czester Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 3 hours ago, Iggo007 said: Który ceramic qd poleży najdłużej w warunkach zimowych ? Nie znam pewnie wszystkich, ale mogę zaryzykować że Carpro Elixir całkiem długo posiedzi. 1
Iggo007 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @czester myślałem żeby wybrać z tych trzech dobrego zawodnika Diy ceramic gloss, gyeon ceramic detailer, collonite 100 beadcoat
bobwoj Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Mogę polecić Gyeon Ceramic Detailer, fajny zapach, ładna butelka. Na czystym lakierze w warunkach zimowych myję co dwa tygodnie i tyle na pewno wytrzymuje. Nie ma lekko, ponieważ używam prewasha Bilt Hamber Auto Foam z PH 10 w roztworze. Używam go na całe auto łącznie z szybami. Na szybie działa jak niewidzialna wycieraczka. Daje fajny poślizg, wycieraczki pracują bezszelestnie. 1
drufi Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Iggo007 Meguiars Hybrid Ceramic Detailer 1
czester Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 1 hour ago, Iggo007 said: @czester myślałem żeby wybrać z tych trzech dobrego zawodnika Diy ceramic gloss, gyeon ceramic detailer, collonite 100 beadcoat Z tych trzech mam tylko Gyeon no i jest badzo fajny, natomiast Elixir wg mnie na pewno dłużej posiedzi 1
przemas.p Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @czester myślałem żeby wybrać z tych trzech dobrego zawodnika Diy ceramic gloss, gyeon ceramic detailer, collonite 100 beadcoat Beadcoat to nie QD a Sealant.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1
Adisxp Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia W dniu 7.01.2025 o 16:55, karacz napisał(a): Mam pytanie odbiegające delikatnie, ale mam temat pleksa/plexi piszemy na nią markerem, czasem marker zasycha a po zmyciu zostają ślady w miejscu pisania i nie można już tego domyć, bo pewnie alko odparowało wiechrznią warstwę tworzywa? i teraz pytanie czym taką plexe spolerować jest opcja, żeby to ręcznie lub na wkrętarce zrobić? najlepiej jak najniższym kosztem Użyj pasty polerskiej do plastiku (np. pasty do reflektorów samochodowych) i miękkiej gąbki polerskiej. Na wkrętarce ustaw niskie obroty, żeby nie przegrzać plexi. Ręcznie też da radę, ale zajmie więcej czasu.
Moderator Domel Opublikowano 10 Stycznia Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Czy ktoś widział może na rynku jakieś fajne kanistry miedzy 8 litrów a 12 litrów - ustawialne, bez kranika? Że moge sobie ustawic jeden na drugim? Bo generalnie przejrzałem tego multum ale jest kiepsko... Kupiłem takie 2 - ale nie leżą dobrze na sobie
kivlov Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Macie jakiś sprawdzony link do zakupu 5l Bilt Hamber?
Eidos71 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia @kivlov - na pewno u Mariusza: https://showcarshine.pl/manufacturer/bilt-hamber
kivlov Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Actov foam czy toucha wybrac pod pianownice?
marcinm76 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 1 minutę temu, kivlov napisał(a): Actov foam czy toucha wybrac pod pianownice? Activefoam jest pod pianownice ale każdy musi sobie obliczyć pir dla swojej pianownicy i myjki-instrukcja jest na etykiecie. Natomiast w pianownicy idzie dużo towaru i dlatego oba produkty BH stosuje się w oprysku w miesiące jesienno-zimowo-wiosenne a w lato tylko pianki których mamy mnóstwo z innych firm.
osiolek1204 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia Godzinę temu, kivlov napisał(a): Actov foam czy toucha wybrac pod pianownice? Actifoam oprysk Touch less pianownica
AndrewZS Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia @osiolek1204 pianę z oprysku, a oprysk z pianownicy? Ale żeś wymyślił...Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
zeea Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia Oba produkty możesz aplikować z oprysku lub pianownicy. Ja wybrałem TL i nie żałuję
analyzator Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia A AF imo z obu działa dobrze. Często pryskam jednak z pianownicy. Jest już rozrobiony. Szybciej po prostu niż pompkować.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Stycznia Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 20:23, kivlov napisał(a): Actov foam czy toucha wybrac pod pianownice? W teorii: Auto Foam : pianownica Touch Less: oprysk W praktyce: oba produkty można aplikować na dwa sposoby i dają radę, nowa wersja Touch Less pomimo że jest dedykowany do oprysku to w pianownicy pieni się lepiej niż wersja poprzednia. Oba produkty są skuteczniejsze w opcji z oprysku, ale trzeba uważac że opcja oprysku daje szybsze wysychanie produktu. Touch Less jest agresywniejszy ale zarazem łatwiejszy do wpłukania i pozostawia bardziej "jałową " powierzchnię, jak ktoś używa jakiegoś wetcoat-a to po touch less taki hydrowosk lepiej się przyjmie. Nowy Toch Less jest bardzo mocno skoncentrowany i jeżeli aplikujemy z oprysku lub z pianownicy ręcznej to jest mega wydajny, przy pianownicy z myjki wysokociśnieniowej nadal wzorowa wydajność. Auto Foam łagodniejszy, tańszy ale mniej wydajny: przy aplikacji z oprysku lub z pianownicy ręcznej wydajność jest bardzo dobra, przy aplikacji z myjki ciśnieniowej wydajność mocno zależy od przepływu/wydajności myjki. Przy pianownicy ręcznej lub opryskiwacza na litr lejemy 30-50ml AF, przy myjce o dużej wydajności i pianownicy PA może okazać się że po obliczeniu PIR musimy do PA wlać nawet 500ml piany, przy mniejszych myjkach przeważnie jest to ok 300ml. Tutaj mamy przykład konkretnego podejścia ze stężeniem PIR i BH konkretnie określa żę w przypadku TL na auto ma trafić roztwór 2%, nie podają jakie ma byc rozcieńczenie w pianownicy. 99% producentów chyba nie bierze pod uwagę różnic w wydajności myjek wysokociśnieniowych i podają tylko rozcieńczenie, dlatego ostatecznie mogą być skrajnie różne efekty i tym samym opinie dot. danego produktu. 6
bienek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Macie jakieś sprawdzone produkty do zabezpieczenia nadkoli, zawieszenia itd. Założyłem gwint i chce go jakoś zabezpieczyć przed korozją.. myślałem o jakimś przezroczystym nie łapiącym brudu woskiem. 1
ktm950 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @bienek Innotec Hi Temp Wax Dry, albo Bilt Hamber Dynax UC. 1
bienek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @bienek Innotec Hi Temp Wax Dry, albo Bilt Hamber Dynax UC.Dzięki. Właśnie myślałem o tym innotec.
zeea Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @bienek do jakiego auta włożyłeś ten zawias ?
bienek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia @bienek do jakiego auta włożyłeś ten zawias ? Do takiego które służy do zabawy w tuningi i więcej stoi niż jezdzi :D Ale jak już jeździ to konkretnie i daje dużego banana na ryjku :) 1
analyzator Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Macie jakiś patent żeby dobrze umyć tą szybę od środka? Ciasno
Slovak Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @analyzator, można się wspomóc taką raklą.
Rekomendowane odpowiedzi