piotrek305 Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 @MMCzysci ogarnij tą kierownicę i będzie lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Jezdzi? Jeździ. Skręca? Skręca? Trąbi? Trąbi. Nie ma nic do ogarniania Jak ogarniać, to tylko z wymianą na wielofunkcyjną i zegary z komputerem pokładowym. To jak będę mieć za dużo kasy... Dobrze, że w ogóle jest skórzana, tu to nie takie oczywiste Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Wolne 2h więc szybkie mycie. Polubiłem się z tym produktem bardzo. Następnie neutralny szampon na neutralnego Diamonda leżącego na aucie. Szybkie spłókanie i na garaż bo chmury zaczynają sie pojawiać Szyby to juz klasyka od ADBL Glass cleaner, buda wysmarowana kompletem od SG + oponki. Maska pominięta bo tam trwa test Diamonda z Black Holem. Fotek więcej brak bo zaczyna kropić z nieba 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 tak na próbę CP Essence wczoraj a dziś Reload. Sam jestem ciekawy ile to posiedzi. 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 @zeea jak tam zimówki się latem spisują? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 12 Lipca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 50 minut temu, maciek-drummer napisał: @zeea jak tam zimówki się latem spisują? Przy obecnych temperaturach muszą dobrze kleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 1 godzinę temu, maciek-drummer napisał: @zeea jak tam zimówki się latem spisują? Wiem, wiem... Nie bylo czasu przerzucić jeszcze, a drygi argument to na zime musze kupic i tak nowe wiec wiesz jak jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Wymieniłem panel ozdobny kierownicy w V60. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 @przemek2000 od razu kilka lat młodziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Rinsless 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Pierwsze mycie i LSP. Kolorek mało detailingowy, bo płytki. Mycie: 3D Pink Car Soap, 3D BDX, 3D APC, 3D Bug Remover LSP: House of Wax Sapphire, ADBL Tire Dressing 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @pitekman zawsze mie się Elantra podobała! (od 4 generacji), tylko mało silników jest do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Dziś wizyta u teściów i ogarnięte dwie strzały 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @jedrek1980 maznij te stalówki na czarno będzie o wiele lepiej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Sezon otwarty, pierwsze woskowanie w tym roku. Ostatnio mam problem z czasem i chęciami do jakiś poważniejszych zabaw, człowiek chyba się starzeje. Lakier przygotowany Meguiar's Car Wash Plus, skubany robi robotę, po użyciu piękna tafla. Jako LSP wpadł Kotsos, opony FX Protect Tire & Rubber Protection. Komora silnika przetarta Koch GreenStar i spryskana Cartec Motor Fresh Teścia auto po umyciu dostało WaterGolda i FX Protect na opony. 12 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Może nie przy swoim, ale jednak... pojechałem na urlop do rodziców, widzimy się zazwyczaj właśnie raz w roku. Nim się rozpakowałem, to musiałem coś zrobić, rok mnie nie było Tutaj poleciał na testy Cleantel. Robi mega robotę nawet na felgach, a pieni się jak wściekły Następnie przyszedł czas na lampy. W bagażniku miałem jedynie Menzerne 2500 i 3800, więc tym sobie radziłem 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Czysty Citroen to szczęśliwy Citroen! I Lexusa ogarnąłem 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Wystawiłem na deszcz żeby opłukać guano, bo na nic innego nie mam czasu.Wysłane z mojego RMX3370 przy użyciu Tapatalka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Ogarnąłem tatowe a3. Wali po oczach aż miło 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 Wygląda super! Co powiesz o tym wosku? Miał pierwotnie być kupiony zamiast Show Wax Good Stuffa. Ciekaw jestem, czy potwierdzisz tezę o mocnym przyciąganiu kurzu.BTW, może to na potrzeby zdjęcia, ale dla lakieru bezpieczniejsza jest mikrofibra bezszwowa Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 To tylko podkładka. Docieralem inną. Kupioną u majfrendów . Taka szaro-żółta i puchata . 2 tygodnie temu kładłem go na moim Roomsterze i powiem ci że dupy nie urwał a auto przygotowałem zgodnie ze sztuką,no oprócz glinki. Autem zrobiłem sporo m in 3x Kraków i codziennie dojazd do roboty. Głównie stoi pod chmurką. Sporadycznie garaż bo mnie się nie chce go chować bo jestem blokersem i mam kawałek. Raz w tym czasie opłukałem go tylko wodą na bezdotyku i powiem Ci że nie jest źle. Jakoś dużo kurzu nie zauważyłem, ot normalnie trochę brudny bo ostatnio trochę padało. Także nie jest źle. Przyznam szczerze,że na tatowym siadł zaje...ie aż się zdziwiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 W końcu auto doczekało się sprężyn eibach pro kit. Nie tylko wygląd się poprawił ale w końcu auto prowadzi się pewniej. Miałem już eibacha w e36 z fabrycznym zawieszeniem mtechnik (obniżony i grubszy stabilizator) tam takiej różnicy nie odczułem ale w przypadku 9-3 jest naprawdę spora. Żeby dopełnić mody przy zawieszeniu zainstalowałem rozpórkę. Od razu mówię nie jestem zwolennikiem mycia silnika. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @DaV dobre zabawki wpadly ja tez nie bylem fanem mycia silnika do czasu, az umylem pierwszy raz od tego czasu polubilem sie z "motorplastem" 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Ja planuję "renament" pod maską na dniach Niestety, w tym aucie, które nie lubi wody, więc będzie oszczędnie. Tak naprawdę jedyny minus tego HDi to to, że jest takie brzydkie pod maską... A precyzyjniej, tego auta, u brata w 407 było wszystko pod plastikowymi pokrywami - i ładnie i karteczki z wymian oleju było gdzie przyklejać @DaV, good jobWyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Taka mini relacja. Miała być szybka akcja, nie doceniłem tego malucha. Nie był myty bardzo długo. Nawet po pianie, myjka ciśnieniowa praktycznie nie ruszała tego osadu.... Wpadł porządny prewash, potem mycie, suszenie, Prick+DTox, mycie, rękawica glinkująca, mycie, piana, detale pędzelkiem, glinkowanie wnęk itp... Rany ale było z tym roboty. Piana po pędzelkowaniu szczelin. W środku mój "game changer" przy odkurzaniu. Jak się dorobię porządnego kompresora to tornador pewnie znowu namiesza Pranie foteli. George może nie używany często, ale jak się wyciągnie to robi robotę bez zająknięcia. Korekta to kilka różnych kombinacji. Zaczynałem od cleanera Collinite (zdjęcie 50/50 poniżej), ale skończyłem finalnie na 3D HD Speed. Grubaski, małe elementy, klamki jechałem moją ulubioną maszynką czyli Flexem PXE na odpowiednich końcówkach (dodatki z APS to podstawa). Jeśli się zastanawiasz nad n-tym woskiem, a nie masz tej maszynki to sprzedaj coś, dozbieraj i kup - naprawdę warto. Skromne 50/50, na żywo różnica duża. Dużo było takich śladów, PXE pościągał prawie wszystko. Zakup od Michała T., idealny na ten lakier. Zrobił robotę bardzo. Mega podbił szkiełko. Do tego aplikacja, bajeczka. Dywaniki po Koch Gummix, może tu tak nie widać ale na żywo dosłownie nowe, genialny produkt. Ogólnie to stuktura foteliu sprawiała wrażenie złudzenia optycznego i jak się długo wpatrywałem to mi się w głowie kręciło. Po pracy był odbiór komisyjny przez domowników i żadnych plam nikt nie zauważył, bo mi się już mieniło w oczach i nie widziałem dobrze. Plastiki były robione rękawicą Innerscrub, na top poszedł dressing FX Protect. Sami właściciele przyznali, że kolor z kremowego zrobił się biały i auto wygląda jak z salonu, bo mimo przebiegu 32k km wyglądał bardzo słabo. Wróć teraz do pierwszego zdjęcia i porównaj sam Pozdro 21 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi