Rafal9304 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Jaką szczotkę na wkrętarkę polecacie do prania tapicerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekbossko Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia @Rafal9304 od K2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Ktoś miał okazje testować: Lake Country Big Red Sponge - gąbka do mycia? https://sklep.motogo.pl/lake-country-big-red-sponge-gabka-do-mycia?cd=20109285485&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwzby1BhCQARIsAJ_0t5NI8kxM0RsjhCoFnTe7sUOnHtDByNi7PKfbKn4_7uO_gtunRS1WNC8aAlhkEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia @kivlov - od kilku lat używam m.in. właśnie tej gąbki. Jest trwała, stałe moczenie jej w roztworze nie robi na niej wrażenia (zresztą jest to wskazane przez producenta), pianka jest (wg mnie) świetna i stanowi prawie idealne wypośrodkowanie jej twardości (posiadam jeszcze żółtą, ale - moim zdaniem - jest nieco mniej skuteczna w "ścieralności" brudu, właśnie ze względu na swoją, nieco większą od BRS miękkość). Na forum jest na pewno kilka osób, które również z niej (BRS) korzystają podczas mycia metodą "bez spłukiwania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia @Edos71 Dzięki za informację. Aktualnie posiadam, https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia-auta/gyeon-q2m-smoothie-evo-rekawica-z-mikrofibry-do-mycia-auta-1250gsm i zastanawiam się czy warto ją zmieniać, bo w zasadzie to bardzo dobra rękawica, ale czy gąbka nie będzie lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia BRS jest dedykowana do rinselessa, jak chcesz dobra gąbkę do zwykłego mycia to kup zielona Pure Chemie lub Soft99Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Właśnie nie wiem czy zostać przy rękawicy czy iść w gąbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Puer Chemie to nie majątek, kup i sprawdź, czy Ci pasuje Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia @AndrewZS Pure chemie do rinseless też jak najbardziej się nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Czy macie jakiś pomysł jak zamaskować takie ślady na kasku... Klient upuścił mój kask na asfalt i bardzo te ślady mi się nie podobają... Próbować dobierać lakier i uzupełniać ubytki później papierkiem i i polerka czy macie jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Głębokie uszkodzenia. Dość jasny kolor z dużą ilością ziarna. Idealnie nie będzie choćbyś się mocno starał przy zaprawce. Po takim upadku można bezpiecznie użytkować kask? Nie wygląda na rowerowy, bo te bezwzględnie po takiej akcji na śmietnik, ale warto się dowiedzieć co i jak żeby mieć spokojną głowę. Pytanie o zabezpieczenie kabiny prysznicowej z hartowanego szkła. Czym pokryć po uprzednim oczyszczeniu, by zminimalizować warerspoty od turbo twardej wody? Wydaje mi się, że NW od Softa jakie posiadam tj. Ultra Glaco oraz Glaco Roll On Max nie sprawdzą się do końca, bo nie zrzucą wody taflą. Z powłok mam Dluxa, ale pewnie będzie ta sama historia. A może się mylę? Jestem ciekaw Waszych propozycji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia @Mr.Wolf nic nie zastąpi ściągaczki do wody kładziesz NW i po prysznicu ściągasz wodę- włala... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia No właśnie chciałem pominąć lub chociaż ograniczyć etap ściągaczki. No nic, jakoś przeżyję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remospl Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Czy po użyciu carpro hydro2 lite mogę po osuszeniu auta położyć normalnie qd typu elixir lub glossify ? I pytanie co do glossify, też wam tak klei kurz i inne latające ustrojstwa przez pierwsze kilka godzin ? Jak go zostawiam na noc w garażu po umyciu to jest git ale jak wyjadę autem na zewnątrz zaraz po nałożeniu to każdy paproch się przykleja jak na rzep czego nie zauważyłem przy innych qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Nie ma potrzeby nic więcej kłaść po Hydro2 Lite. Napiszę więcej - nie ma to żadnego sensu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Auto chyba stało pod jakimś drzewem. Kropek takich około 10 sztuk. Zmatowiłem papierem ściernym kovax 1500, 2000. Zmatowienie ogarniałem na rotacji i paście 3m zielony korek. Później DA i pasty wykończeniowe. Długa pracowałem na pierwszym etapie żeby zmatowienia nie wyszły. Po tygodniu pracy po papierze nie widać tylko kropki znowu wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 7 Sierpnia Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Ktoś wie kiedy Koch Chemie AWH będzie w sprzedaży w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia @Domel Z tego co widzę to piąteczka jest u nas dostępna alle: 15109317635 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Sierpnia Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 8 godzin temu, adi1509 napisał(a): @Domel Z tego co widzę to piąteczka jest u nas dostępna alle: 15109317635 No właśnie i gruba cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Poleci ktoś dobra folie do przyciemniania szyb (realne przyciemnienie minimum 80%), która będzie się ładnie obkurczać? No i żeby barwnik był na folii a nie na kleju, żeby się nie zrobiła niebieska po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Mam problem, pracowałem papierem na sucho Kovax, miejsce zmatowienia przypolerowane pastą ale po jakimś czasie wychodzi zmatowienie, ślady pracy papierem są widoczne. Jest jakiś skutecznym sposób aby to nie wychodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Jaka gradacja papieru? Jaką pastą i padem pracowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia @Mr.Wolf były na elemencie ryski, użyłem kovax 1500 i 2000. Później pad LC niebieski z tymi dziurkami i pasta 3M zielony korek. Po głębszej analizie źle i za słabo to po prostu ze szlifowałem (nie miałem pod ręką gradacji 3000) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Czy zakładal ktoś na maszynę 21mm talerz 125? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia @sparco0 HDQ21 ma talerz 125 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi