pablo15005 Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Opublikowano 18 Lipca @ral6014 przenoszę temat captura tutaj, u Ciebie też są takie kwiatki? Auto z tego roku 500km nalotu Nie wspomnę o podnoszeniu auta na poduszce i odpadającej „konserwacji” na wzmocnieniach
sparco0 Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Opublikowano 18 Lipca Coś dobrego na uparte ws na szybach? Glass Polish adbl, sg na filcu i rotacji nie rusza, kwas ct 1:5 też nie bierze.
ral6014 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca @pablo15005 Na przegubach na pewno mam nalot a jeśli o śruby przy tym drążku to sprawdzę. Ogólnie jakość montażu karoserii nie powala. Po zakupie ręcznie poprawiłem plastikową nakładkę na słupku drzwi, bo było krzywo. W ASO poprawiono mi ustawienie klapy bagażnika. Ale i tak kupiłbym ponownie.
pablo15005 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca @ral6014 samochód ogólnie spoko, a jak to cenowo wychodzi?
analyzator Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca Spokojnie. W fordzie.nowym stukała mi kanapa. W Alfie doregulowalem sam tylną klapę. W sumie w lexie nic nie było. Ale to pierdoły. Pewnie jak kupisz Jaguara to każda szpara jest inna
Rafal9304 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca W dniu 17.07.2025 o 22:17, imola33 napisał(a): @Rafal9304 cała szoferka. Widziałem na internecie, że raczej lecą sufit również ekstrakcyjnie. W końcu cały dym z gotowania leci w górę Jeżeli mocno brudny to ekstrakcyjnie bo bonnet nie da rady. Cenowo to zależy, jak wygląda wnętrze ale poniżej 800 bym nie schodził. 1
ral6014 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca @pablo15005 To auto w leasingu, ale traktuje jak własne. Po leasingu wykupie i zostawię sobie. Captury są relatywnie tanie jak na nowe auta.
AndrewZS Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca @ral6014Captur z 1.3 to obecnie najtańsze 4 cylindry na rynku. Uwielbiam nim jeździć, choć ma jedną wkurzającą mnie wadę - jak po deszczu podniesie się klapę bagażnika to jakoś tak ma to zaprojektowane, że woda leci po karku
ral6014 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca @AndrewZS Po myciu auta największy problem to woda wylatująca z klapy. W sumie mam na to sposób, prawie działa
ral6014 Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 1 minutę temu, AndrewZS napisał(a): to sprzedaj, bo też mam ten problem Po myciu i wysuszeniu auta ręcznik na zderzak i w otwór bagażnika, klapa do góry. Po minucie klapa na dół. Potem po minucie to powtarzam. Ostatnio nawet robiłem lekkie ruchy na zasadzie wytrząsania wody z klapy. Ok 99% wody wylatuje po tym wszystkim. 1
lodowa Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Opublikowano 21 Lipca Panie i Panowie kupowal ktoś z was oświetlenie garażowe w ksztalcie plastry miodu z temu ? Polecicie cos ?
Gardor Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca W dniu 19.07.2025 o 22:35, AndrewZS napisał(a): ral6014Captur z 1.3 to obecnie najtańsze 4 cylindry na rynku Fajnie jeździ to 1.3?
AndrewZS Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca Ma 140 KM, jak na masę to bardzo fajnie. Dynamika i komfort jak dla mnie super. Spalanie po mieście 7-7,5 Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca Ktoś z Warszawy podejmie się małej robótki? Risnles robaki po trasie. Alfa stoi na podziemnym ul wynalazek 3.
Mr.Wolf Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Opublikowano 22 Lipca Chcę pierwszy raz położyć cleaner maszyną na miękkim padzie. Nigdy tego nie robiłem w ten sposób i się zastanawiam czy trzeba tak jak w przypadku polerowania czyścić/przedmuchiwać pada?
Eidos71 Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca @Mr.Wolf - zdecydowanie tak. Praca cleanerem (maszynowa) to jak praca pastą finiszową (pomijam różnice w składzie obu produktów) - sam proces pracy jest bardzo zbliżony z(zwłaszcza przy cleanerach ściernych). 1
Brutal Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca Pytanie: po odebraniu auta z serwisu blacharskiego na piano black na konsoli środkowej znalazłem takie coś jak na zdjęciu. Powierzchnia jest szorstka w dotyku, natomiast w miejscu gdzie podłokietnik zakrywa piano black powierzchnia jest śliska tak jak było przed oddaniem auta do serwisu. Czy wiecie może co to może być i czym to usunąć? Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka
Brutal Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca Auto miało naprawiany próg po szkodzie parkingowej, więc lakierowanie było. Można to jakoś w miarę prosto usunąć? Interior cleaner tego nie rusza...Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka
Mr.Wolf Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca Normalnie odkurz usuwa się bardzo twardą glinką, ale obawiam się, że totalnie zmasakruje to piano black. Mam lepszy pomysł tj. zgłoś reklamację i niech płacą za wymianę elementu. Teraz moje pytanie. Na YT widziałem jak Yvan Lacroix z DIY pokazywał prosty sposób na mycie padów podczas roboty bez użycia pad washera. Brudny pad wrzucał do wiadra z roztworem rinseless, chwilę go czyścił ręcznie, odcisnął, założył na maszynę i odwirował. Zastanawiają mnie dwie rzeczy. Pierwsza taka, że pewnie rinseless musi być czysty tj. bez polimerów i innych bajerów, żeby nie zasyfić pada co nie? Raczej nie wyobrażam sobie zamoczyć pada w tłustym Ech2O i potem tym polerować. A może mylnie myślę? Druga sprawa czy po takim czyszczeniu trzeba pada ponownie impregnować? Czy może ta szczątkowa wilgoć po czyszczeniu i odwirowaniu zastępuje nam impregnację? Ktoś się w ten sposób bawił?
czester Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 11 hours ago, Mr.Wolf said: Pierwsza taka, że pewnie rinseless musi być czysty tj. bez polimerów i innych bajerów, żeby nie zasyfić pada co nie? Raczej nie wyobrażam sobie zamoczyć pada w tłustym Ech2O i potem tym polerować. A może mylnie myślę? Ja korzystałem z szamponu DIY który jest czysty. Podejrzewam, że taki RRW od Koch też by pewnie dał radę. Quote Druga sprawa czy po takim czyszczeniu trzeba pada ponownie impregnować? Czy może ta szczątkowa wilgoć po czyszczeniu i odwirowaniu zastępuje nam impregnację? Ktoś się w ten sposób bawił? Po czyszczeniu w roztworze rinseless, wyciśnięciu i odwirowaniu nie impregnowałem już pada. Może jakie protipy podrzuci jeszcze @CAR CRAZY 1
Kuba1 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca @Mr.Wolf psikam na pada APC 1:10 zgniatam chwilę, płucze w wodzie. Zakładam na rotację i max obroty w powietrzu. Działa fajnie 1
Mii11 Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Opublikowano 26 Lipca Panowie, próbował ktoś z was aplikować szampon przez pianownice, zamiast z wiadra? Zauważyłem, że za granicą to popularna metoda, u nas już niekoniecznie. Jestem ciekaw, jakie są minusy tej metody. Domyślam się, że może chodzić o poślizg.
Rekomendowane odpowiedzi