Strus Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Dobrze widzę że FK przyciemnił ?
doniek77 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Trochę bardziej FK przyciemnił moim zdaniem ale różnica mała. Jednak praca z tym woskiem to bajka. Na marginesie lakier Opel Astra J (btw tragedia, UE wymyśliła wodne lakiery, armia odprysków na przodzie, mam w planach malowanie ale w przyszłości przy sprzedaży przyjedzie znawca i powie że po dzwonie...także się zastanawiam
doniek77 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 Trochę bardziej FK przyciemnił moim zdaniem ale różnica mała. Jednak praca z tym woskiem to bajka. Na marginesie lakier Opel Astra J (btw tragedia, UE wymyśliła wodne lakiery, armia odprysków na przodzie, mam w planach malowanie ale w przyszłości przy sprzedaży przyjedzie znawca i powie że po dzwonie...także się zastanawiam Mała aktualizacja. Wczoraj po deszczu. Tydzien od aplikacji. Przebieg mały ok.100km. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Ktoś stosował produkt od AW ti-22? Na jednym z zagranicznych forach mają wręcz manie na jego punkcie,uważają to za obowiązkowy etap który daje ochronę ale i bazę do nakładanie na niego innych woskow które się na nim niby trzymają jak na jałowym lakierze Ktoś próbował ten cudowny środek? Bo u nas jakoś nieznany...
webster-db Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Czy ktoś słyszał wogule coś na temat tych produktów albo ma jakieś opinie Turtle Wax Super Hard Shell Car Wax ( 12 miesięcy ) Turtle Wax ICE Premium Care Shine Look Sealant ( 12 miesięcy w 15 min )
V_tec Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 W jakich najniższych temperaturach kładliście fusso 12 lub fk1000? i jak wrażenia?
Berd Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Ja FK kladłem zimą. Temp około 2 stopni na plusie. Aplikacja i polerka przebiegła sprawnie ,bo mi ręce marzły. Nie było żadnych problemów z docieraniem tylko ta temp
ghost Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 2 godziny temu, V_tec napisał: W jakich najniższych temperaturach kładliście fusso 12 lub fk1000? i jak wrażenia? Oba bez problemu w niskich temp nałożysz. Jedynie odrobinę dłużej zostawiłbym je przed dotarciem, bo wolniej parują z nich rozpuszczalniki niż przy +20
V_tec Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ok dzięki , tak myślałem ale wolałem się upewnić. Zawsze to jednak co by nie było lepsze niż goła blacha na zimę. Poszło podobnie jak latem specjalnych różnic nie odczułem temperatura oscylowała koło 2-3 i było nieco wilgotno zaczął pojawiać się szron więc przed każdym ruchem wosku element na szybko fibrą.
Birkhof Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 W dniu 15.11.2017 o 12:52, menior napisał: Ktoś stosował produkt od AW ti-22? Na jednym z zagranicznych forach mają wręcz manie na jego punkcie,uważają to za obowiązkowy etap który daje ochronę ale i bazę do nakładanie na niego innych woskow które się na nim niby trzymają jak na jałowym lakierze Ktoś próbował ten cudowny środek? Bo u nas jakoś nieznany... I jak miałeś okazję testować?
menior Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @Birkhof nie,swego czasu sie zainteresowalem bo wydawal sie to ciekawy produkt pozwalajacy na trwala aplikacje naturalnego wosku na nim,ostatecznie sie nie zdecydowalem ale kolega Eidos71 testowal
Birkhof Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Teraz, menior napisał: @Birkhof nie,swego czasu sie zainteresowalem bo wydawal sie to ciekawy produkt pozwalajacy na trwala aplikacje naturalnego wosku na nim,ostatecznie sie nie zdecydowalem ale kolega Eidos71 testowal @Eidos71 powiesz coś w temacie?
Tomas-sg Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jest to cos na zasadzie bonding agenta z duragloss ?
