Slovak Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 4 minuty temu, karacz napisał(a): Widzę, że mocno uniwersalny środek to nawet boczki eko/plasitkowo/skórzane foteli można tym machnąć W rozcieńczeniu 1:50 powinien dać radę na wewnętrznych tworzywach sztucznych.
Gardor Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 Zauważyłem ciekawą sprawę w Lexusach prosto z salonu i paro letnich również, mają efekt hydrofobowy na bocznych szybach ale tylko u kierowcy i pasażera. Orientuje się ktoś może czy to jest fabrycznie czy w salonach czymś smarują? @analyzator pamiętam że Ty masz lexa ;D
MMCzysci Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 IS brata ma hydrofobowe wszystkie szyby. Najlepiej to widać z tyłu. Wygląda na to, że są hydrofobizowane fabrycznie, bo woda spływa cały czas tak samo dobrze, chyba że salon ma jakiś ultratrwaly siuwaks Wyryte w skale z S20 FE 5G
analyzator Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @Gardor nawet w instrukcji coś o tym było że mają powłokę. Co to jest - nie mam pojęcia. Akurat byłem na serwisie to mogłem zapytać jak wygląda procedura odnowienia - jaką mają chemię
zeea Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 Wczoraj rozebrałem starą rotację bo myślałem, że łożysko pada. Przy okazji wymieniłem smar, ale z ciekawości ktoś się orientuje jaki lubrykant jest zalecany w takie miejsca?
Gardor Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @MMCzysci akurat pracowałem z nówka ls500h i on akurat ma boczne szyby kierowca i pasażer z mega hydro az piana się nie łapie, ale reszta szyb tafla. Dlatego ciekawi mnie od czego to zależy. @analyzatorO widzisz, dzięki za info czyli cos jest na rzeczy
prym94 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @analyzator uparłem się na 3 modele które wymieniłem wiec nie chce już bardziej mieszać sobie w głowie:) jedynie jeszcze jakiś flex mógłby wpaść z ruchem orbitalnym ale jak wiem ze są dobre tak nie wiem czy na początek sobie z nią poradzę tak jak z dual action
prym94 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @jelinski17 pytanie czy z flexem sobie poradzę bo jednak nie jest to prosta maszyna DA
jelinski17 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 26 minut temu, prym94 napisał(a): @jelinski17 pytanie czy z flexem sobie poradzę bo jednak nie jest to prosta maszyna DA Mam oprócz xce flexa xfe i ten pierwszy łączy zalety obydwu plus to że ruch obrotowy nie staje na kantach i przy docisku:) obydwa praktycznie zerowe drgania i prowadzenie jedną ręką:) poszukaj osoby od siebie z okolicy która ma w/w maszyny i sam sprawdź,bo to Tobie ma pasować
keza Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 7 godzin temu, Gardor napisał(a): pracowałem z nówka ls500h i on akurat ma boczne szyby kierowca i pasażer Tak, mogą mieć fabrycznie nałożoną NW. Pracowałem przy produkcji szyb i były u nas produkowane szyby z NW do ciężarówek. 1
grechut Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 Temat powraca jak rzeka.. mam teraz na aucie jakiś wosk ( nie wiem jaki bo taki już kupiłem, mogę zaatakować go jakimś kwasem i go ściągnąć - bądź jakimś cleanerem ) ale wolałbym zaaplikować jakiś QDek który wytrzyma zimę? Mam AG shapphinre, ultra coat ceramic qd, pro staff premier, gyeon q2m, Ewentualnie cancoat ale to nie qd
kuba_ps2 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 hej, przejechałem auto Honeycombination 1 + bestia. Większość rysek usuniętych. Co polecacie dalej? bawić się w Honeya 2 na onestepowym padzie od adbl czy przejść odrazu na Honeya 3? Pad onestep czy moze miekki finiszowy? Polerka DA 9mm. Pacjent BMW lakier misano blue, ale część elementów powtórnie lakierowanych.
