Mumins Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 37 minut temu, Putkowski07 napisał(a): 303 fabric guard polecam ale także impregnat od sonaxa. Dużo osób też chwali nowego fabrica od ultracoat w wersji 2.0 W sumie wszystkie poza klasycznym 303 brałem pod uwagę, zdążyłem już zakupić Kocha (już pod brandem Colourlock), ale przypomniałeś mi o 303 i taki zamówiłem. Dzięki. 1
Szpako99 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Jaki wosk w płynie / trwały QD zrobi robotę na białym lakierze?
Moderator psemo Opublikowano 12 Marca Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Marca Duragloss #111, Sonax Ceramic Spray Coating 1
Zargan Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca W dniu 6.03.2025 o 19:04, AndrewZS napisał(a): @Zargan kwasnie APC, np. z Aquq, tylko rozcieńczone zgodnie z zaleceniami producenta. Możesz też pasta polerska przeleciec.Gumy to apc i magiczna gąbka Dzięki z gum już prawie zeszło choć trochę szorowania z tym jest i APC musiałem na max z rzcieczeniem dojść.
MMCzysci Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Pytanie niekoniecznie stricte detailingowe. Zostałem poproszony o wymianę klosza lampy, pacjent A4 B8. W sumie nie wydaje się to trudne, ale nie mam opalarki ani doświadczenia z takim zabiegiem. Warto się w takim razie za to brać? Czytałem, że rozklejanie w piekarniku niesie za sobą pewne ryzyka uszkodzenia wnętrza lampy, więc średnio chcę za coś takiego brać odpowiedzialność.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
adi1509 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca @MMCzysci Ciężki temat by to potem posklejać tak by nie było widać kleju. Jak robisz to pierwszy raz i chcesz by ładnie to wyglądało to bym pierw potrenował na jakiś "szrotowych" reflektorach.
MMCzysci Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Ok. To w zasadzie mnie utwierdza w przekonaniu, że nie chce tego robić Podobno klej w Audi jest twardy i bez opalarki i porządnego uplastycznienia się kleju lepiej nie próbować demontażu, bo można uszkodzić lampę. Gdybym miał, może bym próbował, a tak chyba sobie odpuszczę.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
marcelus Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca @MMCzysci opalarka yato kosztuje 75 zl ze smartem i daję radę...
Rafal9304 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca Ciężki temat, klej trzeba mocno grzać, żeby puścił, przy tym trzeba uważać, żeby nie stopić czegoś innego
MMCzysci Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca Ano. Na lampie ze szrotu pasowałoby najpierw spróbować, jak pisał kolega wyżej, to nie jest mój wóz, więc nie jestem hop do przodu Może i za cenę opalarki, kleju i potencjalnego zmarnowania nowego klosza chyba lepiej to oddać komuś. Ja najwyżej trochę odświeżę stary do czasu transplantacji.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Kamsyyo Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Panowie i panie jeśli jakieś są, potrzebuję pilnie pomocy . Mam takie plamy na podsufitce w Volvo V40, prawdopodobnie jakaś farba, nie jest na całym tylko akurat wokół tylnego światła nad fotelami. Pod paznokciami trochę schodzi ale ciężko i nie wszystko. Jak inaczej próbować to usunąć tak żeby nie uszkodzić tapicerki?
Szpako99 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Szukam pasty do one stepa, która zrobi najwięcej na lakierze, sprawi najmniej kłopotów, bez bawienia się w zasychanie, oklejanie itp (kto ma dzieci ten zrozumie że liczy się każda minuta:) ) Myślałem nad Optimum Hyper Compound, DIY standard polish. Może coś innego jeszcze? Biały lakier audi.
lodowa Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca @adi1509 3d tak ale jeszcze bym pomyslal o sonaxie 4-6 : ) 1
AndrewZS Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca Jeśli Optimum to Hyper Polish, a przy Sonaxie to raczej bez oklejania się nie obejdzie
bienek Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca DIY gsp, polecam z dedykowanym żółtym padem. 1
analyzator Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca @Kamsyyo jak schodzi to bym skubał. Serio nawet jak coś to rozpuści to z plamami będzie większy problem. @Szpako99 może jednak oszukiwanie? Bo te co polerują to jak nie będzie z 6 gąbek i padwasher to nie, a jak będzie to też nie wiesz może jednak jakiś essence.
Szpako99 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): @Szpako99 może jednak oszukiwanie? Bo te co polerują to jak nie będzie z 6 gąbek i padwasher to nie, a jak będzie to też nie wiesz może jednak jakiś essence. Przepraszam cię, ale nie zrozumiałem @yas też właśnie rozważałem. Wytnie trochę?
yas Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca @Szpako99 @Domel sie spytaj, w kazdym razie na ciemnych robi rozpierduche, rewelka
Mumins Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Cześć. Temat na pewno wielokrotnie się przewijał, ale czasami dobicie się do zamierzchłych spraw jest trudnym zadaniem. Sprawa dotyczy Karchera K7 i pianownicy z Techkara. Myjka sama w sobie działa bardzo dobrze, nie przerywa, trzyma ciśnienie i nie dobija. Ale po podłączeniu pianownicy, dobija co 2-3 sekundy. Czy dobrze kombinuję, że coś nie gra na połączeniu myjka-pianownica i wymaga jakiegoś dodatkowego uszczelnienia?
Kuba1 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca 12 godzin temu, Mumins napisał(a): Cześć. Temat na pewno wielokrotnie się przewijał, ale czasami dobicie się do zamierzchłych spraw jest trudnym zadaniem. Sprawa dotyczy Karchera K7 i pianownicy z Techkara. Myjka sama w sobie działa bardzo dobrze, nie przerywa, trzyma ciśnienie i nie dobija. Ale po podłączeniu pianownicy, dobija co 2-3 sekundy. Czy dobrze kombinuję, że coś nie gra na połączeniu myjka-pianownica i wymaga jakiegoś dodatkowego uszczelnienia? Miałem to samo, syf w pianownicy i myjka wariowała Rozkręciłem, wyczyściłem i jest ok
Mumins Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 9 godzin temu, Kuba1 napisał(a): Miałem to samo, syf w pianownicy i myjka wariowała Rozkręciłem, wyczyściłem i jest ok Zapomniałem dodać, że pianownica jest nowa i to było pierwsze użycie. Gdyby była używana, od razu podejrzewałbym sitko.
adi1509 Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca @Mumins Może coś krzywo skręcone. Spróbuj rozłożyć i złożyć na nowo. 1
Kuba1 Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca @Mumins U mnie też była świeża Wykręciłem przejście na wąż z pianownicy, a tam kawałek syfa 1
Rekomendowane odpowiedzi