miliony do mojej Audicy. Macie jakąś sprawdzoną firmę?

mam z firmy dystom od trzech lat, zrobiły ponad 30kkm i maja się dobrze.

Opublikowano

Słuchajcie macie jakieś problemy z adbl hybrid glass? Nie mogę dojść do porządku z tym produktem a jednocześnie znam wasze dobre opinie. U mnie powtarzalnie dotarty pod inspekcją nawet nowym ręcznikiem do szyby po jakimś czasie wypaca się jak głupi i wychodzą smugi. Jakieś tipy?

IMG_20250825_195059.jpg

IMG_20250827_154123.jpg

IMG_20250825_195058.jpg

• Moderator
Opublikowano
11 godzin temu, analyzator napisał(a):

wypaca się jak głupi i wychodzą smugi. Jakieś tipy?

Jak dawno czysciłeś szyby cleanerem ? np Glaco Glass Compound ?

Opublikowano
29 minut temu, analyzator napisał(a):

na szybcie jest ultraglaco jbc.

I mamy powód 😉 Płyny z dodatkiem nw nie lubią się czasami z niewidzialnymi wycieraczkami, w przypadku ultraglaco tak właśnie jest, miałem też taki przypadek. Dopiero jak ultraglaco było w „agonalnym” stanie to hybrid glass się przyjął na szybie. Myślę że to zachodzi konflikt któregoś ze składników. 

Znam przypadek że ultraglaco wypociło się samoistnie na drugi dzień po aplikacji i poprawnym dotarciuz 

• Lubię to 2
Opublikowano

@Gardor no miałem z glaco coś takiego. Ale moje już ma z 9 mcy. Jest w formie. Ale ale. Podobne problemy z docieraniem mam też na oknach w domu gdzie glaco nie kładłem 🙂 aż sprawdzę na jakimś listrze saute i pyknę foteczki 

Opublikowano

Od dluzszego czasu stosuje Ultra Glaco i zawsze co drugie mycie podbijamy Hybrid glass em. Bez kłopotu. Na drugim aucie tylko ADBL co mycie i również nie mam problemu. Wcześniej używałeś jakiegoś płynu z dodatkami czy tylko czyste ?

Opublikowano

Chciałem podejść do pseudo zaprawki. Ktoś po prostu napaćkał lakier na ubytek. Czy żeby to wyrównać lepiej podejść najpierw cykliną, czy np papierem Kovax na kostce 1500, wypełnić ewentualne ubytki + potem papier 2000 i polerowanie?

Opublikowano

@czester - a wiesz, czy "napaćkał" samą bazę, czy bazę i bezbarwny  ? Masz taki kolor pod zaprawkę ? Osobiście bym albo potraktował "zaprawkę" cykliną, potem papierkiem 2500 i polerką, albo zdjął zaprawkę delikatnie nitro i zrobił wszystko od nowa, zgodnie ze sztuką.

• Super 1
Opublikowano
6 hours ago, Eidos71 said:

@czester - a wiesz, czy "napaćkał" samą bazę, czy bazę i bezbarwny  ? Masz taki kolor pod zaprawkę ? Osobiście bym albo potraktował "zaprawkę" cykliną, potem papierkiem 2500 i polerką, albo zdjął zaprawkę delikatnie nitro i zrobił wszystko od nowa, zgodnie ze sztuką.

Dzięki za odpowiedź! Spróbuję się dowiedzieć, nowa zaprawka będzie u mnie w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Papierek.uniwersalny test .Dziwne zjawisko?,trzy  pierwsze paski od prawej to piana aktywna  czysta , dalej dwa  paski to piana aktywna rozcieńczoną zgodnie z instrukcją 1:5 z wodą kranówka. Ostatni pasek to winny ocet z wodą 1:1?  Najbardziej zadziwiające jest to co przedstawia papierek że piana aktywna nierozcieńczona jest bardziej neutralna niż rozcieńczoną bo widać że stała się zasadowa ?? To normalne ?  Firma piany to Ma Profesional IMG_20250831_002033.jpg.b364060c1729393f624f0d1481d34c15.jpg

Opublikowano

@baleno No fakt, teraz jak patrzę to różnica jest za duża. Może papierki sobie nie radzą z bardziej zaawansowaną chemią. Też miałem z nimi dziwny przypadek, kiedy mierzyłem ph szamponu, ale nie byłem w stanie zweryfikować prawdziwego ph. Z tego co kojarzę, znalazłem gdzieś, kiedyś, kartę charakterystyki tej piany. Jeśli dobrze pamiętam, to była zasada.