Mumins Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 6 godzin temu, kuba_ps2 napisał(a): hej, przejechałem auto Honeycombination 1 + bestia. Większość rysek usuniętych. Co polecacie dalej? bawić się w Honeya 2 na onestepowym padzie od adbl czy przejść odrazu na Honeya 3? Pad onestep czy moze miekki finiszowy? Polerka DA 9mm. Pacjent BMW lakier misano blue, ale część elementów powtórnie lakierowanych. Bez zdjęć nikt Ci nie pomoże. Ale najszybciej będzie po prostu wziąć maszynę w rękę i porównać samemu efekt końcowy po obu pastach. Być może wystarczy delikatny finisz, a być może trzeba wejść polishem (albo pokombinować dwoma w jednym kroku). Ale skoro poradziłeś sobie DA9mm, to auto nie mogło być bardzo zniszczone. 2
powalla Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Znając i pastę i pad plus lakier BMW i DA 9mm , to może się okazać że już zrobiłeś sobie one stepa i tylko nanieść LSP wystarczy i przejechanie pastą nr 2 lub nawet 3 nic nie wniesie spektakularnego w wyglądzie 1
booohal Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 W dniu 25.11.2024 o 12:37, zeea napisał(a): lubrykant Też się za to zabieram. Jakiś czas temu rozebrałem starą rotację, wyczyściłem główkę i przekładnię i dałem pierwszy smar jaki miałem pod ręką czyli coś w stylu Liten ŁT. Przez kilkadziesiąt minut nie mogłem uwierzyć jak maszyna cicho pracuje. Ale po tym czasie prawdopodobnie ze względu, że dałem byle co smar został wyrzucony z zębów na główkę i ponownie maszyna była głośna. Po przeczytaniu tego tematu zdecyduję się na Fazi EPS1 lub EPS2 https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2197799.html
kivlov Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Hejka, Juz dawno nie kupowałem zapachów do auta, ale akurat mi się skończyło w obu autach. Czy jest coś lepszego niz fresso gentelmen oraz glipton jako skóra? Czy coś innego jest teraz na topie?
keza Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Ja używam Aenso Animate i Orbit bardzo fajne zapachy w atomizerze. Trochę kosztują ale zapach jest mega zwłaszcza Animate
kivlov Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Aaenso smellike animate 500ml ? Jest lepszy od Fresso? ps. Niestety nie jest dostępny
adi1509 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Miał ktoś kiedyś sytuację że nie był w stanie odkręcić wciskanego korka? Ściskam go, coś tam niby przeskakuje ale nie idzie odkręcić. Chyba skończy się cięciem przy szyjce i przelaniu do innej butli
keza Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Godzinę temu, kivlov napisał(a): Niestety nie jest dostępny Jest dostępny na znanym portalu w oficjalnym sklepie Godzinę temu, kivlov napisał(a): Jest lepszy od Fresso? Nie miałem FRESSO, Aenso mnie kupiło od pierwszego powąchania.
Putkowski07 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Ktoś poleci krążki ścierne na średnicę 80mm? Takie by można nimi robić lampy?
keza Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 @Putkowski07 ja polecam krążki od Kovax, można nimi robić na sucho.
StanDL Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Hejka, Juz dawno nie kupowałem zapachów do auta, ale akurat mi się skończyło w obu autach. Czy jest coś lepszego niz fresso gentelmen oraz glipton jako skóra? Czy coś innego jest teraz na topie?Dostałem w prezencie zapach od Candle Craft i mogę polecić.Mają duży wybór zapachów, jest też coś w stylu gentelmana. Mam w aucie od początku października, cały czas pachnie i zostało więcej jak 1/3 buteleczki. I całkiem ładnie prezentuje się się na lusterku.https://candlecraft.com.plWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kuba_ps2 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 12 godzin temu, powalla napisał(a): Znając i pastę i pad plus lakier BMW i DA 9mm , to może się okazać że już zrobiłeś sobie one stepa i tylko nanieść LSP wystarczy i przejechanie pastą nr 2 lub nawet 3 nic nie wniesie spektakularnego w wyglądzie bardzo prawdopodobne, przejechałem jeden element dwójką i nie zauważyłem większej różnicy. Może w słońcu byłoby coś lepiej, ale w garażu jeden miś
prym94 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Musze ponowić temat ponieważ wciąż nie dostałem bezpośredniego porównania co wybrać a niebawem black friday się kończy 1. Evoxa hdq15 2. Evoxa hdd15 mk2 3. Zentool 15e2 kryteria : moc cięcia/ wykończenia i głośność
Rekomendowane odpowiedzi