Leci Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Michał126, to co wymyślają sobie wspólnoty przekracza już wszelkie granice - na niektórych osiedlach każdy blok potrafi mieć inne, nierzadko "intensywne" kolory, w skutek czego wszystko wygląda jak porozrzucane klocki LEGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 5 minut temu, Leci napisał: na niektórych osiedlach każdy blok potrafi mieć inne, nierzadko "intensywne" kolory, w skutek czego wszystko wygląda jak porozrzucane klocki LEGO To dlatego, że jak odprowadzają kumpla po spotkaniu to na pytanie w którym bloku mieszka odpowiada: "f szzerwonym..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Maly serwis... olej + filtr, swiece, filtr powietrza. Ogolny przegladzik od gory I spodu. Ogarnalem jeszcze dywaniki gumowe. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Prewash citus oil 1:20 i płukanie na bezdotyku. Brak zdjęcia bo po 16 już się ciemno robiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 11 godzin temu, SylPio napisał: Maly serwis... olej + filtr, swiece, filtr powietrza. Ogolny przegladzik od gory I spodu. Ogarnalem jeszcze dywaniki gumowe. Napisz jak oceniasz Amsoila Signature Series 5W30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @Michał126 na szybko moge napisac tylko tyle: kultura pracy silnika po odpaleniu kiedy auto stalo cala noc przed garazem w mojej ocenie na plus. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrowy_zab Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tak wbijając się w temat -> ktoś może polecić jakieś fajne klocki hamulcowe? Będą obsługiwały LS'a, więc ciężar jest. Textar? Ferodo? Coby za bardzo nie pyliły i nie piszczały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 13 minut temu, zdrowy_zab napisał: Tak wbijając się w temat -> ktoś może polecić jakieś fajne klocki hamulcowe? Będą obsługiwały LS'a, więc ciężar jest. Textar? Ferodo? Coby za bardzo nie pyliły i nie piszczały Mam textara z tyłu to strasznie pylą. Natomiast ferodo produkuje bardzo dobre klocki np bardzo ostatnio popularne DS2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Full serwis układu chłodzenia. Nowa chłodnica (stara miała juz od dołu kształt banana), termostat (siedział oryginalny z 98r) o dziwo działał dopiero niedawno przestał się domykać, pompa wody też 98r bez luzów ale rolka już trochę luźno się obracała i trochę hałasowała. Teraz nagrzewa się momentalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Też nie dzisiaj co prawda, ale nie miałem wcześniej okazji wszystkiego ogarnąć na komputerze że względu na narodziny córeczki tak więc 2 tygodnie temu moja Beemka dostała oczywiście mycie jak się należy dekontaminacja bardziej chemiczna choć doły drzwi przeleciałem Clay Spongem, później One Step na DA i następnie powłoka 4 nano Snow Extreme. Na szybę niewidzialna wycieraczka również od 4 nano Premium Vision. Efekt jak dla mnie bajka Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 W piątek taki obrazek pojawił się w Skodzie Więc postanowiłem poświęcić trochę czasu , w planach było porządne mycie na dwa kubły i nagranie jak sprawuje się UNC-r po takim przebiegu , ale w sobotę przywitał mnie mróz -2 stopnie więc mycie pod garażem odpada , postanowiłem że zaliczę bez dotyk Więcej czasu postanowiłem poświęcić na wnętrze , które sprzątane było jakiś czas temu . Tragedii nie było ale jednak głównym pasażerem jest 3 latek . Odkurzanie z tornadorem - apc i dressing i porządne mycie szyb i tak to się prezentuje W tym tygodniu auto trafi do ASO na pierwszą wymianę oleju , dlatego postanowiłem sprawdzić jak tam stan pod maską Czysto więc na serwis może trafić bez wstydu . I ogólny rzut oka na to jak wygląda auto po 10 k km , myte ręcznie około 1,5 miesiąca temu ale regularnie na bez dotykach . UNC-r robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ładna ta skodzina w środku. Taka gustownie zaprojektowana, minimalistyczna i czytelna. Tylko te pokrętła od pralki to katastrofa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @StreamHD , gdzieś na kompromis trzeba było iść . Climatronik lub inne ważniejsze rzeczy w aucie dla Nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Odebrałem taką skodzinke w grudniu. Za takie pieniądze bomba auto. Jedyny minus to światła, które świecą średnio a chcieliśmy właśnie te ledy. Też mamy takie pokrętła, bo climatronic 1400zł a w tej cenie mamy koła zimowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja na światła nie narzekam wg mnie świecą naprawdę przyzwoicie jak na zwykle żarówki + drl w ledzie . Nie pamietam już ile kosztował climatronic jak zamawiałem ale wolałem wybrać lepsze radio i 4 szyby w prądzie Zona lubi to auto a to najważniejsze ja tez dużo nim jeżdżę i 1,2 tsi z 7 biegowym DSG jest dla mnie idealnym połączeniem do miasta i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @Pajko Co za dressing leży na oponach? Ładny shine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @maciek-drummer , testuje pewna opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja nie wytrzymałem, żeby nie przetestować excede tire cleaner i ADBL Blackwater. Oczyszczone pierwszy raz podwójnie excede, opłukane i nałożony Blackwater na opony jak i testuje na plastikach na drzwiach i zderzakach. Ciekaw jestem jak długo BW posiedzi na jednym i drugim. Co prawda przy ok -3 wiec może to wpłynąć na to jak siądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Pajko napisał: @maciek-drummer , testuje pewna opcje Właśnie się domyślałem, więc można powiedzieć, że zadałem Ci podchwytliwe pytanie Czekam w takim razie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @Pajko testujesz coś z rodziny @Detailer's Magic ? No ładny Shine 2 godziny temu, maciek-drummer napisał: @Pajko Co za dressing leży na oponach? Ładny shine O to samo miałem pytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Może nie dzisiaj, ale w sobotę udało się jeszcze przed mrozami lekko ogarną siostry Forda Fieste MK7. Auto nie dotykane od 1.5 miesiąca. A grane było to co na zdjęciu + jeszcze kilka kosmetyków Osobisty dupowóz również ogarnięty, ale aż żal patrzeć na te 16'nastki i aż sie prosi o letnie 18' + zestaw -40mm w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Super(b) skodzina, nie jest źle na tych stalówkach. Przynajmniej przy zmianie na letnie (alu) człowiek na nowo cieszy się wyglądem samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 7 godzin temu, Grzechu23 napisał: + zestaw -40mm w dół Myślę, że dużo by to dało, nawet nie chodzi o wygląd tylko o prowadzenie. Mamy Superbke z 2012 roku jako służbowe i strasznie mi się dziwnie nią jeździ, jakaś taka miękka, a układ kierowniczy dla mnie tragedia... mam wrażenie, że skręciła by od dmuchnięcia w kierownicę. Nie lubię tak czułego układu. Za to komfort i miejsce w wnętrzu na plus, a z tyłu to można się gonić. Jednak te właściwości jezdne mi te plusy przysłaniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 @KapselK springi progresywne H&R -40 mm już leżakują w pokoju i czekają spokojnie na marzec/kwiecień a co do prowadzenia... wasz superb nie ma czasem pakietu PNB (pakiet na bezdroża)? Auto wtedy jest seryjnie dość sporo podwyższone i fakt, buja na boki zwłaszcza jak ma się jeszcze wąskie opony i wysoki profil. U mnie (bez PNB) po zmianie na 225/40/18 prowadzenie jest naprawdę zadowalające (po obniżenia i utwardzeniu mam nadzieje ze będzie jeszcze lepiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 @Grzechu23 taki trochę OT ale superb też mi chodzi po głowie i tak myślę że gdybym wybrał superba w kombi to bym skrzywdził to autko fajne się ten twój sedanik prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi