damiano87 Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia Szybkie pytanie. Ostatnio cały czas używam qd w proporcjach 450 ml bsd, 50 ml carpro ech2o i 500 ml woda destylowana. Jest rewelacja. Macie jeszcze jakieś sprawdzone mixy qd w miksie z carpro ech2o?
Gardor Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 23 godziny temu, damiano87 napisał(a): Ostatnio cały czas używam qd w proporcjach 450 ml bsd, 50 ml carpro ech2o i 500 ml woda destylowana. Jest rewelacja. Macie jeszcze jakieś sprawdzone mixy qd w miksie z carpro ech2o? A co daje ten mix? Pytam bo mam bsd i Ech2o ale używam osobno
powerf Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @damiano87 ECH2O + AG Sapphire @Gardor Śliskość, połysk, kropling, sensowna rwałość Wszystko co najlepsze. Od momentu jak zacząłem miksować ECH2O z BSD a potem AG Sapphire, nie czuję najmniejszej potrzeby stosowania żadnych nowych wynalazków. Spełnia wszystko moje oczekiwania i daje za każdym razem takie same rezultaty 1
Gardor Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia Godzinę temu, powerf napisał(a): Śliskość, połysk, kropling, sensowna rwałość Wszystko co najlepsze. Dużo słabsze jest hydro niz po samym bsd? Pytam bo pomimo że BSD taki stary produkt to hydro daje takie że szok! A jak z łapaniem brudu?
powerf Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Gardor jak dla mnie nie widzę jakiejś znaczącej różnicy w kroplach i trwałości BSD nierozcieńczonego a BSD zmieszanego z wodą 1:1 i dodatkiem ECH2O - używałem tego mixu bardzo często, teraz częściej robię podobny mix z AG Sapphire i zarówno krople jak i trwałość też bliźniacza do nierozcieczonego produktu głównego. Testu łapania brudu nie robiłem, na pewno trochę ciągnie kurz, ale za to samooczyszczanie na wysokim poziomie Przy takiej taniości BSD i ECH2O to nawet z ciekawości proponuję sprawdzić taki mix - jak dla mnie warto. 3
damiano87 Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Gardor tak jak kolega wspomniał, u mnie na lakierze daytona grey mega look, szklistości, kropelki. Sąsiedzi myślą, że fura po polerce, ceramice itp. a na aucie nic nie ma bo niedawno kupiony i czeka na swoją kolej pucowania. Co do trwałości to nie wiem bo myje auto raz w tygodniu i po każdym myciu wpada mix. Przestałem stosować inne qd od czasu wypróbowania bsd, wody i ech2o. Nawet jak dam za dużo to nie mam problemów z dotarciem, jest tanio, więc butelkę dostał tato i brat. Szczerze polecam wypróbować 3
lodowa Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia Będę kupowal nowe oponki i pomyślałem żeby zarzucić powłokę na felgi .. fx ? Aqua ? Dlux ? @NEOXAL EUROPE ?
Gardor Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 20 minut temu, lodowa napisał(a): fx ? Aqua ? Dlux ? Ultracoat metal guard bije na głowę FX wheel armour i dlux’a 1
bobwoj Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia W jakim sensie bije na głowę? Trwałości, efektu wizualnego, ochrony?
RAZERS Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Chcę nabyć APC w 5L bańce, co wybrać: Koch GS czy Excede Bulldozer?
Moderator Domel Opublikowano 22 Stycznia Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 12 minut temu, RAZERS napisał(a): Chcę nabyć APC w 5L bańce, co wybrać: Koch GS czy Excede Bulldozer? Fresso APC
bobwoj Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Ja polecam Koch GS, super uniwersalny środek w zależności od stopnia rozcieńczenia. Ponadto zawartość inhibitorów korozji jest nie do przecenienia.
BigW Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 15 godzin temu, lodowa napisał(a): Będę kupowal nowe oponki i pomyślałem żeby zarzucić powłokę na felgi .. fx ? Aqua ? Dlux ? @NEOXAL EUROPE ? Zdecydowanie nie polecam Gyeon Rim. Podpinam się pod pytanie o dobrą powłokę na lakierowane felgi.
Mumins Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia Godzinę temu, BigW napisał(a): Zdecydowanie nie polecam Gyeon Rim. Podpinam się pod pytanie o dobrą powłokę na lakierowane felgi. ADS Wheel Coat 2 2
Rafal9304 Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 10 godzin temu, RAZERS napisał(a): Chcę nabyć APC w 5L bańce, co wybrać: Koch GS czy Excede Bulldozer? Bilt Hamber Surfex HD, nie miałem lepszego APC. 6
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Stycznia Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 13 godzin temu, RAZERS napisał(a): Chcę nabyć APC w 5L bańce, co wybrać: Koch GS czy Excede Bulldozer? Niezmiennie od lat Bilt Hamber Surfex Hd 1
inspire Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia Z tych "kolorowych" pian to jest coś sensownego?
analyzator Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia @inspire tenzi neutro coś tam działała
sztefan24 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia Koledzy, byłby ktoś zainteresowany takimi oto wydrukami? Przygotowuję dla siebie uchwyty na maszyny, wieszaczki na pędzle, wieszaki na elektronarzędzia i baterie oraz sporo więcej ale jakby się trochę z zakupu drukarki zwróciło, to byłoby miło. Tutaj wieszak na zestaw 5 pędzli Lucullan 21-34 mm skuwka, kosz około 10-15 zł. Będzie też wersja 2x5 i 1x7 na normalne pędzle - wymiarowo takie jak te Soft99.
analyzator Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Siemanko. Takie pytanko w mało fajnych okolicznościach. Czy jak da się wyregulować przedni zderzak w samochodzie? Ktoś mi cofnął w Lexusa. Na szczęście oparł się o ramkę rejestracji. Niemniej jedna szparka rozjechała się dosłownie pół milimetra. Osłona chłodnicy też nie jest idealnie spasowana podobnie jak sreberko dookoła.
adi1509 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @analyzator Co do spasowania to możliwe, że wystarczy zdjąć zderzak ze ślizgów i założyć go z powrotem. Jeśli chodzi o osłony i listwę to może wypięły się z mocowania. Najlepiej by było zrzucić zderzak i zobaczyć jak to od środka wygląda.
Pulse Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Teściu wychodził z samochodu jak magnat z karczmy i wydzwonił drzwiami w barierkę, nastepnym razem będę biegł i otwierał mu drzwi ale na ten moment ma zakaz zbliżania się do mnie i do samochodu zasadnicze pytanie - jak to elegancko ogarnąć, nie znam się na zaprawkach ni chu chu więc przyjmę instrukcje jak dla debila. Nie jest duże ale chciałbym mieć z głowy, kłuje mnie w oczy strasznie. Chyba, że jest jakiś forumowicz w Warszawie chętny załatać to maleństwo
AndrewZS Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Od tej strony, to ja bym odtłuści i położył lakier zaprawkowy, pędzelkiem normalnie. I tak nie będzie widać. Ważne aby zabezpieczyć Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi