Fredi88 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 1 minutę temu, Gesiu_15 napisał: PS. Niedługo ADBL powinien wypuścić rękawicę Na nią czekam bo już chyba pół roku to trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @BiałyGTi od siebie mogę polecić Gyeon q2m smoothie Tu masz mały test: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam czy ktoś miał może problem z rozdzieleniem się na warstwy SG Back 2 Black? Dziś wyciągam swój a produkt ma dnie ma biały glut który jest gęsto a na górze przeźroczysty płyn. Po wymieszaniu jest biały. Do tego pachnie inaczej i zrobił się mega rzadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 U mnie to samo. Postawiłem w ciepłe, wstrząsnąłem. Wróciło do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Wujkowi robię auto, generalnie jest już po polerce teraz będzie szła powłoka, ale zanim to zrobię to.. muszę zrobić coś z tymi zaprawkami, bo nie mogę na to patrzeć. Kilka jest takich baboli, auto to Reanult Clio IV 2013r. Zamówiłem już podkład, bazę i klar tylko teraz pytanie jak się za to zabrać. Zeszlifować to papierkiem 2000 potem na zmatowiały lakier nanosić bazę, odczekać klar -> 24h i spolerować? Nie ma tak na prawdę na forum żadnego tutoriala i liczę na pomoc, a jak wyjdzie zacnie to chętnie założę taki temat z tutorialem pt. zaprawki. Wiem, że spec od takich rzeczy to @mbieniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tak jak piszesz zmarowac zeby nie bylo blyszczacego miejsca na to baza odczekac az zmatowieje i psiknac klarem . Ja bym.odczekal z 3 dni az sie dobrze utwardzi . Po 24h mam wrazenie ze jest jeszcze miekki. Chyba ze by to wygrzewal w komorze wtedy mozna po 24h polerowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ursus37 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witajcie, W sobote, o ile skwar nie będzie dokuczliwy przymierzam sie do polerki swojej a6. Oto plan jaki mam w głowie: 1. Oczywiście zaczynam od umycia na bezdotykówce 2. Glinka - czy 55g wystarczy na całe auto? 3. Zjechanie kilku głębszych rys p2000 4. Polerka Menzerną 1100/2500/3500 5. Oczyszczenie karoserii Dodo Juice 6. Woskowanie 476s Będzie to moja druga przygoda z polerowaniem. Wcześniej zaliczyłem debiut z pastą G3, co nie było najlepszym pomysłem. Czy waszym zdaniem powyższa konfiguracja zda egzamin zakładając, że zrobie wszystko jak należy? Jestem otwarty na wszelkie wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @BiałyGTi psiknąć klarem mówisz? to chyba muszę kupić w jakimś areozolu, bo kupiłem ten zaprawkowy na pędzelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @BiałyGTi ja jestem bardzo zadowolony z rękawicy Flexipads Merino Soft Wool Wash Mitt, wcześniej miałem Gyeona i dziwnie się skurczył, wygiął a włos miejscami zaczął się lokować. Używana była w ten sam sposób, prana itd. Rękawice Flexipads zamawiałem 20 sierpnia 2016, myślę, że za 70 zł warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 O Woolie pewnie piszesz, ze Smoothie nie ma żadnych problemów. Moja ma dwa lata i jest jak nowa, a jej nie oszczędzam. Po każdym użyciu piorę w pralce i to właściwie tyle. Wełny jednak są bardziej "obsługowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tak, miałem Gyeon Woolie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 30 minut temu, Arkeolowy napisał: to chyba muszę kupić w jakimś areozolu, bo kupiłem ten zaprawkowy na pędzelek Nie no jak masz na pedzelek to tez ok jak go naniesiesz to juz zalezy od tego co robi. Wiec szoda dokupowac w sprayu. Ja akurat zawsze przy zaprawkach uzywam pistoletu wiec dlatego tak napisalem ze psiknac 25 minut temu, Piotrek napisał: Moja ma dwa lata i jest jak nowa, Masz Gyeon Q2M Smoothie ?? Poczekam jeszcze na opinie innych i cos wybiore narazie Narazie Gyeon smoothie wygrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denever Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam. Dwa szybkie pytania. 1 Polerka rotacyjna - Polerując wełna 135 Flexipads +Manzerna FG 1100 / Finish czarny waflowy flexipdas + manzerna 3000, po samej polerce efekt jest super, brak hologramów itp. Czy możliwe jest, że myląc fibre, wycierając teoretycznie pozostałości manzerne 3000 tą sama fibrą co 1100 mogłem narobić aż tyle mikro rysek żeby powstały delikatne hologramy? Czy zwyczajnie lakier twardy i muszę pada polish i 2500? 