Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 hours ago, Iggo007 said:

Który ceramic qd poleży najdłużej w warunkach zimowych ? 

Nie znam pewnie wszystkich, ale mogę zaryzykować że Carpro Elixir całkiem długo posiedzi.

• Lubię to 1
Opublikowano

Mogę polecić Gyeon Ceramic Detailer, fajny zapach, ładna butelka. Na czystym lakierze w warunkach zimowych myję co dwa tygodnie i tyle na pewno  wytrzymuje. Nie ma lekko, ponieważ używam prewasha Bilt Hamber Auto Foam z PH 10 w roztworze. Używam go na całe auto łącznie z szybami. Na szybie działa jak niewidzialna wycieraczka. Daje fajny poślizg, wycieraczki pracują bezszelestnie. 

• Lubię to 1
Opublikowano
1 hour ago, Iggo007 said:

@czester myślałem żeby wybrać z tych trzech dobrego zawodnika 🙂 Diy ceramic gloss, gyeon ceramic detailer, collonite 100 beadcoat 😁

Z tych trzech mam tylko Gyeon no i jest badzo fajny, natomiast Elixir wg mnie na pewno dłużej posiedzi 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano
@czester myślałem żeby wybrać z tych trzech dobrego zawodnika  Diy ceramic gloss, gyeon ceramic detailer, collonite 100 beadcoat
Beadcoat to nie QD a Sealant.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 16:55, karacz napisał(a):

Mam pytanie odbiegające delikatnie, ale mam temat pleksa/plexi piszemy na nią markerem, czasem marker zasycha a po zmyciu zostają ślady w miejscu pisania i nie można już tego domyć, bo pewnie alko odparowało wiechrznią warstwę tworzywa? i teraz pytanie czym taką plexe spolerować jest opcja, żeby to ręcznie lub na wkrętarce zrobić? najlepiej jak najniższym kosztem

Użyj pasty polerskiej do plastiku (np. pasty do reflektorów samochodowych) i miękkiej gąbki polerskiej. Na wkrętarce ustaw niskie obroty, żeby nie przegrzać plexi. Ręcznie też da radę, ale zajmie więcej czasu.