menior Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 9 minut temu, Tomas22 napisał: Jest to cos na zasadzie bonding agenta z duragloss ? Na to wyglada,tyle ze ti-22 to nie tylko primer pod wosk ale i sealent sam w sobie do stosowania i samodzielnie
Tomas-sg Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @menior dzieki za odpowiedz zabiera sie za lekture o tym produkcie
menior Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @Tomas22 zbiera bardzo pozytywne opinie na zagranicznym forum,u nas prawie nie znany,zobaczymy co powie na jego temat Eidos71 bo wydaje mi sie ze nie byl jednak nim zachwycony
Tomas-sg Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @menior tak to juz jest z takimi produktami z bonding agentem tez sie nie polubilem. Sam w sobie jest okropny w aplikacji ale miks 111 o BA wymiata @Eidos71 jak to dobrze ze bede mial Ciebie tak blisko
Eidos71 Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 20 godzin temu, Birkhof napisał: Ktoś stosował produkt od AW ti-22? 11 godzin temu, Birkhof napisał: @Eidos71 powiesz coś w temacie? Miałem cała 250 ml butelkę Ti-22 - to było ok. 4 lat temu. Zużyłem wszystko, ale - odwrotnie do zachwytów na DW - ten produkt mnie nie zachwycił (i chyba dlatego tak szybko go wtedy zużyłem - kładłem go wszystkim na siłę)... Sam z siebie wcale nie miał powalającej trwałości, woski na nim słabo leżały... Może jest dedykowany tylko pod woski AW - raz położyłem na niego Guardian'a i ani trwałość tej kanapki, ani efekt optyczny mnie nie powaliły... Jakiś czas temu szykowałem się do drugiego podejścia z Ti-22, ale w końcu zrezygnowałem z ponownego zakupu... Stwierdziłem, że wydawać ponad stówę na produkt, który już raz mnie zawiódł - to bez sensu... Zwłaszcza, że w kolejce czeka wiele innych produktów, które mam chęć przetestować (ze stajni AW to AIO Enigma ) W każdym bądź razie subiektywnie stwierdzam, że Ti-22 nie jest wart takiej kwoty, jaką trzeba na niego wydać. 1
Eidos71 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Na Autogeek jeden z forumowiczów wykonał, od października 2017 r. kilka testów wytrzymałościowych różnych wosków/sealantów. Całość umieścił w formie graficznej, dzieląc okres wytrzymałości poszczególnych produktów m.in. na pory roku (wytrzymałość produktu) i tygodnie (ile tygodni widoczna była hydrofobowość/zrzut wody). Może się to przydać osobom, które poszukują trwałego zabezpieczenia lakieru: Link do testu: https://www.autogeekonline.net/forum/auto-detailing-101-a/116186-sealant-comparison.html 1
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 W dniu 25.08.2018 o 20:59, Eidos71 napisał: Zużyłem wszystko, ale - odwrotnie do zachwytów na DW - ten produkt mnie nie zachwycił (i chyba dlatego tak szybko go wtedy zużyłem - kładłem go wszystkim na siłę)... Sam z siebie wcale nie miał powalającej trwałości, woski na nim słabo leżały... Może jest dedykowany tylko pod woski AW - raz położyłem na niego Guardian'a i ani trwałość tej kanapki, ani efekt optyczny mnie nie powaliły... Jakiś czas temu szykowałem się do drugiego podejścia z Ti-22, ale w końcu zrezygnowałem z ponownego zakupu... Stwierdziłem, że wydawać ponad stówę na produkt, który już raz mnie zawiódł - to bez sensu... Zwłaszcza, że w kolejce czeka wiele innych produktów, które mam chęć przetestować (ze stajni AW to AIO Enigma ) W każdym bądź razie subiektywnie stwierdzam, że Ti-22 nie jest wart takiej kwoty, jaką trzeba na niego wydać. Za późno Zakupiłem
Eidos71 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Birkhof napisał: Za późno Zakupiłem Może Tobie podpasuje... Gusta są różne, tak jak i oczekiwania względem danego produktu.
126tomek Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Koledzy co wg. waszego doświadczenia będzie lepsze? Coli845 czy Megs Liquid WAX? Chodzi mi zarówno o wytrzymałość jak łatwość, szybkość docierania i brak jakiś mazów?
astra_garage Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Bierz Coli 845, będziesz zadowolony
126tomek Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 A jak z docieraniem kolego? Problematycznie czy nie? Pytam bo mam jeszcze resztkę Fusso 12 ale ostatnio jak położyłem to zostały mi tłuste mszy na czarnym (jakby tłusty film na lakierze) a teraz nie mam zbytnio czasu na zabawy z racji ze się przeprowadziłem i mam ograniczony dostęp do garażu:-) Ewentualnie może macie coś innego co się sprawdzi;-)
astra_garage Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Bezproblemowe docieranie, zero mazów ani nic takiego co występuje przy fusso. Ja osobiście aplikuje za pomocą DA cały bok auta i dopiero zaczynam docieranie od tego elementu na którym zaczynałem aplikacje.. Dołączam foto efektu po sonax perfect finish + coli 845
Rekomendowane odpowiedzi