Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.05.2025 o 08:38, Gardor napisał(a):

Aplikuj za pomocą mokrej rękawicy albo mokrej mikrofibry  i problemy ze smugami znikną 😄

Jak to robisz? Pryskasz na rękawicę o rozprowadzasz na mokrym lakierze i potem płuczesz ? Ile strzałów na rękawicę na panel ?

Opublikowano

Kupiłem właśnie pierwszy odkurzacz piorący, powiedzcie mi, jak to wygląda z chemią? Potrzebuję pre-spray i płukankę, tak? Jakie preparaty obecnie są na topie? Jak kiedyś się interesowałem, to sporo osób prało Chemspeciem albo Maxifi, teraz mam wrażenie, że często wspomina się o preparatach w płynie, zamiast w proszku jak wyżej wspomniane. Zależy mi na przystępnej cenie, obecnie mam niski budżet. Oczywiście półka wyżej niż Tenzi, chyba, że Tenzi jest warte sprawdzenia 😉 Co powiecie na Koch MZR? Przy okazji - w jakiej formie lepiej nakładać pre-spray? Oprysk czy piana? Polecicie jakiś tani impregnat do tkanin?

Opublikowano

@imola33 Ja z prespray już przeszedłem na płynną formę, mniej zabawy. Co do produktów do Attack od Pure Chemie jest kozacki tylko trochę drogi, na zwykłe akcje używam Cleantle Fabriclean+ który też bardzo fajnie sobie radzi. Oba wypłukuję ciepłą wodą. 

• Lubię to 1
Opublikowano

@adi1509 właśnie myślę o Cleantle lub Carlab. Słyszałem tylko, że Cleantle jest trochę słabszy, ale u mnie to chyba nie problem, zwykłe zabrudzenia wynikające z eksploatacji, tj. syf z ubrań czy pot na siedzeniach i błoto na podłodze, minus jasna tapicerka w 406. Attack w zakupie wychodzi 15 zł drożej od Cleante, oczywiście nie licząc mniejszej pojemności, ale mam do wyprania 6 samochodów, na tyle raczej powinno starczyć, a do tego czasu to już się odkuję i mogę testować co jest na rynku ciekawego 😉 Faktycznie Fabriclean+ jest sporo słabszy od Attacku i warto dopłacić do tego drugiego?

Opublikowano

Attack bardzo dobry produkt ale wychodzi drogo. Fabric+ przerobiłem z 10l, też niezły ale ostatecznie wróciłem do Stockmeier KT22, cena/jakość petarda 😄 za 160 zł mam 10l a litrówkę można kupić za 20 parę złotych. U mnie to wygląda tak, większość "normalnych" aut, jakieś szczury, handlarskie tematy 😄 itp. leci KT22, jak wjeżdża jakieś grubsze, droższe auto to wtedy Attack a do delikatnego przeprania albo bonet to Fabric+.

• Lubię to 1
Opublikowano

@imola33 Ja kupiłem kiedyś maxifi Pre-Spray oraz Power Rinse, rocznie piorę od 3 do 5 swoich samochodów no i kanapy/fotele w domu, nigdy nie miałem z nim problemu (ważne jest dobrze wyekstraktować fotele żeby przy płukaniu nie tworzyła się piana a wciągana była "sama" woda) kupiłem te opakowania 500g i mam już je z 3 lata? a końca nie widać. Siła prania też jest spoko, wszystkie plamy po różnorakim jedzeniu czy brudzie z przewożonych narzędzi/części zawsze schodzą.
Mogę z czystym sumieniem polecić 😄

• Lubię to 1
Opublikowano

Cleantle najtańsza oferta 30 zł, Allegro Smart od 45; Attack najtańsza oferta 60 zł, zdecydowałem się na Pure Chemie 🙂 Auta może w miarę czyste, ale około 30-letnie i nigdy nieprane, więc zaczniemy z grubej rury 🙂