etr Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Mam nową butelkę tenzi neutral 1l, jeszcze nieotwartą, i tak się zastanawiam czy jest sens ją otwierać? Czy nie lepiej kupić SG citrus oil i tylko tego używać jako prewasha?
D@ViD Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 jak SG Citrus Oil znosi mróz? Zamówiłem wczoraj dzisiaj juz odebrałem ale zastanawiam sie czy te pare godzin na mrozie mu nie zaszkodziły
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Teraz, david2888 napisał: mróz? Zdefiniuj mróz.
D@ViD Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Domel Może inaczej .... ujemne temperatury Czy nie zaszkodziło mu nic przez transport o tej porze ? Tak jak np jakieś QD są wrażliwe na przechowywanie w ujemnych temp. 1
paperson Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @Domel jest konkretna definicja : mróz – stan pogody, kiedy temperatura powietrza na otwartej przestrzeni (na wysokości 2 metrów nad gruntem) jest niższa od temperatury zamarzania wody (0 °C) w normalnych warunkach, utrzymujący się przez okres dłuższy niż jedną dobę. @david2888 zamawiałeś w ANB, więc chłopaki paczkę na bank dobrze zabezpieczyli w dodatku u Ciebie była butla opatulona "futerkami" z Work Stuff. Używaj i ciesz się z produktu Na przyszłość możesz zawsze dopisać w uwagach, żeby zabezpieczono dodatkowo produkty przed mrozem Widzę, że produkt podpasował 1
D@ViD Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 @paperson Tak, dla mnie produkt super własnie na akcje bezdotykowe jako Pre-Wash z opryskiwacza, bo niestety nie ma pianownicy ręcznej. W domu jak myje to PA i aktywna piana a tu na takie akcje zimą na bezdotyku jak najbardziej 1
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Nie sądzę żeby stała mu sie krzywda. Nie raz mi produkty zamarzały na kość i nie zauważałem żadnych utrat właściwości. Wczoraj odmrażałem CarPro ECH2o - jest git
ziomson Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Tak wygląda citrus po aplikacji marolexem. 5 minut spokojnie trzyma jak nie więcej. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
zawisza Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 powiedzcie mi czy jest różnica w bawienie się pianownica, a opryskiwaczem zwykłym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kusiu Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Z kompresorem czy machałeś ręcznie? Ja raz się wybrałem bez kompresora i wymiękłem, czekam aż mi przyjdzie i ponowna aplikacja Ale citrus domywa malina! Pierwsza moja akcja z jakąś pianownicą, zawsze na bezdotyku i ich świetną chemią myło tak jak samą wodą a tutaj domyło prawie jak przy rękawicy Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
kusiu Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Citrus podobno radzi sobie świetnie z oprsykiem, kup marolex axel i zmieniaj wkładki jak Ci pasuje do tego kompresor i masz świetny zestaw na szybkie akcje lub przed myciem na dwa wiadra Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
ziomson Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Bez kompresora się nie ruszam z chałupy. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
kusiu Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Jakich wkładek używasz, ten najaśniejszej najmniej zbitej? Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
ziomson Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2018 Czerwona wkładka z glorii, są tam chyba 3 filce. 50ml citrusa na 1l wody.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
kusiu Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Przy stężeniu 50ml Citrusa na 1l ciepłej wody za pomocą pianownicy Marolex Axel bez obaw mogę pędzel-kować plastikowe listwy samochodu? Mowa o tych szarych na dole, czy nie zostawi jakiś plam, śladów.. ?
paperson Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 @kusiu na Twoim miejscu bym nie ryzykował, przegniesz z czasem i zostaną plamy. Do tego nadaje się przecież doskonale APC.
Fredi88 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Pędzelkowanie auta które ma na sobie piasek to kiepski pomysł. Ja pędzelkuję dopiero gdy auto jest względnie "czyste" czyli minimum po prewashu.
kusiu Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 @Fredi88 Właśnie chciałem pędzelkować po prewashu Ale chyba nie ma co ryzykować tak jak mówi@paperson Najwyżej felgi i opony przeciągnąć pędzlem po jakiś 3 minutach działania citrusa
Fredi88 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 @kusiu myśląc PO mam na myśli po spłukaniu go i np przy myciu szamponem wspomagać się APC. A nie spryskać auto SG CO i po odczekaniu kilku minut pędzelkować. Bo tak to rozumiem z twoich postów.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Nie przesadzajcie kolega chce pedzelkowac szare plastiki a nie lakier. Mozesz smialo po plastikach leciec 1 1
clavikord Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Gdzieś na FB czytałem jak komuś odbarwiło plastiki po Citrusie. Mi się to nie zdarzyło, ale piszę informacyjnie. Nie wiem nic jak to robił i jakiego stężenia użył
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 6 minut temu, clavikord napisał: Gdzieś na FB czytałem jak komuś odbarwiło plastiki po Citrusie. Mi się to nie zdarzyło, ale piszę informacyjnie. Nie wiem nic jak to robił i jakiego stężenia użył bylo to juz opisane. Użył za duże stężenie Dużo nie znaczy lepiej
Moderator Domel Opublikowano 17 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Test Magi. Auto brudne jak należy, kilku tygodniowy syf: W pianownicy 2l wody i 55ml Magi. Przetestowane w domu w łązience i jazda na myjnię: Dupa zbita. Dawno takiego FAIL'a nie miałem (First Attempt In Learning) Zastosowałem się to rad ale wyszła woda Muszę to dopracować. Dobrze, że miałem Citrusa w bagażniku. Kolejka na myjnie (10 aut) ale się udało. Citrus uratował mój dzień Idealnie nie jest. Ale przy takim brudzie - wyszło elegancko. LSP siedzi Dopracuje te stężenia i testy MAGI następnym razem
D@ViD Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 @Domel Jestem ciekawy tej Megi bo szukam "lepszej" Aktywnej piany. Mam tylko pianownice PA, ale jakieś odniesienie bedzie
Rekomendowane odpowiedzi