Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Carbon spoko jest bardzo przyjemny wosk. Główny problem carbona to to że są lepsze zymole. Ale czuć w nim zymola i ma swój własny look.

Opublikowano
8 godzin temu, analyzator napisał(a):

Carbon spoko jest bardzo przyjemny wosk. Główny problem carbona to to że są lepsze zymole. Ale czuć w nim zymola i ma swój własny look.

Carbon ma jeszcze jeden problem 😄 potrafi spłynąć po jednej trasie autostradą w mocnym deszczu 😄 Zdecydowanie lepiej dołożyć do titanium, już zymol detail na lakierze lepiej siedzi niż Carbon 😞 

Opublikowano

Chyba sobie jaja robicie.... Sprzedałem sampler Carbona bo chciałem kupić duży słoik, ale nie wyszło. Jak go próbowałem u siebie to dobrze się prezentował. 

Opublikowano

Potrzebuję zrobić "zaprawkę" w Mercedesie SL500 na skórzanych fotelach w kolorze Anthrazit, kupiłem zestaw tonujący colourlock w tym kolorze, niestety w środku była zwykła czarna farba, prawdopodobnie jakaś wadliwa partia. Jest jakaś inna firma która produkuje takie zestawy tonujące ?

Opublikowano

Panowie, ktoś może pracował z produktem Swag CERAMIC WAX COAT GEL? Chyba za tydzień będę miał chwilę wolnego czasu i zastanaiwam się czy warto nabyć 🙂

Opublikowano

@analyzator

Kurczę no też nie lubie jutuberów ale te kosmetyki SWAGa mają dobre opinie ( nie tylko właśnie wsród jutuberów ). Mam jeszcze resztę CanCoata i myslę czyby nie zaaplikować ale ciągnie mnie w stronę tego ciepłego looku jaki daje wosk 🙂

• Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, grechut napisał(a):

Panowie, ktoś może pracował z produktem Swag CERAMIC WAX COAT GEL? Chyba za tydzień będę miał chwilę wolnego czasu i zastanaiwam się czy warto nabyć 🙂

Własnie dzis mialem plan nakładać na klape testową - ale sie rozpadało 😄

image.png.6935042cee2ff1109b5b02de7505a3ea.png

Zanim nałożę na auto, chcę sobie sprawdzić na "sucho" jak to działa, jak to wygląda, jak kropelkuje, jak zrzuca - a dopiero potem na wóz.

• Lubię to 1
Opublikowano

@Domel

To w garażu zrób testa , ogółem rzekomo do 12mc ma wytrzymać ale pod warunkiem podbijania go jego QD :D:D

@analyzator

Może i fajna sprawa ale chciałbym coś na dłuższy okres żeby starczyło ( chodzi mi o dłużsą wytrzymałość ).. 

Opublikowano

20250924_095220_YOYW4cjd5S.jpeg.9f8abeab46329351b7edb5977efc51a4.jpeg20250924_095231_BgPjHfBJ5N.jpeg.0359c19ddce0507ccace385ef3482ee4.jpegPanie i Panowie - mam zagłostkę... Klientka zażyczyła sobie aplikację powłoki, jak na foto... Tyle, że pierwszy raz mam kontakt z takim produktem. Producentem jest CarPro, z opisu wynika, że jest to roczniak, ale nigdy wcześniej nie spotkałem sie z tym produktem. Ktoś z Was miał z taką powłoką do czynienia ?20250924_095220.heic20250924_095231.heic

Opublikowano

@Eidos71 od kilku lat pracuję na produktach CarPro, staram się być na bieżąco ale tego nie znam. w zasadzie zakładając jakość zdjęć jako poprawną - sądzę, że to nie jest oryginalny produkt.  jako "fan" marki wysłałem zapytanie do producenta - podzielę się odpowiedzią niezwłocznie 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano

@LuckyJack - wielkie dzięki. Klientka twierdzi, że nabyła tą powłokę legalnie, w PL. Ma mi przedstawić fakturę - inaczej odstępuję od wykonania usługi.

Opublikowano
W dniu 23.09.2025 o 10:10, grechut napisał(a):

To w garażu zrób testa , ogółem rzekomo do 12mc ma wytrzymać ale pod warunkiem podbijania go jego QD :D:D

🤣 uwielbiam te deklarowane okresy "pod warunkiem podbijania".

10 godzin temu, grechut napisał(a):

Panowie kupiłem lance do mojej myjki i powiedzcie mi której końcówki ( jaki kolor ) używacie?

link do lancy

Sugerując się kolorami - białej. 

Opublikowano

Zamierzam okleić auto bezbarwną folią PPF, jaki producent folii polecacie wziąć pod uwagę?

Opublikowano

Przyjdzie mi niebawem zmierzyć się z taką szybą. Bać się , czy nie? Jak myślicie, zejdzie po Glass Polish maszynowo? W tlenek ceru nie chciał bym się bawić cb8e96fefd1e29e01266cc74a1912f3f.jpg

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Eryczek napisał(a):

@AndrewZS na szybach nie widzę rys, więc tlenek ceru nie jest potrzebny.

Kamień zejdzie od polerowania na zmianę z Aqua Apc Sour.

Z kwasem bym uważał. Jeśli szyba jest wytarta od wycieraczek to kwas spowoduje, że szyba w tym miejscu zrobi się mleczna. Miałem już 2 takie przypadki. 

Kamień powinien spokojnie zejść po użyciu cleanera od softa. Możesz też użyć pasty Polluxa na gąbce tricolor lub maszynowo.

• Lubię to 1
  • Okay 1
Opublikowano
12 godzin temu, xadamx napisał(a):

Z kwasem bym uważał. Jeśli szyba jest wytarta od wycieraczek to kwas spowoduje, że szyba w tym miejscu zrobi się mleczna. Miałem już 2 takie przypadki. 

Kamień powinien spokojnie zejść po użyciu cleanera od softa. Możesz też użyć pasty Polluxa na gąbce tricolor lub maszynowo.

U mnie właśnie tak się stało po potraktowaniu kwasem że zrobiła się mleczna . Jakoś uratować się to da ?

Opublikowano
Godzinę temu, MatroX13 napisał(a):

jaką polecicie?

Ja polecam   lub VIKAN. Z pierwszej szczotki korzystam częściej.