2 Używacie czegoś po praniu tapicerki do odświeżania zapachu? Jeżeli tak to czego? Tersus PR101 + ex850 efekt prania bardzo dobry, ale chciałbym, żeby pranie zostawiało jakiś efekt zapachowy. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 12 minut temu, BiałyGTi napisał: Masz Gyeon Q2M Smoothie ?? Tak mam. Ogólnie pierwszą rękawicą tego typu była ta od Microfiber Madness, potem był Gyeon i Gtechniq. Różnice pomiędzy nimi wbrew pozorom są, Gyeon moim zdaniem bardziej poręczny ponieważ ma przeszycie w środku dzięki czemu pewnie trzyma się dłoni, MM i Gtechniq są trochę większe i nie mają przeszycia tylko sznurek do trzymania w środku. Której byś nie wybrał, powinieneś być zadowolony, są bardzo trwałe a jednocześnie delikatne dla lakieru. O Gyeonie zrobiłem nawet wątek w dziale z testami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 9 minut temu, denever napisał: ale chciałbym, żeby pranie zostawiało jakiś efekt zapachowy ADBL Textile rinse. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 4 minuty temu, Piotrek napisał: O Gyeonie zrobiłem nawet wątek w dziale z testami Test widzialem u nas ten ból ze w pobliżu nie ma gdzie podjechac pomacac zobaczyc jak cos wyglada. W sumie zadnego sklepu z detailingiem. Zamowie chyba ta z gyeona bo podoba mi sie i kolorystyka i mam pare produktow od nich typu reczniki itd to zawsze jakosc wykonania mi pasowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @BiałyGTimam drugi rok CarPro Wool Wash Mitt ( stwierdziłem, że jak się kupuje tanio to się kupuje dwa razy i od razu poleciałem z wyższej półki) stan jej jest taki jak w dniu zakupu. 51 gwiazdek 5/5 mówi samo za siebie http://shiningcar.pl/pl/p/CarPro-Rekawica-Wool-Wash-Mitt/445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @Arkeolowy kurde no tez mnie ona ciekawi tyle ze jakos nie moge sie przekonac do wełny, moze kiedys jak uda mi sie gdzies skorzystac to moje myslenie sie zmieni ale narazie nie mam u kogo bo wiekszosc moich znajomych myje auto na bezdotyku i to jeszcze szczotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Nie no jest kozak, zbiera cały syf, potem myje pod wodą bieżąca, susze na lince - ręką przelecę jak po czuprynie i jest znowu gotowa do mycia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dobra dobra juz nie zachwalaj bo zaraz kupie dwie i bede mył dwoma hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Potrzebuję jakoś doprowadzić lakier do fajnego stanu, niestety nie mam gdzie polerować i gdzie tuż po umyciu wsadzić auto, żeby nie było na zewnątrz- czego użyć zamiast wosku? QD wystarczy czy jakiś hydrowosk? Bardziej zależy mi na połysku i wypełnieniu zarysowań na lakierze niż nad efektem super hydrofobowości. Innymi słowy potrzebuję środka, który po wysuszeniu będzie można bardzo szybko zaaplikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 12 minut temu, koder napisał: Potrzebuję jakoś doprowadzić lakier do fajnego stanu, niestety nie mam gdzie polerować i gdzie tuż po umyciu wsadzić auto, żeby nie było na zewnątrz- czego użyć zamiast wosku? QD wystarczy czy jakiś hydrowosk? Bardziej zależy mi na połysku i wypełnieniu zarysowań na lakierze niż nad efektem super hydrofobowości. Innymi słowy potrzebuję środka, który po wysuszeniu będzie można bardzo szybko zaaplikować. jeżeli umyjesz ręcznie (nie tylko bezdotyk) to możesz aplikować dowolny wosk, nawet na ulicy, chodniku, poboczu, parkingu w lesie, a samochód może zostać pod chmurą, nic to nie przeszkadza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Nie ma problemu z tym, że jednak w powietrzu unosi się kurz itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincu Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Koledzy szybkie pytanie. Zakupiłem proszek do prania tenzi ex, na opakowaniu pisze zeby spryskac powierzchnie, przetrzeć i odessac. Teraz pytanie czy robic tak jak piszą czy normalnie spryskać wstepnie rozrobionym proszkiem nastepnie wetrzec i wyplukac rozrobionym srodkieproszkiem przy pomocy odkurzacza czy juz wyplukac samą woda ? Wiem ze nie jest to środek nr jeden ale kupilem go do przetestowania swoich umiejętności z odkurzaczem pioracym oraz do bonetowania zamiast rm760. Do prania docelowego mam kupionego enz-all oraz formule 90. Odkurzacz to karcher se 6.100' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi