Lotek900 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 44 minuty temu, imola33 napisał(a): Ja zawsze powtarzam, że przyciemnianie szyb to najgorsza krzywda, jaką można zrobić autu... Zmienisz zdanie jak będziesz miał dzieci i ciągle będziesz słyszał tata bo mi świeci do oczu. Wtedy potraktujesz to jako świetny mod. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Godzinę temu, Eryczek napisał(a): Okazał się super produktem, począwszy od zapachu, przez działanie i śliskośc która ułatwia pracę z kładzeniem zabezpieczenia. Ostawiam, że skoro powierzchnia pozostaje śliska to Reborn zostawia coś po sobie. Kładłeś na to powłoki? Masz jakieś obserwacje czy to wpływa na ich trwałość. 42 minuty temu, Lotek900 napisał(a): Zmienisz zdanie jak będziesz miał dzieci i ciągle będziesz słyszał tata bo mi świeci do oczu. Wtedy potraktujesz to jako świetny mod. Dlatego jestem od ponad roku fanem tego rozwiązania https://raystop.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Marca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca Godzinę temu, xadamx napisał(a): Ostawiam, że skoro powierzchnia pozostaje śliska to Reborn zostawia coś po sobie. Kładłeś na to powłoki? Masz jakieś obserwacje czy to wpływa na ich trwałość. Dlatego jestem od ponad roku fanem tego rozwiązania https://raystop.pl/ powiedz cos wiecej, bo cena 207 tylko za tylne okna - troche duzo. Co to robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca @Lotek900 nie planuję mieć dzieci swoją drogą każdy z nas był kiedyś dzieckiem, i czy słońce było aż tak uciążliwe dla nas w tamtym wieku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 42 minuty temu, Domel napisał(a): powiedz cos wiecej, bo cena 207 tylko za tylne okna - troche duzo. Co to robi ? To jest odpowiednik fabrycznych zasłonek z tą różnicą, że te są robione na wymiar całego okna i przyczepiane na magnesach do ramki okna. Fabryczne zazwyczaj nie są na całe okno. Spasowanie tych z linka jest bardzo dobre. Ja je mam w swoim superbie, w którym tylne szyby są fabrycznie przyciemnione. Niestety samo przyciemnienie nie spełniało oczekiwań i dlatego dokupiłem te zasłonki. Po ich dołożeniu jest już naprawdę komfortowo. Wojtek ten producent wystawia na allegro i do róznych marek, modeli, wersji nadwozia. Dodatkowo w ofercie, jeśli ktos ma kombi, posiadają zasłonki na tylną klapę. Fakt, tanie nie są ale jakościowo bardzo dobre. 7 minut temu, imola33 napisał(a): @Lotek900 nie planuję mieć dzieci swoją drogą każdy z nas był kiedyś dzieckiem, i czy słońce było aż tak uciążliwe dla nas w tamtym wieku? Nie wiem ile masz lat ale w moich czasach nie było jeszcze telefonów komórkowych hehe. Szczytem marzeń były "ruskie jajeczka" Druga sprawa to taka, że dzieciom lepiej się śpi jeśli mocne słońce nie świeci im prosto w twarz. W przypadku długiej podróży dla kierowcy ma to ogromne znaczenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca @xadamx ja za małolata zakrywałem sobie zawsze oczy czapką ten argument to mnie trafia. Ale mimo wszystko, nawet gdybym miał dzieci, to nie przyciemniłbym szyb. Może dlatego nie chcę dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Marca Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 4 godziny temu, xadamx napisał(a): Ostawiam, że skoro powierzchnia pozostaje śliska to Reborn zostawia coś po sobie. Kładłeś na to powłoki? Masz jakieś obserwacje czy to wpływa na ich trwałość. Pod koniec sierpnia zeszłego roku położyłem na niej Gyeona Mohsa. Widziałem auto kilka dni temu - powłoka ma się dobrze:) Z tą śliskością lakieru to trochę źle się wyraziłem. Lakier po Rebornie nie jest taki tępy jak po Prepie ale paluch dalej piszczy przy przejeździe po lakierze. Lakier jest bardziej... delikatny? Kładłem też na Reborna kilka razy woski i trwałość jest bardzo dobra. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca Letnie kółka, serwis powłoki + Aqua Coating Booster, na szybę czołową kolejny raz Aqua Glass Protection 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Z cyklu klasyka gatunku. Wczesnym rankiem,solidny pre-wash na bezdotyku . A potem już dzialanie pod domem 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Dzisiaj nie auto. Czyszczenie i zabezpieczenie środkami do skór od Auto Graph. Fenomenalne zapachy, a to jak pieni się cleaner to czyste złoto. Można tym produktem pracować bez końca Post z przymrużeniem oka czasem trzeba umyć coś innego niż auto lub siebie 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca @imola33 Ale zbieg okoliczności, ja wczoraj czyściłem i zabezpieczałem swój portfel a dzisiaj fotel skórzany który mam przy biurku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca @SerowyCheetos ja fotel robiłem 2 tygodnie temu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Czystość akcesoriów. Złapałem się na porysowaniu aplikatorem ręcznym maski w zeszłym roku - nawet w relacji było. Horror miałem jak robiłem lexa. I farta. Pierwsze dotknięcie rękawicy i coś mnie ukłuło. Z rękawicy wyciągnąłem stalowy drucik - musiał wyskoczyć że szczotki drucianej do wiertarki a pamiętam że rękawica suszyła się metr dalej. Lekcja najwazniejsza- okulary ochronne. Druga lekcja mniej ważna - dbajmy i sprawdzajmy żeby było przy aucie umyłem podłogę w garażu no i pani analizatorówna mówi rano, hej analizator kolumny ci się przykurzyly. Stały jak przyszły bo przesuwałem je sporo żeby im znaleźć właściwe miejsce. Już w sumie skończcyłem. To hdc i souveran X2 a co. 10 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Nie dziś, bo w czwartek wychodzę sobie z rana paczam na auto: I myślę sobie: no nie, trzeba coś zmienić! I kilka godzin później auto wygląda tak: Wymienione koła na letnie, szybki pre wash, dekontaminacja, odtłuszczenie lakieru i nie mogłem się powstrzymać i wrzuciłem na auto Brazil Wax od @FIREBALL, kupiony samplerek jakoś na jesieni. Bardzo przyjemnie mi się nim pracowało U Żony w 500-tce również wymieniona koła, mycie i wleciał Turle Wax Seal&Shine 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Okien w domu nie myłem dla jezuska, bo mój 2,5latek nie pozwala im zostać czystymi dłużej niż 10min, więc postanowiłem, że chociaż tradycję wypełnię zajmując się autem Dzisiaj po-zimowy dekon D-Quartza z SiC’em niestety był ruch na bezdotyku, więc nie miałem czasu na zdjęcia z samego procesu…ED Apple Mint 1:100, prickbort i d-tox. W związku z tym, że łącznie „umyłem” auto z 3-4x to brak WSR w arsenale myślę, że nie miał większego znaczenia, tym bardziej, że idealny zrzut wrócił już po pierwszym myciuKoła umyłem MAD X-Neon pro, 1:1 z axela (ktoś pisał, że pianownica z Ali nie dzwignęła takiego stężenia) i muszę powiedzieć, że marolex przy drugim podejściu na opony się „zapchał”(?), sikał już tylko cienkim strumieniem na środku. Tak - był nabity Chyba do pianownicy jednak trzeba bardziej rozcieńczać Ogólnie nieźle to wygląda, nie powiedziałbym, że jest lepszy niż P&S BB, ale znowu taki gorszy dużo też nie jest. Jednak w porównaniu cena do jakości - tu go ma nie jestem w 100% zadowolony z doczyszczenia opon, mogłem zrobić 3 podejście ale czas już gonił…Wróciłem na halę, wpadł szybki prepik:Prep odpoczął z 20min…I teraz horror, abominacja i świętokradztwo…Jako, że od roku chodził za mną smalec… A na aucie jest powłoka… Cóż, walczyłem jak lew ale padłem jak mucha Pan z Gyeona mówił w jednym filmiku, że jest kompatybilny z powłokami wszystkich producentów…Fajnie się go nakłada, za aplikator ktoś powinien dostać jakąś nagrodę wygoda i ergonomia pracy petardunia sama aplikacja - jedno przesunięcie po sztyfcie i prawie cały element do zrobienia. Na początku trochę więcej, ale już po 2-3 elementach wystarczyło przyłożyć aplikator do lakieru w paru miejscach i lekko przycisnąć a towar sam wychodził. Na całe auto zeszło mi może z 0,5cm sztyftu, całkiem fajnie nie topi się jak naturale, ale po paru machnięciach się dogrzewał i śmigało aż miło starałem się położyć cieniutko, docieranie na 2 fibry - pluszak do pierwszego ataku i bald z kartoniku do dobicia. Bardzo miło się go docierało, chociaż miejscami odrobinkę musiałem się przyłożyć. Może za krótko dałem mu odpocząć, na pewno nie 30min z instrukcji, chociaż test palca już przechodził. Czas, czas, czas… Końcowy efekt bardzo zadowalający, jest „ślizgiej” niż było więc chyba siadł. Samochód też nie wybuchł więc chyba można od czasu do czasu sobie pozwolić na takie drobne ekstrawagancje jak woskowanie powłoki Felgi trochę się na dojeździe wychlapały i zdążyły przyschnąć więc dostały Kochem FSE po czole i im przeszło na koniec opona oberwała CP Dark Side’m, dotartym po ok. 5min. W środku sprzątałem parę dni temu, więc szybciutkie odkurzanie i (na bogato, w końcu są święta) FW Gentleman do przetarcia kurzu zdecydowanie pod względem zapachu mój numer 1 wśród wszystkich kosmetyków we wszystkich kategoriach I na tym się piosenka kończy, dziękuję za uwagę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 22 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Miło spędziłem dzień.Wyryte w skale z S20 FE 5G 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca Oplukalem z kurzu Endurance na oponach nie chciał się poddać, surfex 1:5 dopiero dał radę Pierwsze mycie gąbka- bardzo się polubiliśmy Szampon jest mega, pachnie stara dobra guma ( Donaldówa) Suszenie i szybki przejazd wolfgangiem Pamiątkowe zdjęcie i niech się znowu kurzy Może uda mi się w końcu nałożyć jeden wosk na całość. 18 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca Fajne masz to BMW. Kiedyś myślałem żeby takie kupić i zrobić sobie zabawkę weekendową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, bienek napisał(a): Fajne masz to BMW. Kiedyś myślałem żeby takie kupić i zrobić sobie zabawkę weekendową. Miło się tym jeździ, działa jak terapia Najchętniej zapełnił bym podwórko podobnymi samochodami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca Fajnie się na to patrzy jak ludzie tutaj dbają o auta które czasami są nawet starsze od mnie. Wesołych świąt wszystkim! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Dużo miło spędzonego czasu, więc bedziecie mieli sporo fotek. W sobotę ogarnąłem docelowy set Lexa. Poszło gładko, ale dopiero jak odpuściłem mycie wewnętrznej strony średnim pędzlem, musi być twardy ze względu na tę upierdliwą fakturę. Sobota wieczór - mycie i przekładka kół. Naprawiliśmy w końcu pianownicę, życie wróciło! Iiiii dzisiaj, a technicznie rzecz wczoraj, rewitalizacja środka. Chyba się przyłożyłem Jak wymiana kół, to i dywaników, a co... Wystarczy Dobrego tygodnia! 22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia Umyłem Audi. W sobotę robiłem dekontaminację i kładłem Aqua E-Quick Detailer, od tamtej pory auto zrobiło max 150 km, w tym z 30 km w deszczu. Dzisiaj trochę się zdziwiłem przy myciu bo hydro bardzo słabe, auta nie dało się osuszyć dmuchawą. Tak to wyglądało po myciu: Po osuszeniu widać, że na lakierze coś leży, jest też śliskość, tylko kropelek brak a podobno produkt jest hydrofobowy. Może przy aplikacji coś nie siadło. Wrzuciłem QDka jeszcze raz dając więcej towaru, inna mikrofibra, zobaczymy jak teraz będzie. Ktoś już jakieś doświadczenia z tym QD ? Tutaj jeszcze zaaplikowałem na A3, look naprawdę fajny. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia @Rafal9304, bardzo ładny egzemplarz B8. Uświęciłem Lany Poniedziałek, bo wyglądało to dramatycznie z braku czasu, mimo regularnego płukanka pianką. Pod spodem spodziewałem się wgniotki, taki pocisk... xD Szybka akcja, psik-psik Luxury. I tak to wygląda. @AndrewZS - powoli do przodu. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia @MMCzysci miodzio!Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia @AndrewZS, dzisiaj wyjmuję zestaw do dokończenia odświeżenia lamp z paczkomatu Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi